Vérvonal

Nemere István, a termékeny krimiíró új könyve a napokban jelenik meg Vérvonal címmel - a regényből idén ősszel film készül - mint azt a lövöldözős sajtótájékoztatón megtudtuk.
A film történetének középpontjában egy amerikai színésznő áll, akinek környezetében véres gyilkosságok történnek, miközben Budapesten forgatja új filmjét. A főszerepet az explaymate Égerházy Zsanettre bízták, de nem ő az egyetlen "nyuszis" lány a stábban: szerepet kap többek között Dukai Regina, aki - mint a sajtótájékoztatón megtudtuk - énekesnő, bár eddig jobbára szintén aktmodellként volt ismert; Dukai egy kemény zsarut fog alakítani. Feltűnik még Zimány Linda is, akinek nevéhez érve hasonlóan kezdődött a felkonf: "eddig jobbára aktmodell..." - majd a folytatás: "mostanában műsorvezetői karrierjét egyengeti."
A szinopszis és a nevek alapján bizonyára sokan gondolják, egy B-kategóriás film készül - nos, nekik van igazuk. Ritka az olyan beharangozó, ahol meg sem próbálják becsomagolni a készülő alkotást; itt kerek-perec elhangzott: a filmnek nem célja bármifajta üzenet közvetítése, a cél egy tisztán szórakoztató B-film elkészítése. A Viva Tv-ről ismerős műsorvezető, a produkció sajtóreferense is színt vallott: "azt szeretem, ha egy film szórakoztató, és szép lányok meg jó pasik játszanak benne." A lányokról már esett szó, a pasikat a Vérvonal-ban Takács "Taky" Csaba (ő is énekes), valamint a 67'-es Tüskevár-ban Tutajosként feltűnt Seregi Zoltán képviseli, de szerepet kap Hubert G. Wells, hollywoodi állatidomár is. 
A filmhu megkérdezte Varga Ádám rendező-producert, hány százalékban lesz erotikus film, illetve thriller a Vérvonal. "30 százalék erotika, 70 százalék thriller - de én szívem szerint az előbbiből még többet tettem volna bele, ám Magyarországon még ez is soknak számít." Az eddig rövidfilmekkel foglalkozó Varga készülő játékfilmjét a 8mm második részéhez hasonlítja, no meg az Elemi ösztön-höz - szerényebb kivitelezésben. A szereplők kiválasztásával kapcsolatban elmondta: olyan főszereplőt keresett, akinek van tapasztalata az erotikus filmeket illetően, így bukkant rá Égerházy Zsanettre, aki korábban szerepelt szoft-erotikus videókban - kell a rutin, mert lesznek bevállalósabb jelenetek. 
A filmet moziban és dvd-n is forgalmazni kívánják; kérdésünkre, hogy előbbire lesz-e igény, Varga csak annyit mondott: inkább a dvd-ben bíznak, olyannyira, hogy külföldi forgalmazókkal is tárgyalásban állnak. A Vérvonal teljes mértékben magánpénzből készül, magyar és külföldi támogatóik egyaránt hozzájárultak az egymillió dolláros költségvetéshez. 
A sajtótájékoztatót egy kaszinóban rendezték, ahol az eseményt figyelemmel kísérte pár vaskosabb nyakú biztonsági őr is. A tetőpontot egy kis színjáték eredményezte, amikor Kerekes László, a film egyik producere lelőtte Nemere Istvánt - még egy kis művér is fröccsent. Sárdi Éva szerint ez egyrészt ízelítő volt a film hangulatából, másrészt üzenet a kritikusoknak. Nem is volt senkinek több kérdése. 

Megjelent: http://magyar.film.hu/filmhu/hir/erotikus-thriller-keszul-nemere-istvan-krimijebol-hir.html