"Aki keres, talál"

Sorszám90
Cím"Aki keres, talál"
Kiadva 1990
Kiadó Interim KFT.
ISBN
Műfaj Kisregény Bűnügyi
Tartalom A füzetes krimi - a bibliai idézet-címmel - olyan festőről szól, aki meghalt, mégis egyre újabb képei bukkannak fel a piacon. Menyasszonya nem hiszi, hogy meghalt, és egy női detektív segítségével meg is találja az elrabolt művészt.

10 Év alatt 100 Millió

Sorszám680
Cím10 Év alatt 100 Millió
Kiadva 2017
Kiadó Magánkiadás
ISBN 9789631283761
Műfaj Dokumentum
Tartalom Magyarországon elég szokatlan,, hogy egy vállalkozó őszintln elmeséli, hogyan szerzett 10 év alatt 100 millió forintot. Ráadásul névvel és arccal vállalja mindezt. Valóban izgalmas olvasmán, sokan afféle kézikönyvként, útmutatóként forgatják majd, keresve benne a Nagy Titkot, amely a százmilliókhoz vezetheti őt is. A többesszám nem véletlen, hiszen mióta a könyvben leírt események megtörténtek, a könyv hőse újabb (száz?) milliókra tett szert. Tanulságos olvasmány. Rávilágít, hogy becsületes úton is megszerezhető nem csak a századik, de bizony már a legelső millió is. Töretlen kedv, lelemény, szorgalom és főleg kitartás kell hozzá; a szerencsét itt nem említjük, mert hősünk életében éppen olyan kis szerepet játszott, mint mindnyájunk esetében. Soha nem volt még jobb bizonyítéka a mondásnak: "Aki mer, az nyer."

133 véres nap - A Magyar Tanácsköztársaság rémtettei 1919

Sorszám465
Cím133 véres nap - A Magyar Tanácsköztársaság rémtettei 1919
Kiadva 2007
Kiadó Pallas Antikvárium Kft
ISBN
Műfaj Történelmi Dokumentum
Tartalom A cím magáért beszél. A mai idősebbek sohasem tudhatták meg a Tanácsköztársaságról az igazságot, mert 1945 után az egykori vérengzők maguk, és szellemi utódaik uralták ezt az országot. A fiatalok számára pedig mindez ismeretlen. A kötet napról napra követi annak a pár tavaszi és nyári hónapnak az eseményeit, leszámol sok mítosszal vagy félreismert ténnyel. Hogy mi történt 1919-ben Magyarországon - itt áll fehéren-feketén.

2015 Jégkorszak

Sorszám396
Cím2015 Jégkorszak
Kiadva 2004
Kiadó Tóth Kiadó
ISBN
Műfaj Regény
Tartalom Regény, de nem csak az. Fantasztikum, hisz a jövőben játszódik, mégis több annál. A hamarosan beköszöntő klímaváltozásról szó, ahogyan a szerző azt a tudományos előrejelzések alapján látta. 2015-ben a világ egyik felén a mérhetetlen hőség pusztít el mindent, az északi féltekén viszont jégkorszak következik be. Mit tehet az emberiség és mit tesznek a főszereplők, hogy kiszabadítsák a világot az időjárás béklyóiból, hogy mintegy újra, másodszor is megteremtsék a lakható Földet?

A 21. század botrányai

Sorszám472
CímA 21. század botrányai
Kiadva 2007
Kiadó Aquila Könyvkiadó
ISBN
Műfaj Dokumentum
Álnév Florion, Daniel
Tartalom Mindössze 6 év (2001-06) is produkált már annyi botrányt szerte a világban, hogy azokból lett egy vaskos, több mint 300 oldalas könyv (külső megjelenése nagyon szép). A szerző külföldi államfők, az ENSZ vezetői, elnökök botrányai után sorra veszi az olaj- és a gyógyszerpiac, a bankvilág, a sport, sőt egyes politikusok nemi erőszak-ügyeit is…

A babiloni Biblia - Nemere Da Vinci kódja

Sorszám438
CímA babiloni Biblia - Nemere Da Vinci kódja
Kiadva 2006
Kiadó Duna Könyvkiadó
ISBN
Műfaj Regény Fantasztikus Kaland
Tartalom A kiadó a borítóra ráírta: "Nemere Da Vinci kódja", de ezt ne higgyük el. A szerző új és nagyon izgalmas regényében Jézus Krisztus minden 222.-ik évben ismételten eljön közénk. Utoljára 1998-ban született ide, most nem fiúgyermek, hanem kislány lett. Milyen változásokat okozhat a mai világban az esemény, hányan próbálják megszerezni, elfogni, elrabolni, megölni a lányt és hogyan védelmezik őt az 1800 éve létező Rend tagjai? Maga az író is felbukkan a történetben...

A Bárka nyomában - Noé és a Vízözön

Sorszám385
CímA Bárka nyomában - Noé és a Vízözön
Kiadva 2004
Kiadó Allprint Kiadó
ISBN
Műfaj Dokumentum
Tartalom A szerző sokáig nyomozta, majd e dokumentum-kötetben adta tudtul, mi történhetett Noé bárkájával a Vízözön lezajlása után. Már ha a legenda igaz egyáltalán. Kiderült, hogy a Bárka megvan az Ararát hegyén. Sokan keresték és meg is találták...

A Birodalom aranya

Sorszám118
CímA Birodalom aranya
Kiadva 1991
Kiadó Euromédia Press Kft
ISBN
Műfaj Regény Történelmi
Tartalom A világháborús történet 1939 októberében, a háború második hónapjában játszódik az olasz-osztrák határon. Egy titkos aranyszállítmányt szerez meg Harry, a kémvadász. De vajon meg tudja-e tartani, amikor egy egész hadsereg ered a nyomába?...

A boldogság ára

Sorszám602
CímA boldogság ára
Kiadva 2012
Kiadó Anno Kiadó
ISBN 9789633757000
Műfaj Regény Romantikus Erotikus
Álnév Moretti, Melissa
Tartalom A kisvárosi újságírónő egy nagy visszaélés nyomaira bukkan. Eleinte senki nem akar vele szóba állni, aztán megjelenik egy férfi, akit ugyanaz a téma érdekel. Róla kiderül: nem az, akinek mondja magát. A szerelem mégis fellángol, de a sors még tartogat számukra néhány meglepetést. Mi történt 15 évvel előbb egy környezetvédelmi beruházáson? Mit érez a fiatal nő, amikor szembetalálkozik szerelme igazi kilétével?

A boldogság háza

Sorszám384
CímA boldogság háza
Kiadva 2004
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Regény Romantikus Erotikus
Álnév Moretti, Melissa
Tartalom A Melissa Moretti-sorozat újabb kötete. A főszereplő Ingrid régi hercegi család huszonegyedik századi sarja, akit nem vonz az arisztokraták élete. Író akar lenni és nem is sejti, hogy amikor ezen az úton elindul, a szerelmet is megtalálja.

A bosszú csókja

Sorszám444
CímA bosszú csókja
Kiadva 2006
Kiadó Media Lumina Kiadó
ISBN
Műfaj Regény Romantikus
Álnév McKenzie, Keira
Tartalom ...

A brit titkosszolgálat története

Sorszám324
CímA brit titkosszolgálat története
Kiadva 2002
Kiadó Puedlo Kiadó
ISBN
Műfaj Dokumentum
Álnév Harrington, Stuart
Tartalom A szerző a rá jellemző alapossággal, ezúttal is számtalan forrásból dolgozva tárja elénk az 1909-től – amikor a mai Secret Intelligence Service elődje megalakult – az 1990-es évek végéig zajló eseményeket. A könyvből az olvasó nem csupán a brit, hanem a világ összes titkosszolgálatánál érvényes folyamatokra, jellegzetes viselkedésekre, reakciókra is következtethet, sőt, tudomást szerezhet hajmeresztő, izgalmas, vagy éppen döbbenetes eseményekről.

A bumeráng-akció

Sorszám59
CímA bumeráng-akció
Kiadva 1989
Kiadó Garabonciás Könyvkiadó
ISBN
Műfaj Regény Tudományos Fantasztikus
Tartalom Egy arab ország elűzött uralkodója felbérel egy magán-terrorelhárító csapatot, hatoljanak be országába és hozzák el onnan a Szent Kardot. A csapat különleges "UFO-járművön" teszi meg az utat, és súlyos veszteségek árán hozza ki a kardot. Ekkor újabb fordulat következik, amely kis híján az életüket követeli. A különítmény következő akciójáról a "Londonba nem indul vonat..." című regényben olvashatnak.

A CIA története

Sorszám286
CímA CIA története
Kiadva 2000
Kiadó Puedlo Kiadó
ISBN
Műfaj Dokumentum
Tartalom A világ nagy titkosszolgálatainak történetét írja a szerző – a sorozat első darabja éppen az amerikai szolgálat múltja, jelene, sőt várható jövője. Sok érdekes esettel és eddig magyar nyelven soha meg nem jelent információkkal, forrásokkal.

A csábító célpont

Sorszám170
CímA csábító célpont
Kiadva 1995
Kiadó Könyvkiadó
ISBN
Műfaj Regény Erotikus Bűnügyi
Álnév Brandt, Chris
Tartalom Chris Brandt magándetektív vállas, magas, barna bőrű, zöld szemű, szereti a veszélyt és nem veti meg az érzéki örömöket. Dalma Courtenay olyan szép, hogy Chrisnek eláll a lélegzete, amikor a lány védelmet kér tőle: meggyilkolták a nagybátyját és ő is veszélyben van...A nyomozások állandó segítői: Alex néni és Leon bácsi. A Chris Brandt-sorozat további részei: Te voltál a legjobb?, Milyen az igazi nő?, Az utolsó szenvedély.

A fantasztikus nagynéni

Sorszám4
CímA fantasztikus nagynéni
Kiadva 1980, 2008
Kiadó Móra Ferenc könyvkiadó, Könyvmolyképző Kiadó
ISBN 9789632450131
Műfaj Regény Ifjúsági
Tartalom Mai magyar gyermekek, két rosszcsont ikerfiú és külföldről hazatért nagynénjük, a "hiperaktív öregasszony" kalandjai, amelyből kétrészes film is készült. A színészkirálynő, Ruttkai Éva, utolsó filmszerepét alakította ebben. A könyv folytatásai: A várúr fia, A titokzatos padlás, Merénylet a Balatonon.

A fáraó és a Nílus kincse

Sorszám359
CímA fáraó és a Nílus kincse
Kiadva 2003
Kiadó Könyvmíves Kiadó
ISBN
Műfaj Regény Történelmi Kaland
Álnév Forest, Nigel
Tartalom A történet az ókori egyiptomban játszódik egy igazi és egy hamis fáraó körül. Mindkettőt Ramzesznek hívták Ám az egyik a trónon ül, a másik szerény kis kezdő építész, aki izgalmas kalandok árán kerül a hatalom közelébe.

A Fáraó és a Titkos Templom

Sorszám488
CímA Fáraó és a Titkos Templom
Kiadva 2008
Kiadó Könyvmíves Könyvkiadó
ISBN
Műfaj Regény Történelmi Kaland
Álnév Forest, Nigel
Tartalom Nigel Forest álnéven már nem ez a szerző és a kiadó ó-egyiptomi témájú kalandos regénye. A nagyterjedelmű történetben (400 oldal) Ramzesz ellenfelei összeesküvéseket szerveznek, csapdába csalják a fiatal királyt, de mindig ott van mellette hűséges vadásza, testőre és kéme, egy afféle ókori kommandós, aki inkább a saját életét teszi kockára, de urát kimenti szorult helyzetéből. Ám a Titkos Templom még várja a kalandkeresőket…

A Fáraó futára

Sorszám435
CímA Fáraó futára
Kiadva 2006
Kiadó Pallas Antikvárium Kft
ISBN
Műfaj Regény Történelmi Kaland
Tartalom A pár ezer évvel ezelőtt játszódó történetet egyik főszereplője egy feketebőrű cselédfiú, aki egy különös expedícióban vesz részt. Nyelvtudása okán a fáraó futárát kell elkísérnie messzi délre, ahol háború dúl. A "csavarokkal" feldúsított történet végén még az edzett olvasó is megdöbben az utolsó fordulattól.

A fáraó gyűrűje

Sorszám449
CímA fáraó gyűrűje
Kiadva 2006
Kiadó Puedlo Kiadó
ISBN
Műfaj Regény Történelmi Kaland
Tartalom A fáraó leendő felesége, a ciprusi királynő inkognitóban utazik át az országon. Hűséges segítőjét a nagyúr küldte eléje. De ki számíthatott arra, hogy sivatagi vihar, rablók, folyami kalózok, lázadó katonák kerülnek útjukba?..

A fáraók átka - Az ókori Egyiptom története III.

Sorszám501
CímA fáraók átka - Az ókori Egyiptom története III.
Kiadva 2008
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Történelmi Dokumentum
Tartalom Az Egyiptom-sorozat harmadik kötete nem csak a fáraókkal ismerteti meg az olvasókat. A szerző alaposan beleásta magát a témába, így a királynék sorsát is figyelemmel kísérhetjük. Azonfelül megismerjük az ó-egyiptomi hadviselés fortélyait, a múmiák sorsát, az egyiptomi művészet rejtelmeit - de éppenséggel a fáraók háremeinek titkai is feltárulnak, miközben egyre szélesebb kép bontakozik ki előttünk erről a nagy és szép országról, a Föld első civilizációjáról.

A fáraók titkai

Sorszám407
CímA fáraók titkai
Kiadva 2005
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Történelmi Dokumentum
Tartalom A szerző már többször foglalkozott az ókori Egyiptommal. Ez a könyv a fáraókra összpontosít. Megismerjük, miféle emberek voltak ők, a sok dinasztiából kiválasztja a legérdekesebb egyéniségeket és nem csak az egykor élő fáraók tetteit, de néhány híresebb fáraósír és múmia későbbi sorsát is figyelemmel követi.

A Félhold Árnyékában

Sorszám699
CímA Félhold Árnyékában
Kiadva 2018
Kiadó Lazi Kiadó
ISBN 978-963-267-380-6
Műfaj Regény Történelmi Kaland
Tartalom A kuruc kor a magyar történelem izgalmas időszaka volt. A szerző a trilógia második kötetében folytatja azt, amit a Vadrózsa és kard lapjain elkezdett. Zrínyi Ilona és Thököly Imre szerelme és házassága adja a történet vázát, de a regényben sorra felbukkan minden olyan szereplő, aki akkoriban élt és tett is valamit hol a magyar szabadságért, hol meg éppen az ellen. Bécs, a Hofburg, Lipót császár éppen úgy szereplője a történetnek, mint a munkácsi várat éveken át hősiesen védelmező amazon, Zrínyi Ilona. De találkozunk a törökökkel is, akik éppen Bécset készülnek bevenni, hogy aztán eláraszthassák és kifoszthassák Nyugat-Európát. Thököly Imre az események középpontjában van. Diadalt diadalra halmozó huszonéves hadvezér, diplomata és fejedelem, sőt "magyar király" – hogy aztán röviddel később elveszítsen mindent, amit szerzett, sőt még a török börtönt is megjárja. Eközben váltakozó szerencsével folyik a küzdelem a keresztény Európa és az Oszmán Birodalom között – ez utóbbi még fogyatkozó erejével is veszélyes ellenfél. A regényben megismerjük a Magyarországon harcoló francia, német, olasz tábornokokat és zsoldosaikat, a török vezérek észjárását, a két idegen nagyhatalom között hányódó magyarokat, katolikusokat és protestánsokat, akik mind-mind a maguk céljaiért küzdenek, győznek és elbuknak, majd felkelnek ismét. Mint azt a sokak által nem, vagy félreismert hazafi, Thököly Imre is teszi.

A felvilágosodás kora

Sorszám406
CímA felvilágosodás kora
Kiadva 2005
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Történelmi Dokumentum
Tartalom A „Magyar Történelem” sorozat 18-ik századot bemutató kötete, amelyben a szerző jó néhány témáról egészen mást ír, mint amit arról az iskolákban, egyetemeken tanítanak.

A fogoly király

Sorszám685
CímA fogoly király
Kiadva 2017
Kiadó Gold Book
ISBN
Műfaj Regény Történelmi Kaland
Tartalom A Zsigmond-trilógiát folytató Zádor-trilógia befejező kötetét tartja kezében az olvasó. A főhős sorsát hat kötetben követhették az olvasók, ezalatt megismerkedhettek az 1380-as évek közepétől az 1401-ig tartó időszakkal. Zádorfy Zádor gróf, ki parasztlegényből küzdötte fel magát a nemesek sorába és Luxemburgi Zsigmond magyar királynak tett szolgálatai fejében nyert el grófi rangot, címert és birtokot – ezúttal is uralkodója oldalán áll. Ám ennél szélesebb körképet kap az olvasó arról a zavaros korszakról, amikor a nagyurak folyamatosan lázadtak Sigismundus Rex, az idegen király ellen. Kinek maroknyi híve volt csak az országban, de azok mindent megtettek, hogy segítsék Zsigmondot. Volt olyan időszak is – erről szól ez a kötet – amikor a lázadó urak fogságba vetették saját királyukat. Miközben Zsigmond az életéért és szabadságáért küzd, Zádor gróf és barátai, katonái egy különös, távoli városban: Zára tengeri kikötőjében torpedózzák meg sorra a Déli Liga törekvéseit. Ezek az urak Nápolyi Lászlóban bíznak, ezt az itt született, de a magyarsággal semmi közösséget nem vállaló "talján" királyt ültetnék a magyar trónra. Zádornak hála, ravasz ötleteivel és személyes bátorságával sikerül azt megakadályozni, elodáznia.

A golyóálló kísértet

Sorszám66
CímA golyóálló kísértet
Kiadva 1989
Kiadó Garabonciás Könyvkiadó
ISBN
Műfaj Kisregény Bűnügyi
Tartalom A vendégek szívesen keresik fel a Hotel Midnight-ot időközönként megjelenő kísértete miatt. Egy éjszaka megölik a tulajdonost. A fiatal, csinos nyomozólány a gyanúsítottak körébe számítja a kísértetet is.

A Gonosz csábítása

Sorszám462
CímA Gonosz csábítása
Kiadva 2007
Kiadó Media Lumina Kiadó
ISBN
Műfaj Regény Bűnügyi
Álnév McKenzie, Keira
Tartalom

A gyilkos kém: A KGB ügynöke a CIA-ben

Sorszám368
CímA gyilkos kém: A KGB ügynöke a CIA-ben
Kiadva 2006
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Regény Dokumentum
Tartalom A kilencvenes évek hatalmas titkosszolgálati botránya Amerikában: kiderült, hogy oly sok éven át a szovjeteknek, majd az oroszoknak dolgozott a CIA egyik legjobbnak tartott embere. Aki éppen a szovjetek elleni kémkedést felügyelte... A dokumetumregény rengeteg bennfentes részletet árul el mindkét ’”cég” munkájáról.

A Gyulai Várfürdő kincse

Sorszám543
CímA Gyulai Várfürdő kincse
Kiadva 2010
Kiadó Világóceán Kiadó
ISBN
Műfaj Regény Ifjúsági
Tartalom Három kisfiú a Gyulai Várfürdő alatt titkos alagútra lel, amelyet valaha a várvédők építettek. Az alagútról ma már csak a régi öregek beszélnek. Száz éve senki sem tudja, hol van. Hőseink véletlenül fedezik fel, és bátran vállalkoznak a nagy kalandra. Földalatti barangolásuk során rég elásott kincsre bukkannak...

A halál Fekete Angyala

Sorszám293
CímA halál Fekete Angyala
Kiadva 2001
Kiadó Pallas Antikvárium
ISBN
Műfaj Regény Bűnügyi
Tartalom Ismeretes, hogy 2001 elején lázba hozta a médiát és az országot a hír, hogy egy kórházi nővér sajnálatból húsz-negyven betegével végzett egy kórházi osztályon. A szerző kiadója kérésére rekordidő alatt lélektani regényben írta meg, mi játszódhatott le a nővér tudatában, amikor így döntött. A fiatal lány hogyan jutott el addig, hogy hidegvérrel gyilkoljon embereket?

A halhatatlan

Sorszám202
CímA halhatatlan
Kiadva 1998
Kiadó Könyvmíves Könyvkiadó
ISBN
Műfaj Regény Kaland
Álnév Herrington, Stuart
Tartalom A szerző izgalmas kalandregénye a 2000-es évek elején játszódik. Főhősei klónózott emberek, akikkel hajmeresztő események történnek. De sohasem halnak meg, mindig újra és újra létrehozzák őket.

A harcosok

Sorszám278
CímA harcosok
Kiadva 2000
Kiadó Puedlo Kiadó
ISBN
Műfaj Regény Tudományos Fantasztikus
Álnév Smith, R. C.
Tartalom A nem is olyan távoli jövőben játszódó történetek klónozott emberekről, szuperrendőrökről és… szuperbanditákról szólnak. Ők mindnyájan halhatatlanok. Vagy mégsem..?

A harcosok Világa

Sorszám552
CímA harcosok Világa
Kiadva 2010
Kiadó Nagykönyvkiadó
ISBN
Műfaj Dokumentum
Tartalom Milyen fegyvereket használtak őseink az ókortól kezdve? Hogyan ostromolták a várakat, vívtak párharcot, és kik voltak a leghíresebb hadvezérek? A tűzfegyverek elterjedése hogyan változtatta meg a szárazföldi és a tengeri hadviselést? Milyen volt egy hadigálya a régi időkben és milyen közelről egy repülőgép-hordozó hajó? A huszadik században milyen fegyvereket vetettek már be, mi az a robotrepülőgép és hogyan repül ?láthatatlanul? a lopakodó bombázó? A világ hadseregei régen és most. A jövő lehetséges háborúi ? mik lesznek a legjobban támadott célpontok? Ilyen és hasonló kérdésekre válaszol a híres regény-, és történetíró Nemere István, a kötetben.

A hegy

Sorszám21
CímA hegy
Kiadva 1985
Kiadó Kentaur Könyvek
ISBN
Műfaj Regény Kaland
Tartalom A szerző egyik legsikeresebb regénye. Valahol van egy hegy, és azon él egy maroknyi ember, akik leszámoltak a világgal, többé nem kérnek belőle. Ám egy napon idegen érkezik közéjük és négy eltűnt katonát keres... Reman őrnagy története érdekfeszítően izgalmas, ugyanakkor elgondolkodtató a könyv által sugallt életfilozófia és magatartás is.

A hegy I-II

Sorszám345
CímA hegy I-II
Kiadva 2003
Kiadó Kaposvári Nyomda Kiadó
ISBN
Műfaj Regény Kaland
Tartalom Huszonhárom évvel az első kötet megalkotása után a szerző megírta a második kötetet is. Közben megváltoztak az idők, megváltozott ő maga is... Ám a Hegy története ezzel a könyvvel vált kerek egésszé.

A Hercegnő

Sorszám248
CímA Hercegnő
Kiadva 2000
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Regény Romantikus Erotikus
Álnév Moretti, Melissa
Tartalom A Melissa Moretti-regények sorában a következő történet, amely egy mai csinos fiatal arisztokrata hölgy körül játszódik a Karibi-szigetvilágban, milliomosok és tehetős bűnözők között.

A Hidra-hadművelet

Sorszám42
CímA Hidra-hadművelet
Kiadva 1988
Kiadó Zrínyi Katonai Kiadó
ISBN
Műfaj Regény Poltikai Kaland
Tartalom Az emlékezetes Lockhead-botrányról szól az izgalmas könyv, amelyet a század megvesztegetésének is neveznek. Egy holland ügyész keveredik bele az ügybe: bizonyítékokat kap magasállású személyek lefizetéséről. Ám ellenfelei könyörtelenül törnek céljuk felé, és az ügyész sem állhat eléjük...

A Hofburg dámái - Magyar királynék és nagyasszonyok 19.

Sorszám605
CímA Hofburg dámái - Magyar királynék és nagyasszonyok 19.
Kiadva 2012
Kiadó Duna International Kiadó
ISBN 9786155129568
Műfaj Történelmi Dokumentum Életrajz
Álnév Falvai Róbert
Tartalom Igen izgalmas történetek következnek, nem csupán a királyok, II. József, II. Lipót feleségeiről, majd tovább, hanem a kor szerelmi életéről a magasabb körökben. II. Józsefnek két igen rossz házassága volt, az egyikben akár boldog is lehetett volna, a másik rettenetes volt. I. Ferencnek négy felesége és Ferdinánd feleségei színes kavalkádot képeztek azokban az évtizedekben, közben megismerkedünk egy-egy királyi udvar etikettjével, szokásaival, divatjával és a benne zajló-kavargó szerelmes és egyéb botrányokkal is, amelyek azon korok nőinek életét jellemezték.

A Hunyadaik asszonyai - Magyar királynék és nagyasszonyok 9.

Sorszám593
CímA Hunyadaik asszonyai - Magyar királynék és nagyasszonyok 9.
Kiadva 2011
Kiadó Duna International Kiadó
ISBN
Műfaj Történelmi Dokumentum Életrajz
Álnév Falvai Róbert
Tartalom Szilágyi Erzsébet után Mátyás két feleségéről szól a kötet, a cseh Katalinról és az itáliai Beatrixről.

A Hunyadik kora - A 15. század eseményei

Sorszám394
CímA Hunyadik kora - A 15. század eseményei
Kiadva 2004
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Történelmi Dokumentum
Tartalom A szerző „Magyar történelem” sorozatának következő darabja, egy újabb száz év viharos története. Ki volt igazából az analfabéta Hunyadi János, hogyan lett fiából király és miképpen gyilkolta meg a felesége Hunyadi Mátyást? Nem regény, hanem korabeli források alapján megírt, mai szemléletű és nyelvezetű munka arról az izgalmas korszakról.

A hűség horgonya

Sorszám693
CímA hűség horgonya
Kiadva 2017
Kiadó Hystoricum
ISBN 9 786158036191
Műfaj Regény Történelmi
Tartalom A népszerű szerző ezúttal is "történelmi regényt" írt – de ezt ne vegyük szó szerint, bár a tizenkilencedik század közepén játszódó történet lapjain igazi eseményeket és valóban élt személyeket vonultat fel. Arról szól a könyv, hogyan keletkezett Újpest? Miféle "gyarmat" volt ez, és miképpen lett egy magyar főúr birtokaként afféle "Kis-Amerika"? Ahová abban az időben szabadon jöhetett bárki, nemzetiségére, vallására, származására tekintet nélkül. Az akkor létrejövő "megyeri gyarmat" a Fóton élő Károlyi István birtokán született meg, és a gróf sokat tett azért, hogy a község szabadon fejlődhessen. Megismerjük a korabeli tímárok, asztalosok, kereskedők és tucatnyi más szakma fogásait, gyakorlóit. A szerző hősei nagyrészt olyan valós személyek, akik nevével ma a levéltárak megsárgult dokumentumaiban találkozhatunk. Akik akkoriban ezen a "gyarmaton" megtelepedtek és afféle úttörőként létrehoztak valamit, ami az 1840-es évek Magyarországán addig nem létezett. De a könyv a reformkor nagy alakjait is felvonultatja: Kossuth, Petőfi, Széchenyi, Deák is megjelennek lapjain. A forradalmat itt mintegy "alulnézetből", a kisemberek szemszögéből láthatjuk. Svábok, zsidók, magyarok, németek, szlávok, cigányok kerülnek izgalmas előzmények után a leendő Újpestre. Károlyi grófot forradalmi tetteiért haditörvényszék ítéli el, ám a község fejlődését már semmi sem állíthatja meg. Az újkori honalapítók példát mutatnak a korszak Magyarországának, miközben élik egyszerre vidám, munkás vagy éppen tragikus hétköznapjaikat. Akik a szerző eddigi műveit olvasták, most egy eddig rejtett oldalát ismerhetik meg: a már csak régi iratokban létező arctalan nevek a keze alatt e lapokon váltak élő, igazi emberekké. Tőle tudhatjuk meg, hogyan jött létre egy példamutató emberi közösség azokban a nehéz, mégis felemelő időkben.

A II. világháború 10 titka

Sorszám627
CímA II. világháború 10 titka
Kiadva 2014
Kiadó Világóceán Kiadó
ISBN 9786155031151
Műfaj Történelmi Dokumentum
Tartalom A szerző ebben a könyvében csupa kevéssé, vagy egyáltalán nem ismert, ám nagyon is valóságos esetet gyűjtött össze. Tudta-e a kedves olvasó, hogy a világháború kitörését közvetlenül megelőző, és az azt követő hetekben, hónapokban több más hadszíntér is kialakult földrészünkön? Hogy volt szlovák-lengyel háború az előbbiek győzelmével, vagy hogy a kis Finnország bátran megmérkőzött nagy szomszédja fegyveres erőivel? Eddig kevesen vonták kétségbe, hogy Hitler kezdeményezte a Szovjetunió megtámadását - de lehet, hogy fordítva volt? A kötetben még olvashatnak egy tábornok titokzatos haláláról, egy kém-akcióról, a világtörténelem legnagyobb csatájáról és arról is, hogy a Hitler-ellenes koalíció egyik országának elnöke szovjet titkosügynök volt...

A Kennedy-gyilkosság rejtélye

Sorszám363
CímA Kennedy-gyilkosság rejtélye
Kiadva 2003
Kiadó Pallas Kiadó
ISBN
Műfaj Dokumentum
Tartalom Az amerikai elnök ellen elkövetett tragikus merénylet negyvenedik évfordulójára jelent meg a könyv, amely részletesen ismerteti a gyilkosság hátterét, okait, elemzi a lehetséges felbujtók körét, valamint természetesen végigvezeti az összeesküvés lefolyását. A szerző eddig nem ismert adatokkal is kiegészítette a dokumentum-kötetet.

A kereszt városa

Sorszám738
CímA kereszt városa
Kiadva 2020
Kiadó Világóceán
ISBN 978-615-5031-38-0
Műfaj Kisregény
Tartalom A kisregény egy vallás által dominált városban játszódik. Az emberek legtöbbjét a papok tartják befolyásuk alatt, de akad néhány fiatal, akik szívesen változtatnának a fennálló viszonyokon.

A két Apafi Mihály - Magyar Királyok és Uralkodók 22.

Sorszám580
CímA két Apafi Mihály - Magyar Királyok és Uralkodók 22.
Kiadva 2011
Kiadó Duna International
ISBN
Műfaj Dokumentum Életrajz
Álnév Kovács Gergely István
Tartalom Két ellentmondásos alak: apa és a fia, ráadásul nevük azonossága miatt sokszor összekeverik őket. Van, aki szánalmas árulónak, törökbérencnek tartja mindkettőt, van, aki csak az egyiket. Ők viszont végromlásba taszították Erdélyt. Már nem sok hiányzott a szomorú véghez. A két vetélkedő birodalom közül az egyik elgyengült, a másik előretört, és így a végéhez közeledik a történet. De még nincs vége!

A kikötő hiénái

Sorszám95
CímA kikötő hiénái
Kiadva 1990
Kiadó Rubin Könyvkiadó
ISBN
Műfaj Regény Romantikus Kaland
Tartalom Kikötői csempészbandát leplez le egy fiatal, szerelmes fiú. Ezzel elnyeri szerelme kezét is.

A kis herceg visszatér

Sorszám163
CímA kis herceg visszatér
Kiadva 1994, 1998
Kiadó Argumentum Könyvkiadó
ISBN
Műfaj Mese
Álnév Saint Etienne, de Anton
Tartalom A szerző „Anton de Saint-Etienne” álnéven megírta az ismert történet, a Kis Herceg folytatását. A Pilóta ma már a világűrben cirkál, de kis barátjával eljönnek a Földre és itt együtt élnek át szép kalandokat. 1998-ban másodszorra is kiadták

A kísértet éjfélkor gyilkol

Sorszám152
CímA kísértet éjfélkor gyilkol
Kiadva 1993
Kiadó RSR Press Kft
ISBN
Műfaj Kisregény Bűnügyi
Tartalom Harry vonata Észak-Skócia felé robog: egy távoli településről jelentés érkezett a Főnökhöz a partok előtt fel-felbukkanó gyanús hajókról. A kémvadász rutinfeladatnak fogja fel küldetését, ám váratlanul olyasmi történik, hogy a harcedzett férfi megdermed a rémülettől...

A kivégzések története

Sorszám234
CímA kivégzések története
Kiadva 1999
Kiadó Alexandra Kiadó
ISBN
Műfaj Dokumentum
Tartalom Különös könyv, de nem csupán az erős idegzetűeknek íródott. A kultúrtörténeti érdekességek mellett az olvasó rengeteget megtudhat belőle az utóbbi háromezer év halálbüntetési formáiról, a jogról, a törvényekről, a szokásokról. Még vidám anekdoták is akadnak a lapokon.

A költő és kutyája - Hangoskönyv

Sorszám539
CímA költő és kutyája - Hangoskönyv
Kiadva 2010
Kiadó Világóceán Kiadó
ISBN
Műfaj Hangoskönyv
Tartalom -

A Kormányzó

Sorszám702
CímA Kormányzó
Kiadva 2018
Kiadó Gold Book
ISBN 9789634264705
Műfaj Regény Történelmi
Tartalom Nemere István Horthy Miklós életét feldolgozó regénytrilógiájának második kötetében az I. világháború befejezésétől a II. világháború kitöréséig követi nyomon Magyarország későbbi kormányzójának életútját. Az otrantói tengeri ütközet után a súlyos sebesüléséből felépülő Horthy Miklóst a Ferenc Józsefet az osztrák császári és magyar királyi trónon követő I. (IV.) Károly császár előbb ellentengernaggyá, majd altengernaggyá és az Osztrák–Magyar Monarchia flottájának parancsnokává lépteti elő. A flotta leszerelése után visszavonul kenderesi birtokára, ott éli meg az őszirózsás forradalmat és a Tanácsköztársaság véres napjait. Azonban jelleméből fakadóan képtelen a tétlen szemlélődésre, így 1919 májusában elvállalja Károlyi Gyula szegedi kormányának hadügyminiszteri posztját. A román megszálló hadsereg kivonulását követően az antant támogatásával 1920-ban kormányzóvá választották, s ezzel kezdetét vette a magyar történelemnek az a közel negyedszázados korszaka, melynek történeti és emlékezetpolitikai megítélése mindmáig éles vitákat vált ki. Nemere István trilógiájában Horthy Miklós és közvetlen környezete sorsán túl nem mulasztja el bemutatni a korszak hétköznapi embereinek sorsát, gondolkodásmódját sem. Életrajzi regénye kiváló korkép a két világháború közötti Magyarországról és Európáról.

A korona kalandjai

Sorszám719
CímA korona kalandjai
Kiadva 2019
Kiadó Gold Book kiadó
ISBN 978 963 426 527 6
Műfaj Regény Történelmi
Tartalom Még azok is haszonnal, ugyanakkor izgalommal forgathatják majd a szerző új könyvének lapjait, akiket eddig nem különösebben érdekelt a magyar korona sorsa. Az író, aki a magyar történelemnek szinte minden korszakát feldolgozta komoly monográfiákban, dokumentumkötetekben, életrajzokban és regényekben, ezúttal nem sokat foglalkozik a „szent koronát“ övező tanokkal, eszmékkel és hiedelmekkel – inkább annak sorsát követhetjük a könyv lapjain. Amely egyszerre regény és tanulságos olvasmány, bár semmi kitalálás nincsen benne, hiszen a szerző csak azt írja le, ami valóban megesett az ezeréves magyar ékszerrel, mi egyben jelkép is volt. Sőt, az országot és annak tartományait összefogó, sokak által még a királyoknál is nagyobb hatalommal bíró, önmagában is jogintézményt képviselő tárgy volt. A több kötetre tervezett mű első részét tartja kezében az olvasó. Megtudhatja belőle, hogyan „született“ a korona, hogyan hozták el Magyarországra és az első király fejére kerülve milyen nagy hatást gyakorolt az utódokra is. Méltó és olykor bizony arra méltatlan emberek is viselték, akiknek nemegyszer közömbös, aljas vagy nemes tetteiről is olvashatunk e lapokon. Az Árpád-házi királyok kihalása után a korona „idegen kezekbe“ került, hol elrabolták, hol zálogba csapták, hol kiváltották és ily módon megszabadították. Volt, hogy elveszett, és megtörtént az is, hogy teljes tudatossággal betörtek őrzőhelyére és elvitték olyanok, akik azt nem érdemelték meg. Tették meglett férfiak, igazi hercegek, de kisfiúk, sőt csecsemők fejére is. Hogy megszerezzék, összeesküdtek, loptak, gyilkoltak, raboltak. Uralkodásuk mindennél fontosabb jelvényeként viselték magyar, francia, német, cseh, lengyel királyok, öltek és haltak érte sokan, sok csatában. Az első részben a korona első ötszáz évét ismerhetjük meg, egészen a mohácsi vészig kísérjük kalandos sorsát.

A korona kalandjai II - A magyar Szent Korona története Mohácstól a reformkorig

Sorszám725
CímA korona kalandjai II - A magyar Szent Korona története Mohácstól a reformkorig
Kiadva 2019
Kiadó Gold Book kiadó
ISBN 9789634265573
Műfaj Regény Elbeszélés Történelmi
Tartalom Ezzel a kötettel folytatódik a magyar szent korona kalandjairól szóló trilógia, amely nagyobb részben a magyar nép, a magyar államiságért folytatott küzdelem története is. Ez a rész a mohácsi vésztől a magyar reformkorig meséli el, mi minden történt, és történhetett a koronával azokban a bizonytalan időkben. A sokak szerint szinte történelmi intézményként kezelt koronát, amelyre egész elméleteket, sőt állami törvényeket és rendeleteket építettek, kézről kézre adták az említett korokban. Próbálták elrabolni, eltűntetni, felhasználták zsarolásra, megfélemlítésre. Voltak olyan „magyar“ uralkodók, akik csupán egyszerű „ékszernek“ tartották, drágaköveinek és aranyának értékét becsülték csak, szimbolikus jellegére és nemzetet összefogó erejére ügyet sem vetettek. Megint másoknak csak egy jelvény volt, amit életükben egyszer egyetlen órára a fejükre tettek, magukra öltöttek, azután majdhogynem megfeledkeztek róla. De minden korban akadtak, akik a koronát szentnek tartották és készek voltak életüket is adni azért, hogy az a magyaroké maradjon. Mégis, a korona hosszú évtizedeket töltött „fogságban“, idegen érdekek szolgálatában. Egész emberöltők múltak el úgy, hogy senki sem láthatta, ha mégis, hát politikai érdekek csaptak össze körülötte. Ez a könyv a homályos évszázadokról szól, amikor a korona védelmében ismert és neves, no meg ismeretlen hazafiak álltak ki. Mindezek ellenére az ország jelképe leggyakrabban idegen hatalmak játékszere lett, de mindig akadtak, akik ezt nem tűrhették és tettek is ellene.

A korona kalandjai III.

Sorszám740
CímA korona kalandjai III.
Kiadva 2020
Kiadó Gold Book
ISBN
Műfaj Regény
Tartalom A magyar Szent Korona történetének befejező részét tartja kezében az olvasó. A harmadik kötet talán az előző kettőnél is izgalmasabb, noha ez nem a szerző érdeme: a koronával történtek olyan események az utolsó másfél száz évben, amelyek feszültebbek bármely kriminél, tévésorozatnál. 1849 és 1945 között háromszor elásták, a föld alá rejtették, nehogy rátaláljon egy-egy barbár, idegen hódító. Viselte a két utolsó uralkodó, Ferenc József és az első világháború vége felé IV. Károly. Voltak felfelé ívelő, szép szakaszai azokban a korokban, és voltak szégyenteljes bukásai, hiszen a korona min-dig együtt haladt a magyar nép történetével. Az összefonódásnak olykor túl nagy ára volt. A könyv lapjain tanúi lehetünk, hogyan rejtették el Kossuth menekülő hívei, és hogyan nyomoztak utána éveken át a megszálló osztrák hatóságok. Ki árulta el végül a rejtekhelyet? Hogyan került aztán az 1849-es véreskezű zsarnok fejére, akiből pár évtized múltán a „nemzet szeretett atyja” lett? A története nemcsak e tárgy, hanem a körülötte élő és őt éltető emberek története is. Felül- és alulnézetből ismerhetjük meg azokat az időket. Mi történt a koronával a kommunista rémuralom, a Tanácsköztársaság alatt? Hogyan próbálta a trónja vesztett király visszaszerezni? Miért lett hazánk király nélküli királyság, milyen veszedelmeken mentek át a korona és őrzői a második világháború alatt? A közeledő szovjet hadsereg elől kivitték Nyugatra, majd Ausztriában egy benzines hordóban elásták, és nélküle adták meg magukat az amerikai hadseregnek. Hogyan került elő, miért tartották nyolc évig a megszállt Németországban, és hogyan került az Egyesült Államok legjobban őrzött erődjébe? Miféle diplomáciai és egyéb játszmák zajlottak le a 1970-es években, amikor kiderült, hogy Carter elnök kormánya visszaadná azt a magyaroknak? És milyen mesterkedésekkel és szépnek nem nevezhető akciókkal próbálták egyesek megakadályozni, hogy mégis visszakerülhessen a magyar nép tulajdonába?

A Köstler-akció

Sorszám141
CímA Köstler-akció
Kiadva 1992
Kiadó RSR Press Kft
ISBN
Műfaj Kisregény Bűnügyi
Tartalom A németek franciaországi előrenyomulása miatt St. Denisből Londonba kell vinni a brit titkosszolgálat ügynöklistáját. Köstler főhadnagy vezetésével furcsa német különítmény tűnik fel, amely a fronttal párhuzamosan tör ismeretlen irányba. Harry halálos játékba kezd...

A kozmosz korbácsa

Sorszám11
CímA kozmosz korbácsa
Kiadva 1982
Kiadó Népszava Lap- és Könyvkiadó
ISBN
Műfaj Regény Tudományos Fantasztikus
Tartalom A közeljövő "Városában" félelmetes járvány üti fel a fejét. Kiderül, hogy egy holdi támaszpontról nem véletlenül kerültek oda a kórokozók. Az egyetlen éjszakán játszódó történet főhőse a tolószékben élő nyugdíjas szuper nyomozó, akinek meg kell találnia a kórokozókat behurcoló bűnözőt, miközben a "Városban" dantei jelenetek játszódnak le...

A kozmosz lovagjai

Sorszám18
CímA kozmosz lovagjai
Kiadva 1985, 2008
Kiadó Móra Ferenc könyvkiadó, Tuan Kiadó
ISBN 9631136833, 9789638799098
Műfaj Regény Tudományos Fantasztikus
Tartalom A "Műkincsrablók..." és "A kupolaváros..." folytatása. A három űrgyerek ismét veszélyes kalandba keveredik: egy ártalmas anyagokat szállító, irányítatlan űrhajó repül a Föld felé. Mindenáron meg kell állítani, el kell téríteni, nehogy milliók halálát okozza a Földön. Csak egyetlen űrhajó van a közelben: az, amelyiken a három fiú tartózkodik...

A kráter árnyéka

Sorszám142
CímA kráter árnyéka
Kiadva 1992
Kiadó Libroservo Kft
ISBN
Műfaj Regény Tudományos Fantasztikus
Tartalom A kozmikus családregény újabb kötetében Letta Dorg immár hetvenöt éves. Bár a történet a XXV. században játszódik, úgy tűnik, az emberiség nem sokat javult az eltelt évszázadok során. Lettának űrbéli emberrablókkal kell szembeszállnia, hogy megtalálja az unokáját.

A kupolaváros titka

Sorszám7
CímA kupolaváros titka
Kiadva 1982, 2008
Kiadó Móra Ferenc Könyvkiadó
ISBN
Műfaj Regény Tudományos Fantasztikus Ifjúsági
Tartalom A "Műkincsrablók..." folytatása. Ugyanaz a három barát ezúttal űrhajós vizsgát tesz a Mars egy régi, már elhagyatott támaszpontján, ahol a diákokkal igencsak különös dolgok történnek. 2008-ban újra kiadták.

A legboldogabb békeévek

Sorszám548
CímA legboldogabb békeévek
Kiadva 2010
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Regény Történelmi
Tartalom "Emberek húznak egy szekeret. A bakon egy osztrák kocsis ül, és időnként ostorával a szerencsétlen "lovak" hátára is méri ütéseit. A kocsit vonszolók: a magyar, a szerb, a horvát, a szlovák, a román, a cseh, a lengyel, a szlovén, a ruszin, a német, a zsidó. Aztán valami történik, és lám, a magyar megalkudott a kocsissal, kifogja magát a hámból, felül az osztrák mellé a bakra és attól kezdve ketten együtt hajtják tovább a szekeret..." Így történt, csakugyan? Vagy ennél azért bonyolultabb volt a magyar kiegyezés? Mindenesetre a többi nemzetiség így érezte, és nem is ok nélkül, amint aztán a későbbi események bizonyították. A szerző érdekesen mutatja meg a mai olvasóknak, milyen is volt az Osztrák-Magyar Monarchia, kik éltek benne, és hogyan.

A legnagyobb kaland

Sorszám517
CímA legnagyobb kaland
Kiadva 2009
Kiadó Tuan Kiadó
ISBN
Műfaj Regény Tudományos Fantasztikus
Tartalom A régről ismert "űrgyerekek" most először megjelenő hatodik (és még nem merjük állítani, hogy az utolsó...) kalandja a Földön, az űrben és a Holdon játszódik. Filmforgatás közben emberrablók hurcolják el az űrbe a két főszereplőt. Jól ismert hőseink: Keiko és Lars, Dolli és Don, Kata és Ariel persze habozás nélkül elkötnek egy másik űrhajót, és a gazfickók nyomába erednek, hogy aztán az űrben és a Holdon számos mulatságos, különös vagy éppen életveszélyes kalandot éljenek át.

A legnagyobb tét

Sorszám78
CímA legnagyobb tét
Kiadva 1990
Kiadó Kossuth Könyvkiadó
ISBN
Műfaj Regény Kaland
Tartalom A közel-keleti kérdést szinte totálisan feldolgozó túszdráma- és akcióregény. Az európai titkosszolgálatok szándékosan a libanoni siíták kezére juttatják egyik ügynöküket, így remélik fellelni a terroristák legjelentősebb búvóhelyét.

A legújabb titkok könyve

Sorszám400
CímA legújabb titkok könyve
Kiadva 2005, 2013
Kiadó
ISBN 9639504750, 9789632380803
Műfaj Dokumentum
Tartalom Modern korunk újabb titkai csokorba gyűjtve – a reinkarnáció rendszere, a pszicho-fényképészet, az időutazások fizikája, a gyógyszeripar csalásai és sok más téma adja a könyv tartalmát.

A lottózó időutas

Sorszám153
CímA lottózó időutas
Kiadva 1993
Kiadó Libroservo Kft
ISBN
Műfaj Novellák Tudományos Fantasztikus
Tartalom Az olvasók kívánságára harminc válogatott, azonos témakörhöz tartozó - meg nem jelent, vagy országos lapokban közölt - novellát gyűjt össze ez a szép kivitelű könyv.

A luxusprosti halála

Sorszám575
CímA luxusprosti halála
Kiadva 2011
Kiadó Zen Kiadó
ISBN
Műfaj Regény Bűnügyi
Álnév Leblanc, Jean-Paul
Tartalom Az EURPOL európai rendőrség különleges felügyelője, Robert Duval első története a mai Brüsszelben játszódik. Elisát, a luxusprostit megfojtva találják a lakásában. A szálak több lehetséges tettesen át nemcsak elvezetnek a gyilkoshoz, hanem egy nagyszabású nemzetközi ipari kémkedés is körvonalazódik a rendőrök elött. Duval arról híres, hogy különös módszerekkel nyomoz, és ha kell, rövid úton, fegyverrel intézi el a rosszarcúakat. Most előbb egy rendőrhadnagynőt vesz rá, játssza el a luxusprosti húgát, aki felvállalja nővére ügyfeleit, majd később maga a felügyelő adja ki magát a gyilkos bátyjának, hogy az ipari kémek világába férkőzzön. Kínai és orosz kémek harcolnak egymással és a helyi hatóságokkal. De Duval sincs egyedül - mögötte áll az EURPOL imponáló gépezete. Duval pedig mindig eléri célját, még akkor is, ha tudatosan sétál bele a neki felállított végzetes csapdába...

A maffiák titkai

Sorszám428
CímA maffiák titkai
Kiadva 2006
Kiadó Puedlo Kiadó
ISBN
Műfaj Regény Dokumentum
Tartalom Főleg a huszadik századi titkos társaságok, elsősorban a bűnözésből élő bűnszövetkezetekkel foglalkozik a kötet. Megismerjük belőle a századforduló európai és amerikai, majd a huszadik század több világrészre kiterjedő nagy szervezeteit Dél-Amerikától Kínáig, Európától az Al-Capone féle Amerikáig. Tanulságos olvasmány.

A Magyarok 7 Fő bűne

Sorszám670
CímA Magyarok 7 Fő bűne
Kiadva 2016
Kiadó Anno Kiadó
ISBN 9789633758106
Műfaj Elbeszélés Történelmi Dokumentum
Tartalom A népszerű (nem zsidó, nem náci, nem szabadkőműves és nem kommunista) szerző már könyve alcímében elárulta, miről is szól műve: őseink olyan tetteiről, amelyekre sokszor máig büszkék vagyunk, holott éppen azzal rontottuk el a történelmünket. Olyan események és/vagy folyamatok voltak ezek, amelyek nemegyszer szinte végzetes hatást gyakoroltak ránk. Biztos, hogy jót tettünk magunknak, amikor még államiságunk előtt bekalandoztuk Európát és mint bérelhető verőlegények és rablók lettünk híresek és rettegett zsákmányszerzők? Vagy jót tett az országnak az 1514-es parasztlázadás és annak brutális leverése? Mi történt Mohács előtt és után, hogyan szállt el a magyar nemzeti függetlenség? Miféle belső ellentétek tették lehetetlenné 1848-49 győzelmét, és mi lett azután? Mennyiben ártott az ország egységének az 1867-es kiegyezés és az hogyan vezetett el nyílegyenesen... Trianonhoz? Mi volt a két háború között a "polgárok elárulása", és milyen tragédiákhoz vezetett az a folyamat? És mintha ez mind még nem lenne elég, a szerző utószavában írja: "Nem bírjuk elviselni az igazságot és semmiből sem tanulunk..." Nos, ez a könyv, és a lapjain könyörtelenül szemünkbe vágott igazság talán változtat ezen is.

A magyarok eredete

Sorszám486
CímA magyarok eredete
Kiadva 2008
Kiadó Nagykönyv Kiadó
ISBN
Műfaj Történelmi Dokumentum
Tartalom A nagyon szép könyv - valóságos nyomdai remek a színes illusztrációk tömegével kihozott mű - a kiadó "A Mi Világunk" sorozatában jelent meg, de hogy miről van szó, azt a hosszú alcím árulja el: "Magyar történelem. Alternatív tankönyv az általános iskolák 5. osztálya számára." A szerző egy új kezdeményezéséről van szó: megtanítani népünk történetét mindenféle politika, utólagos jelszavak és pátosz helyett úgy, ahogyan azt az iskolában nem oktatják. A felnőttek számára is hasznos olvasmányból megtudhatják, hogyan élték az ősmagyarok a mindennapjaikat, miért vándoroltak nyugat felé, hogyan telt el az első száz év az új hazában, és rengeteg más dolgot is, amit eddig aligha tudtak. Várható, hogy a sorozat tovább folytatódik a jövőben is.

A máltai szerető

Sorszám590
CímA máltai szerető
Kiadva 2011
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Regény Romantikus Erotikus
Álnév Moretti, Melissa
Tartalom A legarisztokratikusabb ősökkel dicsekvő szupergazdag római család palotájába Máltáról érkezik az új sofőr, Paul. Megnyerő, csendes, jóképű fiatalember. A család nőtagjai máris tolonganak körülötte, ám ő nemet mond. Ugyanakkor szerelmi viszonyt kezd Annával, a csöndes svájci szobalánnyal. Paul mindenkivel jóban van, hamarosan nélkülözhetetlen lesz a palotában. Több lesz, mint sofőr. Bizalmas barát, társ, testőr, és Anna is nagyon boldog vele. Ám végig érezzük, hogy valami titok lappang a sofőr körül. Sokáig senki sem sejti, hogy egy napon ez az ember olyasmit tesz, ami megváltoztatja életük folyását. Távozásával a palota élete már sohasem lesz olyan, mint volt azelőtt.

A Marsi tó titka

Sorszám87
CímA Marsi tó titka
Kiadva 1990
Kiadó Danubius Kódex Kft
ISBN
Műfaj Kisregény Tudományos Fantasztikus
Tartalom Furcsa csempészés folyik éjszakánként egy tóparton. A marsi rendőrök elhatározzák, hogy kiszaglásszák az ügyet...

A másik oldalon

Sorszám55
CímA másik oldalon
Kiadva 1989
Kiadó Alfa Könyv- és Lapkiadó Vállalat
ISBN
Műfaj Kisregény
Tartalom A történet egy tolókocsiban élő fiatalember önvallomása. Egészen másképpen szemléli a világot, mint az egészséges emberek. Munkát keres és talál is - de míg odáig eljut...

A második világháború titkai

Sorszám340
CímA második világháború titkai
Kiadva 2002
Kiadó Puedlo Kiadó
ISBN
Műfaj Történelmi Dokumentum
Álnév Hamilton, Henry
Tartalom A szerző a most már hozzáférhető levéltári anyagok kutatásai után szedte csokorba az eddig megmagyarázatlan történelmi eseményeket. A könyv olyan összefüggéseket is feltár, amelyekről eddig Magyar nyelven semmi, vagy alig valami jelent meg.

A megszállott- Richter Gedeon élete

Sorszám612
CímA megszállott- Richter Gedeon élete
Kiadva 2012
Kiadó magánkiadás
ISBN
Műfaj Dokumentum Életrajz
Tartalom Ha valaki eddig azt hitte, hogy egy gyógyszervegyész életében nem lehetnek drámai fordulatok - most megtudja, mekkorát téved. Annak az embernek az életét ismerheti meg, aki a semmiből létrehozott egy iparágat, aki a saját pénzéből felépített egy gyárat, és azt negyvenvalahány éven át működtette. Akinek a szerei emberek millióinak az életét mentették meg, és aki a magyar gyógyszergyártás jó hírét elterjesztette az összes földrészen. Ez ugyanaz az ember, aki egy szent naivságával élte végig az életét és meg volt győződve, hogy neki semmi baja nem eshet, hiszen ő mindig másokért dolgozott. A világtörténelem és a magyar események rácáfoltak minderre. Az embert, aki másokért élt, a végén vadként üldözték, hogy aztán egy barbár sortűz áldozataként zuhanjon a jeges Dunába. A könyv nem csak róla szól. Érdekes körképet kapunk a száz évvel korábbi Magyarországról, a "gründolások korszakáról", aztán arról, hogy egy magyar kapitalista hogyan épít fel egy üzleti világbirodalmat, amit még két világháború sem volt képes elpusztítani.

A megtagadott asszony

Sorszám720
CímA megtagadott asszony
Kiadva 2019
Kiadó Anno kiadó
ISBN 9789633758472
Műfaj Regény Romantikus
Álnév Moretti, Melissa
Tartalom A jubileumi, századik Melissa Moretti-regény főszereplője… maga az írónő! Akivel olyan dolgok történnek, amelyekre nem számított. Az egyik nap még azt hiszi, néhány héttel korábban hosszú és boldog házasságának vetett véget férje halála, és most biztonságban van, nyugodtan élhet és alkothat tovább. A harmincnyolc éves özvegynek eddig húszegynéhány regénye jelent meg, népszerűek a nőknek írott művei, és őt is kedvelik az olvasók. Ám egy napon minden összeomlik. Rettenetes dolgok derülnek ki a halott férjéről, neki pedig azonnal el kell hagynia a villát és elveszíti egész vagyonát - egy tartozás fejében mindent visz a bank. Melissa egy szál ruhában, hátizsákkal a vállán nekivág a világnak, miközben nem tudja, hol, hogyan és miből fog élni? Túléli-e az első heteket? Sok veszélyes kaland vár rá, olyan dolgokat él át, amelyekről addig csak a könyveiben írt, most maga is megtapasztalja az igazi életet. Ám végül megleli új szerelmét és új otthonát, ahol máris tovább írhatja a Moretti-regényeket: az olyanokat, mint ez, amit az olvasó most tart a kezében.

A móri mészárlás

Sorszám782
CímA móri mészárlás
Kiadva 2023
Kiadó DokArt
ISBN 978-615-01-9556-8
Műfaj Bűnügyi
Tartalom Mint az kiderült a könyv alcíméből is, mindmáig ez az eset számít a magyar kriminalisztika történetében a legtöbb áldozattal járó bűnténynek. A könyvben igyekszem pontosan visszaadni az olvasóknak, mi, mikor, hogyan és miért történt. Bár előre szólok, hogy nem mindig, nem minden kérdésre kaptunk megnyugtató választ. Lehet, így kell ennek lennie a hasonlóan fontos eseményeknél? Talán igen, talán nem. Én mindenesetre megpróbáltam összeszedni nem csak a legfőbb információkat, de még a látszólag jelentéktelen, kicsi hírmorzsákat is. Jelentősége mindennek lehet, sőt bizonyosan van is…

A MOSZAD története - Az izraeli titkosszolgálat fél évszázada

Sorszám306
CímA MOSZAD története - Az izraeli titkosszolgálat fél évszázada
Kiadva 2001
Kiadó Puedlo Kiadó
ISBN
Műfaj Dokumentum
Tartalom A könyv tartalmát a cím és az alcím rejtik. A szerző dokumentumok és számos, Magyarországon ismeretlen forrás alapján írta meg a szolgálat keletkezésének, harcainak történetét és jelenlegi állapotát.

A náci műkincsrablók

Sorszám219
CímA náci műkincsrablók
Kiadva 1999, 2003
Kiadó Merényi Kiadó Kft, Könyvmíves Könyvkiadó
ISBN 963698123x, 9639497037
Műfaj Bűnügyi Történelmi Dokumentum
Álnév Niemayer, Stefan
Tartalom A szerző immár szokásos “náci” sorozatában ezúttal azt meséli el, hogy Hitler, Göring és a többi náci vezér miféle módszerekkel szedte össze a háború előtt és alatt a megszállt Európa műkincseit. Ismert és ismeretlen művek, festmények, szobrok stb. eddig ismeretlen kalandos sorsára derül fény a kötetből.

A nácik aranya

Sorszám300
CímA nácik aranya
Kiadva 2001
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Bűnügyi Kaland
Álnév Niemayer, Stefan
Tartalom A világtörténelem legnagyobb rablását a nácik követték el a második világháború végén. Tonnaszám rejtettek el aranyat, ezüstöt, drágaköveket, műkincseket. Amit aztán később a megszálló amerikaiak leltek fel bányákban, barlangokban, tavakba süllyesztve. Mi lett a kincsek sorsa – később? Igaz, hogy az amerikaiak is loptak belőle? A szerző korabeli és a későbbi források alapján követte nyomon az irdatlan kincsek, köztük a magyar aranyvonat sorsát is.

A nádas titka

Sorszám629
CímA nádas titka
Kiadva 2014
Kiadó Tilos az Á Könyvek Kiadó
ISBN 9786155441288
Műfaj Regény Kaland Ifjúsági
Tartalom Egy határ menti kis faluban különös dolgok történnek. Éjszakánként a közeli tavon a nádas közt lidércfények villognak, vándorolnak. Senki sem tudja, mi a szokatlan jelenség oka. De négy fővárosi gyerek Gréti, Sára, Bence és Marci érkezik nyaralni a faluba, akik elhatározzák, hogy utánajárnak a titoknak, és megalakítják a Lidércfény Nyomozóirodát. Egy helybeli fiúval, Krisztiánnal a nádasban ismerkednek meg, és gyorsan mindannyian a szívükbe zárják, különösen Gréti Krisztián ladikja és bátorsága segítségével ők öten pár hét alatt fenekestül felforgatják a nádast, a tavat és a falu életét, és olyan ügy nyomára bukkannak, melybe hamarosan a rendőrséget is be kell vonni. Nemere István új regénye olyan gyerekek kalandjairól és barátságáról szól, akik itt élnek közöttünk a 21. század elején, és akár velük is megtörténhet mindaz, ami a könyv szereplőivel. Csak kalandvágyó olvasóknak!

A néma utas

Sorszám147
CímA néma utas
Kiadva 1992
Kiadó RSR Press Kft
ISBN
Műfaj Kisregény Bűnügyi
Tartalom A legnagyobb titokban hagyja el a kikötőt a brit hadiflotta három csatahajója: át kell jutniok a németek által ellenőrzött tengerszakaszon. Több száz mérfölddel a csatahajók előtt kis halászhajó merészkedik a szigorúan ellenőrzött vizekre. Különös utast visznek, aki egy éjszaka csónakon elhagyja a hajót.

A neutron-akció

Sorszám6
CímA neutron-akció
Kiadva 1982
Kiadó Kossuth Könyvkiadó
ISBN
Műfaj Regény Tudományos Fantasztikus
Tartalom Az első magyar regény az űr- és földi terroristákról. A krimi és az akcióregény ötvözete. Mi történik, ha nukleáris fegyvereket rabolnak a terroristák és azt egy ötmilliós nagyvárosban szeretnék felrobbantani?

A Nobel-díj asszonyai

Sorszám783
CímA Nobel-díj asszonyai
Kiadva 2023
Kiadó Világóceán
ISBN 978-615-5031-59-5
Műfaj Dokumentum
Tartalom Miért született egy külön könyv a női Nobel-díjasokról? Talán van valami oka annak, hogy senki sem írna könyvet a férfi Nobel-esekről, akik az összes díjazott 97 százalékát teszik ki... Ez a tény, és Karikó Katalin díja ösztönözte a kiadót és a szerzőt, hogy megint szembe menjenek egy uralkodó áramlattal. Sokak számára természetes, hogy a tudós az férfi, a Nobelt szinte csak férfiak kapják? Hát ne legyen természetes, ne legyen magától értetődő! Mint oly gyakran, a szerző itt is a dolgok mélyére ás. Meglepő dolgok is kiderülnek a díjazott hölgyekről, bizony e lapokon tudomást szerzünk olyan történetekről, sőt botrányokról is, aminek annak idején nem örültek az érintettek és próbálták azokat eltitkolni. Szerencsére az író nemegyszer humorral oldja fel a komor eseményeket. Mindenképpen fontos, hogy lássuk: a nők is képesek mindarra, amire a férfiak, és erőben, kitartásban és tudásban nem maradnak el mögöttük. Minden egyes női Nobel más nők ezreit lelkesíti arra, hogy ők is tudósok, kutatók, szellemileg magasra törő emberek legyenek. Ez is a díj egyik nagy érdeme, és értéke.

A pápák szeretői

Sorszám648
CímA pápák szeretői
Kiadva 2015
Kiadó Anno Kiadó
ISBN 9789633756362
Műfaj Történelmi Dokumentum
Tartalom A pápaság majdnem kétezer éves történetének "fekete gyöngyszemeit" találják meg ebben a könyvben. A pápák is csak emberek és férfiak voltak. Hogyan férkőztek a nők a papok és az egyházi állam soraiba? Meddig éltek a katolikus papok szeretőkkel, feleségekkel, ágyasokkal? (Sokkal tovább, mintsem gondolnák.) Olyan nőkről és férfiakról szól ez a mű, akik legyőztek minden akadályt, sem vér, sem szenvedés nem állíthatta meg őket. Szerelmes és hatalomvágyó lányok és asszonyok, szemérmet és félelmet nem ismerő szeretők, akik a pápákat ültettek trónra, de le is taszítottak onnan. Nők, akik gyilkoltak, és akikért gyilkoltak, és akiket olykor meg is öltek. A könyv minden mondata valóság, ami dokumentumok, régi krónikák, megbízható források támasztanak alá. Egy könyv, amely egyszerre elborzaszt és felemel.

A Planetárium szelleme

Sorszám566
CímA Planetárium szelleme
Kiadva 2011
Kiadó Világóceán Kiadó
ISBN
Műfaj Regény Kaland Ifjúsági
Tartalom Vilivel a hajdúszoboszlói és a gyulai nyaralás után a budapesti Planetáriumban találkozunk, ahol a nagyapját helyettesíti éjjeliőrként. Már az első éjszakán vérfagyasztó dolgokat tapasztal: szaladó lábak zaja és egy különös kiáltás veri fel az épület csöndjét. A következő éjjel székek borulnak fel rémisztő robajjal, a harmadikon pedig valaki többször kinyitja egy raktár ajtaját. Vili tudja, hogy kísértet jár a Planetáriumban.

A rejtélyes elődök - A világűr vonzásában

Sorszám52
CímA rejtélyes elődök - A világűr vonzásában
Kiadva 1989
Kiadó Magyar Eszperantó szövetség
ISBN
Műfaj Novellák Tudományos Fantasztikus
Tartalom "A rejtélyes elődök" második kiadása most együtt jelent meg "A világűr vonzásában" című dolgozattal, amelyben a szerző lélegzetelállító képet fest az emberiség következő kétszázmilliárd évéről, vagyis fajunk kozmikus jövőjéről.

A rejtélyes elődök és egyéb fantasztikus rögeszmék

Sorszám12
CímA rejtélyes elődök és egyéb fantasztikus rögeszmék
Kiadva 1983
Kiadó Ifjúsági Lapkiadó
ISBN
Műfaj Novellák Tudományos Fantasztikus
Tartalom A szerző egyik sokat vitatott műve, amely a történelem máig homályos pontjaival, különösen az őstörténettel és az egykor talán létezett másik emberi civilizációval foglalkozik. A korabeli viszonyok miatt az érdemi tartalmat sci-fi novellákkal kellett "elrejteni" a cenzorok elől. A könyv második kiadása 1989-ben jelent meg.

A rémület irányítószáma

Sorszám1
CímA rémület irányítószáma
Kiadva 1974
Kiadó Magvető Könyvkiadó
ISBN
Műfaj Kisregény Bűnügyi
Tartalom A szerző első nyomtatásban megjelent regénye, egy magyar kisvárosban elkövetett hármas gyilkosság izgalmas nyomozásának története.

A rettenthetetlen nyomozónő

Sorszám84
CímA rettenthetetlen nyomozónő
Kiadva 1990
Kiadó Danubius Kódex Kft
ISBN
Műfaj Kisregény Tudományos Fantasztikus
Tartalom A marsi rendőrök közül az egyik nyomozónő nagy bátorsággal vizsgál egy furcsa bűnügyet, miközben többször életveszélybe kerül...

A robotok és a mesterséges intelligencia titkai

Sorszám688
CímA robotok és a mesterséges intelligencia titkai
Kiadva 2017
Kiadó Világóceán
ISBN 9786155031281
Műfaj Tudományos Fantasztikus
Tartalom Néhány évvel, évtizeddel ezelőtt a mesterséges intelligencia még csak a science fiction irodalomban és álmokban létezett. Napjainkban már valóság. Talán nem olyan mértékben, mint a Mátrix vagy Terminátor filmekben láttuk, de vannak már olyan programok, amelyek emberi segítség nélkül képesek "tanulni", és olyan, ember alakú robotok is, mint Sophia, aki állampolgárságot is kapott Szaúd-Arábiában, és képes volt "beszélgetni" az újságírókkal...

A rohamcsapat

Sorszám131
CímA rohamcsapat
Kiadva 1992
Kiadó Solaris Kft
ISBN
Műfaj Regény Bűnügyi
Tartalom Egy afrikai országban gyógyszergyárnak álcázott harcigáz-üzemet hoz létre a beduin diktátor. A Nyugat csak egyet tehet - ha nem akarja, hogy a terroristák ilyen fegyverekhez jussanak -, el kell indítania egy különleges rohamcsapatot, hogy rombolja le az üzemet... A történetet bonyolítja egy fehér nő és egy feketebőrű férfi szerelme.

A rovásrás története

Sorszám572
CímA rovásrás története
Kiadva 2011
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Történelmi Dokumentum
Tartalom A könyv bizonyára nagy vihart arat majd. A szerző, mint már oly sokszor, most is sokkoló megállapításokra jut, miután megismerteti az olvasót az ősi magyar (székely) rovásírás történetével. Nem csak a régmúlton elmélkedik, hanem egészen a mai napig követi ezt az írást. Eleve kétségbe vonja a rovás mai - nem túl nagy - táborának hiedelmét-állítását, hogy a magyarok az ősi időkben mind tudtak írni-olvasni, és a rovásírás az ősmagyar harcosok (mindnek, kivétel nélkül!) éppen úgy a kisujjában volt, mint a főző-varró háziasszonyoknak... Keményen vitába száll nemcsak ezzel, de más hasonló állításokkal is, amelyeket egyszerűen légből kapottnak, szép ősi ábrándnak nevez. A felhőkben szálló rajongókat lehozza a földre, miközben elismeri ugyan a rovásírás egykori hasznát, különösen a számrovásét. Viszont megbírálja azokat, akik a rovásírást különféle vélt vagy valós okokból elvitték a politikai paletta egyik végébe, és ma is ott tartják. Ezzel azt a benyomást keltik, mintha a rovásírás is része lenne a politikának - holott csak annak túsza...

A Sátán csapdája

Sorszám91
CímA Sátán csapdája
Kiadva 1990
Kiadó Csokonai Könyvkiadó
ISBN
Műfaj Regény Dokumentum
Tartalom A Rushdi-ügyről szóló regényes dokumentum. Az iszlám világ nem csak kiátkoz egy írót, de bérgyilkosokat is küld ellene Angliába. Az élete attól függ, képesek-e őt elrejteni és megvédeni az angol rendőrök. Vagy az író maga is tehet valamit a szabad szólás érdekében, az életéért?...

A sátán kódja - Embersátánok a Földön

Sorszám454
CímA sátán kódja - Embersátánok a Földön
Kiadva 2006
Kiadó Duna Könyvkiadó
ISBN
Műfaj Regény Bűnügyi
Tartalom A szép kiállítású mű egyszerre misztikus és nagyon is reális. Egy sorozatgyilkos garázdálkodik a Városban, vérfagyasztó módon gyilkolja a jó embereket. D'Onato detektívnek, a nem hagyományos módszereket kedvelő rendőrtisztnek meg kell fejtenie a "kódokat", amikkel a Sátán körülvette magát, másképpen nem férhet a közelébe. Ráadásul a férfira támad a szerelem is… A könyvet a végén több "csavar" teszi felejthetetlen olvasmánnyá.

A sebesült robotrendőr

Sorszám79
CímA sebesült robotrendőr
Kiadva 1990
Kiadó Danubius Kódex Kft
ISBN
Műfaj Kisregény Fantasztikus
Tartalom A tizenegy részből álló füzetes sorozat első darabja. A Kozmopol-9 főszereplői a jövő marsi rendőrei. Ebben a részben feltűnik közöttük egy robot is, "aki" mind nagyobb szerephez jut, az idegkimerültség határára juttatva kollégáit és főnökét...

A Setét barlang kincse - Lidércfény Nyomozóiroda

Sorszám642
CímA Setét barlang kincse - Lidércfény Nyomozóiroda
Kiadva 2014
Kiadó Tilos az Á Könyvek
ISBN 9786155441738
Műfaj Regény Ifjúsági
Tartalom A Lidércfény Nyomozóiroda csapata két lányból és két fiúból áll. Sára, Gréta, Marci és Bence tizenhárom évesek, akik a nyári vakáció végét a Bakony egyik kis falujában töltik. De a fülükbe jut, hogy a közelben egy barlangban százéves kincs rejlik, és akcióba lendülnek. Másokat is beavatnak tervükbe, de kiderül, nem mindenkiben lehet megbízni...

A sivatag hercege

Sorszám748
CímA sivatag hercege
Kiadva 2021
Kiadó Anno Kiadó
ISBN 9633758556
Műfaj Romantikus
Álnév Moretti, Melissa
Tartalom Judy, a fiatal európai lány régész kollégáival egy arabországban folytat ásatásokat. Szerelembe esik egy csinos fiatal arab herceggel,de a helyzetük nem egyszerű. Az iszlám terroristák célpontja a közeli város, sőt azzálesz a régészek tábora is. Judy és szerelme, Tahir herceg életveszélybe sodródnak. Kikerül ki győztesen a terroristák és a hatalom harcából, és vajon megmenekülnek-eazok, akiknek ehhez a küzdelemhez nincs közük? Vagy csak azt hiszik, mert minden emberszembekerülhet a terrorral, és akkor döntenie kell, melyik oldalon áll valójában? A sivatag mindenkit befogad - de vajon kit enged el élve és kit tart örökre a homokdűnék között?

A sivatagi erőd

Sorszám178
CímA sivatagi erőd
Kiadva 1996
Kiadó VIVA Média Holding
ISBN
Műfaj Kisregény Bűnügyi
Tartalom Az "Ütközet a szigeten"-ben megismert Árnyék a Szaharába indul, hogy a sivatagi erődből kiszabadítson egy elrabolt lányt és leszámoljon az egész csempészbandával. Még nem sejti, hogy egy reguláris hadsereggel is szembe kell szállnia.

A sors rabjai - A Horthy-család regénye

Sorszám630
CímA sors rabjai - A Horthy-család regénye
Kiadva 2014
Kiadó
ISBN 9789634262725
Műfaj Történelmi Dokumentum Életrajz
Tartalom Nemere István legújabb könyvében Magyarország és a Horthy család történetét dolgozza fel, az Adolf Hitlerrel való első találkozástól kezdve az 1930-as évek végének kül- és belpolitikai történésein, majd a II. világháború eseményein át egészen az emigráció éveiig. Főszereplői részben fiktív, részben valós történelmi alakok. A szerteágazó kutatómunkán alapuló mű áttekintést nyújt a korabeli Magyarország szinte minden társadalmi osztályának a hétköznapjairól, a kormányzati politikai jobbra tolódásának hatásairól akár a hadsereg tisztikarára, akár a zsidó származású értelmiség, közhivatalnokok és tőkések, akár a budapesti éjszaka legendás mulatóinak és mulattatóinak körében. Különös hangsúlyt kap a két Horthy fiú, István és Miklós sorsa a korszakban, egészen az előbbi vitatott körülmények között, az orosz fronton bekövetkezett haláláig. A szerző részletesen bemutatja az 1944. március 19-i német megszállás előkészítését, a lehetséges német hírszerző és diverzáns tevékenységet, a bevonulás kulcsmozzanatait, a híres-hírhedt Otto Skorzeny budai akcióját és ifjabb Horthy Miklós elrablásának körülményeit. A sors rabjai nem történelmi ítélkezésre vállalkozik, hanem igyekszik az írói szabadsággal élve, de a törénelmi tényeket nem megmásítva úgy bemutatni az 1930-as és 1940-es évek eseményeit, hogy az olvasó saját maga formálhasson véleményt azokról.

A sötétség határán

Sorszám10
CímA sötétség határán
Kiadva 1982
Kiadó Magvető Könyvkiadó
ISBN
Műfaj Regény Bűnügyi
Tartalom Egy meg nem nevezett országban mikrobiológiai kísérletek során gyilkos baktériumokat állítanak elő. Terroristák csapnak le a laboratóriumra és elviszik a készletet. Megindul a kíméletlen hajsza, amelyben ártatlan emberek is életüket vesztik...

A szabadságharc évszázada

Sorszám408
CímA szabadságharc évszázada
Kiadva 2005
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Történelmi Dokumentum
Tartalom A „Magyar Történelem” sorozat 19-ik századdal foglalkozó, utolsó előtti kötete. Mindenről szó esik benne, ami abban a században fontos volt a magyarok számára, elsősorban persze a koronás fők, vezetők életének eddig rejtett vagy nem eléggé ismert titkait boncolgatja a szerző.

A szabadságharc hősregéi

Sorszám184
CímA szabadságharc hősregéi
Kiadva 1997
Kiadó Könyvmíves Könyvkiadó
ISBN
Műfaj Elbeszélés Történelmi Dokumentum
Álnév Tihanyi István
Tartalom A szerző Tihanyi István álnéven gyönyörű, megindító regékben meséli el az 1848-as forradalom és az utána következő időszak eseményeit. Ez a könyv emlékezés a dicső ősökre, a bátor hősökre, a hazáért lázadókra. Fiataloknak, iskolásoknak ajánlott olvasmány.

A számítógépes gyilkos

Sorszám30
CímA számítógépes gyilkos
Kiadva 1987
Kiadó Statisztikai Kiadó Vállalat
ISBN
Műfaj Regény Bűnügyi
Tartalom Különös alapötletből indul ki a szerző: a gyilkos számítógépes kapcsolatok útján szervez be tettestársakat, és úgy irányítja a gyilkosságsorozatot, hogy egyik gyilkos eltegye láb alól a másikat. Azt reméli, így nem jutnak el hozzá. De Potter felügyelő eszén nehéz túljárnia...

A székely nép története

Sorszám436
CímA székely nép története
Kiadva 2006
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Történelmi Dokumentum
Tartalom A szerző folytatja a magyar történelem sorozatát. A szép kiállítású könyv a székelyek eredetével, szokásaival, történetével és a székelyeknek a magyar társadalomban és történelemben játszott szerepével foglalkozik.

A szerelem illata

Sorszám253
CímA szerelem illata
Kiadva 2000
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Regény Romantikus Erotikus
Álnév Moretti, Melissa
Tartalom A szerelmes regény bepillantást enged az illatszergyártás technológiájába és az európai illatszergyártók üzleti ügyeibe is... Egyben egy törekvő fiatal nő karrierjének története is.

A szerelem koldusa

Sorszám650
CímA szerelem koldusa
Kiadva 2015
Kiadó Anno Kiadó
ISBN 9789633757987
Műfaj Regény Romantikus Erotikus
Álnév Moretti, Melissa
Tartalom Zita egy baleset után kórházban tér magához, és megtudja, hogy egész addigi világa összeomlott. Nincs már férje, otthona, munkája - magára maradt, nincstelen nő lett harmincöt évesen. Hogy életben maradjon, alkalmi munkákat vállal, de ha nem talál, kénytelen koldulni is. Megalázó helyzetekbe is kerül, de mindig győz élni akarása, alkalmazkodó képessége. Sőt, nagy bajában még másoknak is segít. Amikor már azt hiszi, nincs kiút, egy rejtélyes férfi üldözni kezdi, ő pedig városról városra menekül és bújkál. De a regény végére megszerzi mindazt, amit máskor, máshol, mások hibájából elveszített.

A szerelem szigete

Sorszám700
CímA szerelem szigete
Kiadva 2018
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Regény Romantikus
Álnév Moretti, Melissa
Tartalom Liana egy profi mentőcsapatot vezet, amit a saját örökségéből hozott létre. A fiatal nő nem ijed meg, ha cunamihoz, földrengéshez, áradáshoz, tájfunhoz hívják életeket menteni. Kis csapatával érkezik most egy karibi szigetre, amelyhez közeledik a „Paulina“ hurrikán. A vihar lecsap a szigetre és Liana a pusztító tombolás alatt életeket ment, irányítja a kis országban a katasztrófa-elhárítást. A vihar dühöngése közben talál rá a szerelem is. Egy kezdetben titokzatos férfi bukkan fel, aki meglepően sokat tud Liana korábbi életéről is… A hurrikán, a pusztulás, a küzdelem az életekért és mindaz, ami akkor Lianával történik, örökre megváltoztatja az életét. A csodálatos, önfeláldozó munka és amit addig tett, ahogyan élt, most másfelé fordul. De nem tiltakozik ellene, hiszen a változások jó irányba viszik őt tovább.

A szerelem színei - Nagy festők szerelmei

Sorszám351
CímA szerelem színei - Nagy festők szerelmei
Kiadva 2003
Kiadó Pallas Kiadó
ISBN
Műfaj Elbeszélés Történelmi Dokumentum
Álnév Patrick, Paul
Tartalom Az alcím tökéletesen kifejezi, miről szól a könyv. Igaz, a nagy festők közül a szerző a terjedelem okán csak tíz férfit választhatott ki. De mindegyiknek igen intenzív, vagy különös, netán tragikus volt a szerelmi élete…

A szerelem tengere

Sorszám316
CímA szerelem tengere
Kiadva 2001
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Regény Romantikus Erotikus
Álnév Moretti, Melissa
Tartalom Egy nagy utasszállító hajón a feledést kereső üzletasszony előbb egy szélhámos karmaiba kerül, aztán a hajó zátonynak ütközik és csaknem elsüllyed. Mindenki elmenekül, de egy titokzatos férfi és az asszony a fedélzeten maradnak...

A szerelem virága

Sorszám263
CímA szerelem virága
Kiadva 2000
Kiadó Puedlo Kiadó
ISBN
Műfaj Regény Romantikus Erotikus
Álnév Moretti, Melissa
Tartalom A főhős fiatal lány, akinek sikerül betörni egy nagyváros virágpiacára és ott hamarosan szövetségeseket is szerez. Végül megtalálja a szerelmet is…

A szerelem völgye

Sorszám323
CímA szerelem völgye
Kiadva 2002
Kiadó Második Könyv Kiadó
ISBN
Műfaj Regény Romantikus
Álnév Preston, Angela
Tartalom Napjainkban, valahol Dél-Európában játszódik a történet. Szerelem és hatalomvágy, aljasság és bátorság, titkolt szégyen és merészen vállalt magatartás jellemzi a hősöket. Gazdagság, szegénység, becsület és ravaszság irányítja azok sorsát, akik a Lagúna-vidékén élnek. Sötét titkokra derül fény, fenyegető jóslatok hangzanak el. Ki a múltját, ki a tudását teszi pénzzé, és van, akinek egyetlen vagyona a teste…

A szoboszlói dinó

Sorszám540
CímA szoboszlói dinó
Kiadva 2010
Kiadó Világóceán Kiadó
ISBN
Műfaj Regény Mese
Tartalom Vajon valóban egy kicsi dinókölyök úszkál a hajdúszoboszlói strand vizében? Lehet, hogy többen is kikeltek egy fészekalja tojásból? Egy kisfiú nyári kalandjai a ma életre kelt dinoszauruszokkal. Felnőtteknek is izgalmas történet.

A Szűz Mária kód

Sorszám736
CímA Szűz Mária kód
Kiadva 2020
Kiadó Világóceán
ISBN 978-615-5031-39-7
Műfaj Regény
Tartalom A bibliai alapokon nyugvó, Szűz Mária és Jézus Krisztus igaz története alapján megírt ismerős história nem véletlenül viseli az "így is történhetett..." alcímet. Ez a szemtelen, de életszerű és a mitikus sallangoktól megfosztott változat éppen olyan közel kerülhet hozzánk, mint az "eredeti", amely tele van mesékkel és valószínűtlen, vagy éppenséggel soha meg nem történt epizódokkal.

A te országod

Sorszám173
CímA te országod
Kiadva 1995
Kiadó Könyvkiadó
ISBN
Műfaj Regény Tudományos Fantasztikus
Álnév Herrington, Stuart
Tartalom Stuart Herrington álnéven a szerző egy másik naprendszer kis bolygójára viszi el az olvasót. Vajon Jézusnak egy idegen civilizációban is életét kell-e adnia az ottani lényekért? Mindez egy még felsőbb civilizáció tudományos kísérlete, amely váratlan eredménnyel végződik...

A templomos lovagok 25 titka

Sorszám640
CímA templomos lovagok 25 titka
Kiadva 2014
Kiadó Világóceán Kiadó
ISBN 9786155031199
Műfaj Történelmi Dokumentum
Tartalom Kik voltak a különös lovagok, akik szerzetesként imádkoztak kolostoraik mélyén, majd fegyvert ragadva kísérték a zarándokokat, megvédték őket az útonállóktól, rablóktól? Sokáig tevékenykedtek két világrészben is. A Szentföldön állítólag hatalmas vagyonra és befolyásra tettek szert - vajon tényleg egy követ fújtak az arabokkal? Megtalálták a Frigyládát, Jézus végrendeletét, a Szent Grált, és ezekkel zsarolták meg az egyházat? Európában hamarosan még különösebb foglalatosságot űztek az imádkozás és a harc mellett. Ők lettek az újabb kor első bankárai, akik széleskörű pénzügyi szolgáltatásokat nyújtottak polgárnak, nemesnek, királynak, pápának... Mígnem aztán vagyonukat és hatalmukat elirigyel- ve, sajátos összeesküvést szőtt ellenük a királyi hatalom, amely aztán el is veszej- tette őket. De nem mind váltak áldozattá - például a magyar templomosok sem! - a túlélőkről máig regényes történeteket és kalandokat mesélnek. A templomos lovagok 25 titka e különös emberek életének minden részletérőllerántja a leplet.

A Tenger Fia

Sorszám691
CímA Tenger Fia
Kiadva 2017
Kiadó Goldbook
ISBN 978 963 426 461 3
Műfaj Regény Történelmi Életrajz
Tartalom Nemere István Horthy Miklós életét feldolgozó regénytrilógiájának első kötetében születésétől az I. világháború kitöréséig követi nyomon Magyarország későbbi kormányzójának életútját. A Kenderesen, a XVII. században nemesi címet kapott család birtokán töltött gyermekévek, a családi háttér, a debreceni és soproni tanulmányok a gyermek Horthy jellemfejlődésének meghatározó évei voltak. Az ifjú Miklós tizenhat évesen, szülei akarata ellenére jelentkezett az Osztrák–Magyar Monarchia fiumei haditengerészeti akadémiájára, ahol kiváló sportemberré és fiatal tisztté vált. Szolgálata során szinte az egész világot bejárta, számos hatás érte. A császári udvar és hadvezetés felfigyelt a tehetségére, szokatlanul gyors karriert futott be. Ferenc József szárnysegédje is volt, és az I. világháború kitörésekor már sorhajókapitányi rangban szolgált. A szerző Horthy Miklós életpályájának rekonstruálása során különös gondot fordított az 1867-es kiegyezést követően Magyarországon és a monarchiában bekövetkezett társadalmi, politikai és gazdasági folyamatok és változások bemutatására. A kötet lapjain megelevenednek a soknemzetiségű, sok szempontból megosztott, mégis egységes monarchia hétköznapjai, a bécsi udvar konfliktusai és a közép-európai nagyhatalom szerepének megváltozása a világpolitika nagy színpadán. Nemere István életrajzi regénye kiváló korkép a XIX. század második felének és a XX. század első másfél évtizedének Magyarországáról, Európájáról és világáról.

A téridő istenei

Sorszám103
CímA téridő istenei
Kiadva 1990
Kiadó Art Phoenix Kft
ISBN
Műfaj Regény Tudományos Fantasztikus
Tartalom Az egész emberi történelmen átvonul a jó és a rossz, Magnus és Negat harca. Atlantisztól az atom-tengeralattjárókig, sőt, az űrkorszakig vívják harcukat emberként és űrlényként is közöttünk, mellettünk - értünk és ellenünk... Magnus-szal és Negattal még találkozhat az olvasó "A kozmikus összecsapás" és az "Istenek harca" című könyvekben.

A téridő istenei

Sorszám176
CímA téridő istenei
Kiadva 1996
Kiadó Hajja & Fiai Könyvkiadó
ISBN
Műfaj Regény Tudományos Fantasztikus
Tartalom Az exluzív különkiadás a Téridő trilógia köteteit tartalmazza: A téridő istenei, Kozmikus összecsapás, Istenek harca.

A Titán-terv

Sorszám80
CímA Titán-terv
Kiadva 1990
Kiadó Népszava Lap- és Könyvkiadó
ISBN
Műfaj Regény Tudományos Fantasztikus
Tartalom Trin Dorg, a fantasztikus családregény újabb kötetében különös ügyet nyomoz valahol a Kozmosz mélyén, mint űrhajós. A minden erkölcstől és törvénytől elrugaszkodott kutatók az emberi agy átalakításával kísérleteznek, emiatt sokak élete kerül veszélybe. Nem kivétel a főhős sem...

A titokzatos padlás

Sorszám50
CímA titokzatos padlás
Kiadva 1989
Kiadó Móra Ferenc Könyvkiadó
ISBN
Műfaj Regény Ifjúsági
Tartalom "A fantasztikus nagynéni"-sorozat harmadik része. A nagynéni, az ikrek és családtagjaik ezúttal egy faluszéli romos kastélyt akarnak újjáépíteni. Rejtélyes emberek folyton akadályozzák terveiket, ráadásul a környéken azt suttogják, hogy a kastélyban a háború alatt kincseket rejtettek el...

A történelem legizgalmasabb bűntényei

Sorszám656
CímA történelem legizgalmasabb bűntényei
Kiadva 2015
Kiadó Hystoricum Kiadó
ISBN
Műfaj Regény Dokumentum
Tartalom A történelem megannyi különleges: érdekes, bizarr, gyakran mókás momentumot rejt. A Kuriózum című sorozat ezeket igyekszik tematikus formában, könnyed stílusban kötetekbe rendezni úgy, hogy az olvasó számára remek szórakozást nyújtson. Ennek a sorozatnak az ötödik darabja tizennyolc rejtélyes bűntényől rántja le a leplet a magyar történelem hosszú évszázadaiból. Akik a magyar történelemből csak a felemelő pillanatokra emlékeznek vagy akiknek az iskolaévek után csupán nagyjaink fennkölt tettei maradtak meg emlékezetükben, azok valójában igen keveset tudnak az utóbbi ezer év eseményeiről. A szerző olyan magas rangú személyek életét és tetteit ismerteti, akik így vagy úgy, de krimibe illő, fordulatos bűnügyi történet végén lelték halálukat. A magyar történelem bővelkedett a komor esetekben. Tragikusan haltak királyok, királynék, apák és fiaik, anyák és lányaik. Közös bennük, hogy mindannyian a hatalom közelében éltek, amihez bármi áron képesek voltak ragaszkodni, míg éppen egy merénylet vagy másféle, ellenségeik által irányított csapás ki nem ragadta azt a kezükből.

A triton gyilkosságok

Sorszám2
CímA triton gyilkosságok
Kiadva 1977
Kiadó Magvető Könyvkiadó
ISBN
Műfaj Regény Tudományos Fantasztikus
Tartalom A jövőben játszódó sci-fi és krimi különös formában (rendőrségi jegyzőkönyvek, telefonfeljegyzések, ügynöki jelentések stb.) íródott. Mit tehet a naprendszerbeli rendőrség, ha a Földön egy idegen világból jött gyilkos garázdálkodik?...

A tunguz meteorit rejtélye

Sorszám457
CímA tunguz meteorit rejtélye
Kiadva 2007
Kiadó Pallas Antikvárium
ISBN
Műfaj Dokumentum
Tartalom Máig nem derült ki, mivel ütközött össze a Föld 1908 június 30-án. Egy meteor volt az, kisbolygó, idegen űrhajó, vagy..? A szerző végigveszi az összes lehetséges változatot, követi a sok szovjet, orosz és nemzetközi expedíciót, amely az évtizedek során a helyszínen próbált fényt deríteni a nagy titokra. A dokumentumkötetből nem maradt ki az a verzió sem, hogy idegen űrhajósok életük kockáztatásával mentették meg akkor a Földet a pusztulástól.

A tűz lánya

Sorszám721
CímA tűz lánya
Kiadva 2019
Kiadó Anno kiadó
ISBN 9789633758489
Műfaj Regény Romantikus
Álnév Moretti, Melissa
Tartalom Mit tehet egy utolsó éves egyetemi hallgató lány, akit már csupán néhány vizsga választ el a diplomától – ha rettenetes baleset éri? Attól kezdve olyan nyomokat visel a testén, amelyeket mások talán látni sem akarnának és nem is bírnának. Mielőtt élete árnyékba fordul, felmerül a lehetőség, amely részben visszaadná régi külsejét. Mire képes, meddig mehet el ma a plasztikai sebészet? Aki Victoria Vaal segítségére siet, egyszerre angyal és ördög? A megmentő, vagy az elveszejtő? A regényben egy nő és két férfi történetét látjuk filmszerűen peregni. A könyv a tévutak és választások útvesztőjében bolyongó lány történetén keresztül mutatja meg az igaz szerelem természetrajzát. A másik férfi, aki várja Victoria visszatértét, vajon meddig lesz türelmes? Az élet merre sodorja ezt a három embert?

A vádlottak padján

Sorszám404
CímA vádlottak padján
Kiadva 2005
Kiadó Anno kiadó
ISBN
Műfaj Történelmi Dokumentum
Tartalom Egy tervezett hosszabb mű első kötete. Sokat „tudunk” arról, hogy annak idején elítélték Szókratészt vagy Jézust, bíróság előtt állott Jeanne d’Arc éa Galilei... De pontosan mi történt? Hogyan zajlottak le a régi híres perek, mit követtek el a vádlottak, kik voltak a bírák, milyen korban, milyen törvények alapján ítélték el őket, a legtöbbször halálra?

A várúr fia

Sorszám13
CímA várúr fia
Kiadva 1983, 2008
Kiadó Móra Ferenc Könyvkiadó
ISBN
Műfaj Regény Ifjúsági
Tartalom "A fantasztikus nagynéni" első folytatása. Az ikrek, egy kislány és a bolondos felnőttek most egy várúr védőszárnyai alá kerülnek. Izgalmas kalandokba bonyolódnak egy kempingben és mintegy mellékesen kihúznak a lelki depresszióból egy elárvult gyereket is... 2008-ban újra kiadták

A VAtikán és a KGB

Sorszám242
CímA VAtikán és a KGB
Kiadva 1999
Kiadó Alexandra Kiadó
ISBN
Műfaj Dokumentum
Tartalom Izgalmas dokumentumkötet tele érdekes történetekkel arról, hogy az elmúlt fél évszázadban a szovjet titkosrendőrség és politikai akarat hogyan próbálta szétzilálni a katolikus egyházat (ahol sok szövetségesre is talált). Két pápa-ellenes merényletet részletesen ismertet a szerző.

A Vatikán titkai

Sorszám705
CímA Vatikán titkai
Kiadva 2018
Kiadó Világóceán Kiadó
ISBN 9786155031298
Műfaj Dokumentum
Tartalom Aki 30 perc alatt szeretne mindent megtudni a Vatikánról, annak ajánljuk ezt a kis művet. Nagyon tömören, ugyanakkor célratörően írta le a szerző mindazt, ami a legfontosabb az egyházi központ múltjában és jelenében. Megismerheti a katolikus központ, a szervezet, mint intézmény mai működését, egykori és modern céljait, módszereit, helyzetét. Ez az, amit minden ma élő embernek tudnia illik a Vatikán titkairól.

A veszélyes rakomány

Sorszám19
CímA veszélyes rakomány
Kiadva 1985
Kiadó Népszava Lap- és könyvkiadó
ISBN
Műfaj Regény Bűnügyi
Tartalom Egy kamionban nukleáris szállítmány halad Európa útjain. Kik azok a férfiak, akik egy svájci közúti alagútban lecsapnak rá, és birtokukba veszik? Mit tehet a terroristaellenes-osztag újonnan kinevezett, fiatal parancsnoka, hogy ne engedje ki a markából a tetteseket, de megmentse a környéket is a nukleáris szennyeződéstől?

A viking a halálba visz

Sorszám129
CímA viking a halálba visz
Kiadva 1992
Kiadó RSR Press Kft
ISBN
Műfaj Kisregény Bűnügyi
Tartalom Az újabb történet egy Balti-tengeri kompon játszódik. Az egyik kémvadász a németek fogságába kerül, a másik pedig megpróbálja kiszabadítani...

A világ minden igazsága

Sorszám116
CímA világ minden igazsága
Kiadva 1991
Kiadó Libroservo Kft
ISBN
Műfaj Regény Bűnügyi
Tartalom A szerző egyetlen mágikus regénye. A rejtélyes erő hatni kezd - és az unokáknak felelni kell nagyapáik bűneiért. Hol van a Rossz forrása? Mi köze egy ázsiai szerzeteskolostornak mindehhez? Ki az, aki a Földet is kiforgatja sarkaiból, csakhogy bosszút állhasson egy fiatal lányon és egy férfin?

A világháborúk kora - A XX. század eseményei

Sorszám410
CímA világháborúk kora - A XX. század eseményei
Kiadva 2005
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Történelmi Dokumentum
Tartalom A „Magyar Történelem” sorozat utolsó része, amely a huszadik századot foglalja magában a rendszerváltásig. Ferenc József, Ferenc Ferdinánd, Horthy Miklós, Rákosi Mátyás és Kádár János életútjai, amelyek olykor izgalmasan keresztezték egymást.

A vírus neve: korona

Sorszám733
CímA vírus neve: korona
Kiadva 2020
Kiadó URBIS Kiadó
ISBN 978-615-5289-55-2
Műfaj Regény
Álnév Karim Reza
Tartalom Különleges könyv ez. Napjainkban játszódik, amikor világszerte dühöng a koronavírus. A szerző elárulja nekünk, kik készítették a vírust, hol és mikor engedték útjára, és mi volt ezzel a céljuk? Megismerjük nem csupán az egészségünkért küzdő szervezetek belső titkait, és azt, mi zajlott le Kínában a vuhani blokád idején, de még inkább a titkosszolgálatok és terrorista szervezetek módszereit. Miközben mi a koronavírustól félünk, valahol valakik számára ez is csak egy fegyver a sok közül, amit bevethetnek más hatalmak meggyengítésére. A kulisszák mögött pokoli erők csapnak össze és soha nem lehet tudni, ki a barát és ki az ellenség, vajon a barát mindig az marad-e, és az ellenség mikor áll át a mi oldalunkra? A nagyon izgalmas regény filmszerűen pereg, és aki olvassa, úgy érezheti: a legvalóságosabb és egyben a legszörnyűbb események kellős közepére került.

A vírusok könyve

Sorszám734
CímA vírusok könyve
Kiadva 2020
Kiadó Világóceán Kiadó
ISBN 978-615-5031-35-9
Műfaj Tudományos
Tartalom A kis műben megtalálható majdnem minden, amit 2020 tavaszán tudni lehetett a rettegett betegségről. Az olvasó röviden megtudja belőle, honnan ered ez a vírus, milyenek voltak a régi nagy járványok, hogyan zajlik le a fertőzés folyamata és miképpen védekezhetünk ellene? Eddig hogyan terjedt a vírus több mint száz országban, miképpen próbáltak védekezni ellene, melyik módszer ígérkezett jobbnak? Milyen károkat okoz nem csak gazdaságilag, de pszichésen is? Mit jelent karanténban lenni, ott hogyan viselkedjünk? Miféle összeesküvés-elméletek születtek a koronavírussal kapcsolatban? Egyes országok vezetői, diktátorai hogyan használták ki a koronavírust politikai hatalmuk növelésére? Mit tesz a világjárvány az emberekkel, lehet-e számítani hasonlóan tragikus helyzetekre a jövőben is?

A vízlépcső

Sorszám39
CímA vízlépcső
Kiadva 1988
Kiadó Magyar Eszperantó szövetség
ISBN
Műfaj Regény
Tartalom A szerző ezt a könyvet 1978-ban írta. Csak tíz éves késéssel jelenhetett meg, pedig nem is kifejezetten a Bős-Nagymaros vízlépcsőről, hanem általában egy vízlépcsőről és az építéssel járó tragédiákról szól...

A völgy asszonya

Sorszám360
CímA völgy asszonya
Kiadva 2003
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Regény Romantikus Erotikus
Álnév Moretti, Melissa
Tartalom Egy fiatal tanárnő váratlan örökségéért elutazik az ország másik végébe. Még nem tudja, hogy a kis birtokkal együtt örökölt egy fogyatékos féltestvért és rengeteg más gondot is.

A XX. század titkai

Sorszám356
CímA XX. század titkai
Kiadva 2003
Kiadó Puedlo Kiadó
ISBN
Műfaj Dokumentum
Tartalom Tizenkét fejezet, tizenkét titok. Raszputyintól a Kennedy-merényletig, Tutanchamon fáraó sírjától a pápa elleni merényletig, tudományos botránytól világháborús eseményekig – megannyi rejtélyes eset, amely a huszadik században történt.

A XXI. század története

Sorszám235
CímA XXI. század története
Kiadva 1999
Kiadó Agóra Kiadó
ISBN
Műfaj Dokumentum
Tartalom A könyv voltaképpen ötszáznál több jóslatot tartalmaz konkrét évszámokkal, helyszínekkel, eseményekkel. A szerző megjósolja benne mindazt, ami szerinte fontos lesz, és okvetlenül bekövetkezik 2001 és 2100 között.

A Zrínyi család

Sorszám422
CímA Zrínyi család
Kiadva 2006
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Történelmi Dokumentum Életrajz
Tartalom A család négy nagy tagjáról: a hadvezérről, a költőről, az összeesküvőről és Zrinyi Ilonáról szól a mű. Érdekes és izgalmas olvasmány a történelmet és a magánéleti titkokat kedvelőknek egyaránt.

A zsidóüldözések története

Sorszám429
CímA zsidóüldözések története
Kiadva 2006
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Történelmi Dokumentum
Tartalom Talán nincs még egy nép a világon, amelynek története egyben a folyamatos üldöztetések története is lenne. A szerző ugyan kívülállóként, de nagy empátiával és több éves szorgos kutatómunka eredményeképpen írta meg a könyvét. Letehetetlen olvasmány, számos meglepő, a széles olvasóközönség számára azelőtt nem ismert tényt tár fel.

Acélcápa

Sorszám9
CímAcélcápa
Kiadva 1982
Kiadó Népszava Lap- és Könyvkiadó
ISBN
Műfaj Regény Kaland
Tartalom A magyar irodalomban az első olyan mű, amely atom-tengeralattjárón játszódik. Valakik egy atomerőmű elleni akcióba indítják a hajót. Mi történik majd az acélcápával és legénységével?... 1998-ban Paul Patrick álnéven 2. kiadás.

Adolf

Sorszám295
CímAdolf
Kiadva 2001
Kiadó Homonnai és Társa BT.
ISBN
Műfaj Regény Fantasztikus
Tartalom A könyv egyik főhőse az ifjabb Adolf Hitler, akit klónozás útján állítanak elő 2011-ben és dobnak be a politikai életbe. Milyen emberré válik Hitler utódja egy teljesen más világban? Léteznek-e már olyan intézmények, amelyek ma is klónoznak embereket és lehet-e, kell-e velük szembeszállni?

Ady Endre szerelmei

Sorszám358
CímAdy Endre szerelmei
Kiadva 2003
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Elbeszélés Történelmi
Tartalom A könyv eredetileg a „magánélet-sorozatba” íródott, de mivel jobbára inkább a nagy költő szerelmi életét taglalta, ezzel a sikeres sorozatot is két alváltozatra bontotta. Ady Endre életének nem egy időszaka botrányoktól volt hangos, szerelmi élete pedig joggal háborította fel ellenségeit és a „tisztes polgárok” egy részét.

Afrikai mese

Sorszám484
CímAfrikai mese
Kiadva 2008
Kiadó Világóceán Kiadó
ISBN
Műfaj Kisregény Mese
Tartalom Igen különös a könyv születésének története. Egy négy éves kislány - akit Nemere István sohasem látott - magnóra mondott párt gondolatot, hogyan képzeli el az afrikai beszélő állatokat, akik sokszor oly ember módra viselkednek…A kiadó szeretett volna rekord-gyorsasággal létrehozni egy művet, és ez sikerült is: vasárnap déltől szerda délig készült el a mű, amely korábban még ötlet-szinten sem létezett. Ő juttatta el ezt a tízmondatos "anyagot" az írónak, aki aztán néhány óra alatt megírta a mesét. Másnap a szöveget megkapta a rajzoló, és harmadnap kinyomtatták a könyvet is. Fischer Hanna Sára negyedik születésnapjára kapta a mesekönyvet és így a kis társszerző talán még Guiness-rekordot is javított, mint a világ legfiatalabb írója?...

Afrikai szerető

Sorszám254
CímAfrikai szerető
Kiadva 2000
Kiadó Puedlo Kiadó
ISBN
Műfaj Regény Romantikus
Álnév Moretti, Melissa
Tartalom A főhős egy európai haditudósító nő, aki Afrikából egy sivatagi kis nép szabadságharcáról tudósít. Itt szeret bele a felkelők egyik feketebőrű vezérébe…

Agyak harca

Sorszám218
CímAgyak harca
Kiadva 1999, 2004
Kiadó Anno Kiadó, Kódexfestő Kiadó
ISBN 9639066717,9789632380957
Műfaj Dokumentum
Álnév Hamilton, Henry
Tartalom A második világháború tudományos csatái és kulisszatitkai. Hogyan dolgoztak a tudósok és kutatók mindkét oldalon azért, hogy a repülőgépeket és bombáikat távolról célra vezessék? Miképpen működtek az óceánon a tengeralattjárók, és hogyan építették ki a német rakétarendszereket Anglia ellen? Kommandóakciók egy-egy új találmányért, és a víz alatti bombák hihetetlen története. A 2. kiadás Nemere István szerzői névvel, az első kiadás alcímével, A második világháború titkos csatái címmel jelent meg.

Agybomba

Sorszám150
CímAgybomba
Kiadva 1993
Kiadó Libroservo Kft
ISBN
Műfaj Regény Fantasztikus
Tartalom Kommandósok hatolnak be egy különös, félig lerombolt támaszpontra, ahol múltjukba süllyedt, elvadult embereket találnak. Mi történt itt? Vajon a zseniális professzor találmánya szörnyű háborúhoz vezet, vagy szuperembereket produkál? A szerző sejteti: a találmány esetleg már létezik is...

Ahol csontjaid fehérlenek

Sorszám106
CímAhol csontjaid fehérlenek
Kiadva 1990
Kiadó Auktor Könyvkiadó
ISBN
Műfaj Regény Kaland
Tartalom A világháborúban japán tengeralattjáró süllyesztett el valahol Ázsiában egy aranyat szállító hajót. Titkosszolgálatok, hazafiak, bankárok és szélhámosok egymástól függetlenül expedíciókat szerveznek, hogy felhozzák a kincset.

Akik az életeddel játszanak

Sorszám765
CímAkik az életeddel játszanak
Kiadva 2022
Kiadó KUK Kiadó
ISBN 9786156188205
Műfaj Dokumentum
Tartalom Ez a könyv egy egészségügyi katasztrófa katasztrofális kezelésének történetét mondja el. A szerző összegyűjtött minden, de tényleg minden adatot pro és kontra, és a 2021-es évet, a harmadik és negyedik járvány-hullámot tárja elénk szinte napi bontásban. Ki mit tett jól vagy rosszul? Ki mit rontott el? Megfelelően kezelte-e a kormány a Covid-járványt? Nem, sőt nagyon nem. Az író szorgalmas nyomozás után felveti azt is, hogy akik 40 ezer magyar halálát okozták, azokra várhat-e valamilyen felelősségrevonás? Ott sorakoznak a nevek: kik, hol, mikor mit követtek el, amiért akár a rácsok mögé is juthatnak? Valóban törvényellenes volt a vakcinázás? Kisérleti alanyok voltak-e a magyar oltottak? Szóba kerülnek az oltásellenesek, a vírustagadók, a sokszor egészen képtelen összeesküvés-elméletek megrögzött hívei és állításaik. Ám az is olvasható e lapokon, hogy csakugyan elméletek-e ezek, vagy némelyiknek van valós alapja? Hiszen keringenek nyugtalanító hírek, sőt tények is. A szerző okkal ostorozza a manipulált és manipuláló médiát. Eközben kitekint a világra és megírja azt is: immár bizonyított, hogy a koronavírus nem természetes úton jött létre, azt Kínában biológiai fegyverként tenyésztették ki. Milyen hatása volt, van és lehet világunkra a Covid-19-esnek? Hány oltást kell még elszenvednünk? Vagy azoknak lesz igazuk, akik szerint ez is csak egy alacsony halálozású járvány a többi között? És mit tettek azok, akik oltás nélkül szereztek sokkal erősebb védelmet, mint az oltottak?

Akropolisz Akció

Sorszám475
CímAkropolisz Akció
Kiadva 2007
Kiadó Media Lumina Kiadó
ISBN
Műfaj Regény
Álnév McKenzie, Keira
Tartalom

Aladdin és a rendőrök

Sorszám109
CímAladdin és a rendőrök
Kiadva 1990
Kiadó Danubius Kódex Kft
ISBN
Műfaj Kisregény Fantasztikus
Tartalom A füzetes sorozat befejező darabja egy különös marsi filmforgatás és bűnöző akció hiteles története, sok humorral.

Alfa-művelet

Sorszám51
CímAlfa-művelet
Kiadva 1989
Kiadó Népszava Lap- és Könyvkiadó
ISBN
Műfaj Regény Tudományos Fantasztikus
Tartalom Letta Dorg a Marsra érkezik, hogy a fiát megkeresse, ám a rendőrség titkolózik. Kiderül, hogy a fiú éppen egy veszélyes bevetésen van. Letta megismerkedik egy idős férfival, aki később a második férje lesz. Expedíció indul az Alfa bolygóra, és Letta megtudja, hogy a fia éppen ott áll harcban a banditákkal...

Alkibiádész

Sorszám228
CímAlkibiádész
Kiadva 1999
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Poltikai Történelmi
Álnév név nélkül
Tartalom “Az ókor nagyjai” sorozatban a nagy görög politikus és kalandor izgalmas élete elevenedik meg.

Állatkert a Kozmoszban

Sorszám169
CímÁllatkert a Kozmoszban
Kiadva 1995
Kiadó Magyar Könyvklub
ISBN
Műfaj Regény Fantasztikus Ifjúsági
Tartalom A "Műkincsrablók a kisbolygón", "A kupolaváros titka", "A kozmosz lovagjai" és "Az idő vándorai" című könyvekben megismert fiúk és lányok kalandjai folytatódnak. A Kolumbusz űrhajó kapitánya és legénysége néhány űrhajóspalántát és sok-sok állatot visz a Marsra, ahol - ki hinné - még a 24. század végén sincs állatkert. A fiatalok szeretettel gondozzák az állatokat, ám egyszer azok elszabadulnak, és nagy veszedelembe sodorják az űrhajót...

Álmomban hozzád futok

Sorszám165
CímÁlmomban hozzád futok
Kiadva 1994
Kiadó Magyar Könyvklub
ISBN
Műfaj Regény
Tartalom A világtól eldugott kis ázsiai falu életében szenzációs esemény egy szép, fiatal, európai tanítónő megjelenése. Júlia Magyarországról egy méltatlan szerelem elől menekül, hogy mesébe illő, egzotikus környezetben végre magára találjon. Az új szerelem tragédiába torkollik. 1994-ben, második, 1995-ben harmadik kiadás.

Aludj csak, kedves!

Sorszám609
CímAludj csak, kedves!
Kiadva 2012
Kiadó Anno Kiadó
ISBN 9789633757383
Műfaj Regény Romantikus Erotikus
Álnév Moretti, Melissa
Tartalom A huszonegyedik században is vannak, akik életüket adják a szerelemért... Lehet, hogy egy, a közelmúltban történt esemény ihlette meg és késztette a szerzőt a tragikus szerelmi történet megírására? A kisvárosi rendőrtiszt orvosnő felesége és jóképű főnöke, a főorvos között viszony szövődik, ám még sok mindennek kell történnie ahhoz, hogy a tragédia beteljesedjen. Ám a szerző nem lenne Melissa Moretti, ha kissé eltávolodva az eseményektől, ne vezetné a szerelmi történetet egy másik ösvényre, amelyben valamiképp mégis diadalmaskodhatnak a legyőzhetetlen érzelmek.

Alvilági vadászatok

Sorszám144
CímAlvilági vadászatok
Kiadva 1992
Kiadó Millenium
ISBN
Műfaj Kisregény
Tartalom Nemere István "Hóhér és detektív", valamint Kellei György "Halálos ősz Marseille-ben" című kisregényeinek összefoglaló címe az "Alvilági vadászatok". A két történetnek közös a témája, és ez korunk pestise, a kábítószer. Ki az az elszánt gyilkos, aki számszeríjjal végez a kábítószer-kereskedőkkel?

Amíg a Szíved Bírja

Sorszám289
CímAmíg a Szíved Bírja
Kiadva 2001
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Regény Romantikus
Álnév Seymour, Lilly
Tartalom Egy nyaralóhelyen a szezon előtt még kevesen vannak. Ide jön “meghalni” egy szívbeteg férfi és új könyvét megírni egy híres írónő (netán L. Seymour önéletrajzi története ez..?) Egymásra találásuk mindent megváltoztat, még felnőtt gyermekeik életét is más sínekre tereli…

Amíg köztünk voltál

Sorszám43
CímAmíg köztünk voltál
Kiadva 1988
Kiadó Magyar Eszperantó Szövetség
ISBN
Műfaj Regény
Tartalom A magyar irodalomban első regény az euthanáziáról. Van-e jogunk halálba segíteni beteg hozzátartozónkat? A könyv egy magyar vidéki kisvárosban játszódik: a névtelen bejelentésre mozduló fiatal ügyész valóban talál ilyen "gyilkost". De mi legyen vele? Mást mond a jog és mást az emberi érzelem...

Anti-Nostradamus

Sorszám203
CímAnti-Nostradamus
Kiadva 1998
Kiadó Agóra Print Kft
ISBN
Műfaj Elbeszélés Fantasztikus
Tartalom Milyen kísérleteket folytattak tudományos körök a jóslással? Jós volt-e Nostradamus, vagy csaló? És mit műveltek jóslataival az utódok? Lesz-e világvége a század végén?

Arany a tűzbn

Sorszám724
CímArany a tűzbn
Kiadva 2019
Kiadó Hystoricum Kiadó
ISBN 9786155816130
Műfaj Regény Történelmi
Tartalom Az 1053-ban született Salamon volt az egyetlen magyar király, aki harmincnégy éves korában egy napon nyomtalanul eltűnt, és soha többé nem került elő. Vajon mi történt vele? A szerző erre keresi a választ. Bár regényt írt, az szinte minden részletében történelmileg ismert és bizonyított tényekre támaszkodik. Mégis, néha úgy tűnik, hogy a senkihez sem hasonlítható, nagyon különös életű uralkodónknak nemcsak a halála volt megmagyarázhatatlanul furcsa, de ő maga is bonyolult egyéniség lehetett. A „kalandkirály” nagyon izgalmas életet élt, és a regény lapjairól kibontakozik az István király halálát követő évtizedek minden zűrzavara, borzalma, de királyokon átívelő, a magyar népet összekovácsoló törekvések sorozata is. Tass, a regény főhőse, afféle korabeli detektív, tudós ember, szinte kóbor lovag, ki jól forgatja a kardot is. Őt bízza meg Judit, Salamon német felesége, hogy keresse meg a férjét, tudja meg, él-e még, vagy már halott? A regény egy izgalmas nyomozás története, melynek során felelevenednek az eltűnt király tettei, a magyar történelem akkori eseményei. Az olvasó együtt lehet Salamonnal nagy diadalai és még nagyobb bukásai közepette. Megismerjük a mások véleményére hajló, esküszegő, sőt végül hazaáruló férfi tragédiáját. A szerző a regény végén kap „szabad kezet“, hisz nem tudjuk, valójában hová tűnt Salamon, mi lett az elátkozott király sorsa. A befejezés igen meglepő…

Aranyálom

Sorszám675
CímAranyálom
Kiadva 2016
Kiadó Anno Kiadó
ISBN 9789633758182
Műfaj Regény Romantikus
Álnév Moretti, Melissa
Tartalom Rosella Kolberg harminchárom éves elvált ügyvéd, akit a nők jogaiért küzdő nemzetközi szervezet küld egy iszlám országba. Ott kellene védenie egy börtönnel fenyegetett nőt az egyenjogúság neves harcosát. Ám furcsa dolgok történnek a szép fővárosban: felbukkan egy ellenállhatatlanul vonzó, jóképű és okos arab fiatalember, majd az események sebesen követik egymást. Rosella néhány nap alatt alaposan megismeri nemcsak az ottani nők helyzetét, de sok egyéb dolgot is. Az élete is veszélybe kerül, menekülésre kényszerül. Kalandos útja végén azt reméli, az igazi szerelem is megérkezik végre...

Aranybolygó

Sorszám41
CímAranybolygó
Kiadva 1988
Kiadó Népszava Lap- és Könyvkiadó
ISBN
Műfaj Regény Tudományos Fantasztikus
Tartalom A sci-fi családregény újabb kötetének főszereplője a "kisebbik iker", Bart Dorg. Az orvosbiológus hihetetlen kalandokba keveredik a Holdon, még életveszély is leselkedik rá, miközben számára ismeretlen embereket ment meg. És itt találkozik Nórával, aki később a felesége lesz.

Aranyhajú szerető

Sorszám681
CímAranyhajú szerető
Kiadva 2017
Kiadó Anno kiadó
ISBN 9789633758212
Műfaj Regény Romantikus Erotikus
Álnév Moretti, Melissa
Tartalom A regény napjainkban, India egyik peremén játszódik. Alida a klinikai ápolónő egy gazdag európai bányatulajdonos meghívására érkezik a városba. A férfi csontvelőrákban haldokló anyját kell gondozni, kísérni a halálba vezető úton. Az aranyszőke hajával, fehér bőrével feltűnést keltő lány fokozatosan szokik bele az új környezetbe. Az egzotikus országban a szerelem is eljön Alidáért egy indiai fiatalember képében. Ám a városban forrnak az indulatok, éppen kenyéradó gazdája és szerelme állnak szemben egymással. A rézbányák népe már nem sokáig bírja a nyomort... Alida két erő közt hányódik. A problémát az élet oldja meg, de bárhogyan is legyen, a szép országból Alida már nem távozhat vesztesként. India varázsos ajándékkal jutalmazza meg a szerelmes lányt.

Aranyháló

Sorszám92
CímAranyháló
Kiadva 1990
Kiadó Népszava Lap- és Könyvkiadó
ISBN
Műfaj Regény Erotikus Kém
Tartalom Egy hajó halad Líbia felé, rakománya nukleáris felszerelés, amit az ottani diktátor szeretne megszerezni magának. A hajó egyetlen utasa egy vonzó nő, aki minden "fegyverét" beveti a legénység ellen, hogy végül egyedül maradjon a hajón. Mindenki elpusztult? Vagy mégsem? Valaki szembeszáll a nőstény ördöggel?...

Aranyhúr a szívem

Sorszám338
CímAranyhúr a szívem
Kiadva 2002
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Regény Romantikus
Álnév Moretti, Melissa
Tartalom Mona, az Aranyhúr Szimfónikus Zenekar hegedűse, megismerkedik a híres karmester fiával. A fiú hatalmas szenvedéllyel közeledik a lányhoz, ám amikor kiderül, hogy Mona valójában nem az, akinek ő gondolja, tragikus fordulat következik be. Megjelenik egy titokzatos jótevő, aki segíti a lányt abban, hogy helyrehozza az életét.

Ármányos Szeretők

Sorszám686
CímÁrmányos Szeretők
Kiadva 2017
Kiadó Anno kiadó
ISBN 9789633758250
Műfaj Regény Romantikus
Álnév Moretti, Melissa
Tartalom

Árpád és fiai

Sorszám752
CímÁrpád és fiai
Kiadva 2021
Kiadó Gold Book
ISBN
Műfaj Regény
Tartalom Nemere István új történelmi regénye a honfoglalástól Árpád fejedelem haláláig terjedő időszakot dolgozza fel, részben a rendelkezésre álló szűkös források, részben az írói képzelet alapján. A X. században a Kárpát-medencébe érkező magyar törzsek előtt két sorsdöntő feladat állt: az új hazában való végleges berendezkedés, illetve a határok biztosítása, különös tekintettel a Keleti Frank Királysággal határos nyugati gyepűre. A szerző árnyaltan és átfogóan örökíti meg a történettudományban sokáig csak a „kalandozások korának” nevezett időszak első évtizedeit. Fordulatokban gazdag történetében felmutatva azt az egyre inkább elfogadottá váló tényt, hogy a nyugati hadjáratok legalább annyira szóltak a frankokkal, különösen Arnulf királlyal kötött szövetség katonai kötelezettségeinek teljesítéséről, illetve később, a magyarokkal szemben ellenséges Gyermek Lajos uralkodása idején a nyugati határok megszilárdításáról, mint a puszta zsákmányszerzésről. A nagyrészt sikeres nyugati hadjáratok közepette a hátországban is a magyarság sorsát évszázadokra meghatározó változások kezdődtek, melyek hatásait a szerző a fejedelmi családtól és a vezérektől kezdve a törzsek harcosain, kézművesein és asszonyain át a honfoglalók minden rétegének életében bemutatja.

Árpád és Géza fejedelmek - Magyar Királyok és Uralkodók I.

Sorszám546
CímÁrpád és Géza fejedelmek - Magyar Királyok és Uralkodók I.
Kiadva 2010
Kiadó Duna International Kiadó
ISBN
Műfaj Elbeszélés Történelmi
Álnév Tihanyi István
Tartalom A "Magyar Királyok és Uralkodók" sorozat első része. A 27 kötetesre (!) tervezett magyar történelmi könyvsorozat először a két fejedelem életével és a régi magyarok történetével, a honfoglalással foglalkozik – mentesen minden rárakódott romantikus, irreális elképzeléstől. A szerző – mint máskor is – csak a valósággal foglalkozik. Mármint azzal a kevéssel, amit tudunk e két nagy emberről.

Árulók a magyar történelemben

Sorszám474
CímÁrulók a magyar történelemben
Kiadva 2007
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Elbeszélés Történelmi
Tartalom Sokan, sokféleképpen, sokakat árultak el az elmúlt ezerszáz évben a Kárpát-medencében. Mátyás király árulóitól Kádár Jánosig hosszú a sor, és bizony néha nagyon meglepő nevekkel találkozunk ezen a listán. A szerző példái sokszor megrázóak, de mindenképpen indokolják a címben foglalt jelzőt.

Asszony a toronyban

Sorszám522
CímAsszony a toronyban
Kiadva 2009
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Regény Romantikus Erotikus
Álnév Moretti, Melissa
Tartalom A napjainkban játszódó történet főszereplője Samina, a munkahelye pedig egy.. világítótorony a tengerparton. A harmincas özvegy régóta megszokta a magányt. Ám egy nagy vihar és egy hajótörés mindent megváltoztat. Előbb egy görög istenhez hasonló szép fiatalember lép be az életébe, majd egy másik férfi is felbukkan a toronyban élő asszony mellett. Az egyik kapcsolat a szex és az anyagi érdekek jegyében zajlik, míg a másikban dominál a szerelem - de a kettő között a választás nem adatik meg Saminának. A sors választ helyette.

Asszony a világ végén

Sorszám473
CímAsszony a világ végén
Kiadva 2007
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Regény Romantikus
Álnév Moretti, Melissa
Tartalom A Melissa Moretti-sorozat legújabb kötete Európa egy valóban létező, meglehetősen különös pontján történik. A "világ vége", Finisterre a spanyol partok legnyugatibb pontja, ahonnan már csak a végtelen óceán látható. Itt játszódik le a majdnem tragédiába torkolló, furcsa szerelmi történet.

Asszonyod leszek

Sorszám620
CímAsszonyod leszek
Kiadva 2013
Kiadó Anno Kiadó
ISBN 9789633757581
Műfaj Regény Romantikus Erotikus
Álnév Moretti, Melissa
Tartalom El kell-e ítélni egy asszonyt, mert hagyja magát elcsábítani a lánya fiújától? Ki a hibás, ha ez a sajátos szerelmi, vagy inkább csak szexuális háromszög drámaian összeomlik? Tilda Cotti a nagyvárosban társkereső irodát vezet. Partnereket, leendő menyasszonyokat és vőlegényeket közvetít egymás felé, sokan általa találják meg párjukat, az asszony az ő életútjukat irányítja. Csak éppen saját magának nem talál párt. De aztán ennek is eljön az ideje, a megaláztatások után érte is eljön valaki, akinek egy ünnepélyes pillanatban kimondhatja: Asszonyod leszek...

Asszonyok a magyar történelemben

Sorszám460
CímAsszonyok a magyar történelemben
Kiadva 2007
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Elbeszélés Történelmi
Tartalom Kilenc olyan asszony élettörténetét olvashatják, akik egykor fontosak voltak ebben az országban. Királynők, királynék, nagyhírű feleségek és anyák. Egyikük sem rettent meg a nehézségektől és helytállt ott, ahol kellett.

Atlan fiai

Sorszám194
CímAtlan fiai
Kiadva 1997
Kiadó LAP-ICS Könyvkiadó
ISBN
Műfaj Regény Fantasztikus Kaland
Álnév Stone, Richard
Tartalom Atlan, vagyis a rejtélyes Atlantisz fiairól és leányairól szól a több ezer évet - múltat, jelent és jövendőt - átívelő történet. Atlantisz mindig élt, ma is él, sőt, az határozza meg világunk sorsát - állítja a szerző. A történetben szerepel Leonardo da Vinci, és maga az író is!

Atlantisz ma is él!

Sorszám412
CímAtlantisz ma is él!
Kiadva 2005
Kiadó Tóth Könyvkiadó
ISBN
Műfaj Elbeszélés Dokumentum
Tartalom A szerző már régebben arra a belátásra jutott, hogy Atlantisz annak idején nem pusztult, mert nem is pusztulhatott el. A dokumentumkötetben számba veszi létezésének régi bizonyítékait, aztán tovább halad az időben és bebizonyítja, hogy egy ilyen magasröptű civilizáció nemhogy nem veszett oda, ellenkezőleg, tovább létezett, része volt az emberiség történetének, majd azt messze megelőzte a fejlődésben - és jelen van itt is, ma is...

Atlantisz törvénye

Sorszám456
CímAtlantisz törvénye
Kiadva 2007
Kiadó Pallas Antikvárium Kft
ISBN
Műfaj Regény Tudományos Fantasztikus
Tartalom A napjainkban játszódó fantasztikus regényben a szerző arról az Atlantiszról ír, amely ma is létezik, és amelyet egy expedíció örvén számos titkosszolgálat próbál felfedezni és meghódítani. A mai földi Atlantisz azonban nem lesz a nagyhatalmak játékszere, saját céljait követi és csak keveseknek enged bepillantást titkaiba. Azoknak is nagy árat kell ezért fizetni.

Atlantiszról jöttem

Sorszám285
CímAtlantiszról jöttem
Kiadva 2000
Kiadó Homonnai és Társa Könyvkiadó
ISBN
Műfaj Regény Tudományos Fantasztikus
Tartalom “Történelmi” regény a jövőből. Vagy a jelenből..? Kiderül, hogy Atlantisz egykoron itt élt népe már átköltözött egy másik, a Földhöz hasonló bolygóra – egy másik dimenzióban. De maradtak itt néhányan, feladatuk a nyomok eltüntetése – ám egyiküket letartóztatják. Kiszabadítására különleges ügynök érkezik a “másik Atlantiszról”.

Átok Reátok

Sorszám370
CímÁtok Reátok
Kiadva 2004
Kiadó Pallas Kiadó
ISBN
Műfaj Regény Bűnügyi
Álnév Dax, Norbert
Tartalom Norbert Dax, a „Hurokban” című könyv fiatal genetikus orvosa ebben az orvoskrimiben ismét egzotikus országba kerül. Teljesen ártatlan genetikai kutatássorozatát azonban brutális átok szakítja meg. Kik mondták ki rá az átkot, és miért? Még nem tudható, de az átok minden pontja kezd beteljesülni. Ezt pedig egy ember aligha élheti túl...

Attila hun király magánélete

Sorszám337
CímAttila hun király magánélete
Kiadva 2002
Kiadó Annó Kiadó
ISBN
Műfaj Elbeszélés Történelmi
Álnév Nording, Steve
Tartalom Hódító háborúk, vérszomjas csaták, háromszáz feleség. Nem csak ennyi volt a hun király. Három földrész nyögte csavaros eszét, eredményes diplomáciáját. Sakktáblafigurákként mozgatta a nagy uralkodókat, hadvezéreket. Ám tragikus haláláig megmaradt a sztyeppék egyszerű fiának.

Augustus

Sorszám225
CímAugustus
Kiadva 1999
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Elbeszélés Történelmi
Tartalom A kicsiny könyvecske “Az ókor nagyjai” sorozatban az egykori római császár életéről szól. A szerző nevét nem tüntették fel.

Az admirális rakétái

Sorszám143
CímAz admirális rakétái
Kiadva 1992
Kiadó RSR Press Kft
ISBN
Műfaj Kisregény Bűnügyi
Tartalom A brit kémvadászok - Harry, Kate, Roy és Alba - Olaszországba érkeznek, ahol egy fennsíkon a németek olyan rakétákkal végeznek titkos kísérleteket, amelyek telepítésére maga Canaris admirális adott utasítást. Mit tehet a brit kommandó?

Az Anjou-királynék - Magyar királynék és nagyasszonyok 5.

Sorszám591
CímAz Anjou-királynék - Magyar királynék és nagyasszonyok 5.
Kiadva 2011
Kiadó Duna International
ISBN
Műfaj Történelmi Dokumentum Életrajz
Álnév Falvai Róbert
Tartalom Károly Róbert s a fia, Nagy Lajos felesége a főszereplőik: a lengyel Erzsébet és a bosnyák Erzsébet.

Az Anjou-kor. A 14-ik század eseményei

Sorszám392
CímAz Anjou-kor. A 14-ik század eseményei
Kiadva 2004
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Regény Történelmi
Tartalom A 388-as szám alatt már jelzett sorozat – „Magyar Történelem” – következő darabja. A szerző az Árpád-háziak háromszáz éve után most az 1300-as évek történéseit sűríti a maga módján. Elsősorban az uralkodók személye, családja, hozzátartozóik életén, viselkedésén, kalandjain keresztül, mindig csak a valós eseményeket követve mondja el a következő száz év történetét – mai nyelven és mai szemlélettel. Mintha az olvasó is ott lenne, úgy „látja” a filmszerűen pergő eseményeket.

Az anyák éjjel sírnak

Sorszám15
CímAz anyák éjjel sírnak
Kiadva 1984
Kiadó Szépirodalmi Könyvkiadó
ISBN
Műfaj Regény
Tartalom Tamás, a magyar orvos a forrongó Afrikában megismerkedik Christine-nel, a svájci fotóssal. Amikor kitör a felkelés, együtt menekülnek a sivatagon át. Kibontakozó szerelmüknek gyilkos golyók vetnek véget.

Az arany nyomában - Az emberiség nagy aranykincseinek története

Sorszám535
CímAz arany nyomában - Az emberiség nagy aranykincseinek története
Kiadva 2010
Kiadó Régimódi Könyvesbolt Kft.
ISBN
Műfaj Elbeszélés Történelmi
Tartalom Mi lett a templomos lovagok mérhetetlen kincseivel? Hova rejtették és megtalálták-e azóta? Az inkák aranya biztosan eltűnt, de valahol egy Andok-beli sziklabarlangban vagy az amazonasi dzsungelben ma is várja megtalálóját. Lehet persze, hogy félelmetes harcosok őrzik - és ez nem legenda. Itt olvashatják azok történeteit, akik elindultak megkeresni ezt a hatalmas "Eldorádót", a világtörténelem legnagyobb elrejtett kincseit. És ott voltak még a kalózok, akik az összerabolt arany, ezüst és drágakövek egy részét távoli szigeteken rejtették el. Számos kincskereső expedíció bukkan fel ezeken a lapokon. Hihetetlen, mégis valós történetek olyan emberekről, akik egész életüket feltették arra, hogy megtalálják a mások által régen elrejtett kincseket. Volt, akinek sikerült. De az igazán nagy kincsek máig rejtekben lapulnak - valahol. Kedves olvasó, lehet, hogy éppen ön lesz az, aki valamelyiket fölleli? Útmutatást a kincsekhez ebben a könyvben talál.

Az Aranyszűz lovagjai

Sorszám665
CímAz Aranyszűz lovagjai
Kiadva 2016
Kiadó Kódexfestő Kiadó
ISBN 9789632381176
Műfaj Regény Kaland
Álnév Watson, Neil Omar
Tartalom 1797-ben, itáliai hadjárat során Napóleon tábornok parancsára a francia hadsereg számtalan műkincset rabol el olasz templomokból. Így vész nyoma az "Aranyszűznek", egy csodatevő Mária-szobornak is, amely színaranyból készült és majdnem száz kilót nyom... A fellázadt parasztok a francia katonák nyomába erednek és mindenkivel végeznek. De a szobrot a menekülők elrejtik valahol a hegyekben. A későbbi századokban sorra bukkannak fel azok, akik halványan emlékeznek régi életükre. Az utolsó francia katonák reinkarnált utódai több korban jelennek meg és keresik a szobrot. Egyesek még médiumokat, spiritiszta szellemidézéseket is igénybe vesznek, hogy a kincs nyomára bukkanjanak. Lucia Mauro művészettörténész 2014-ben viszont másképp szeretné megtalálni a szobrot: kutatóexpedíciót szervez. Még nem tudja, mi lesz ennek a vége, sőt, azt sem sejti, kicsoda volt ő maga kétszáztizenhét évvel korábban, egyik előző életében... A halálos veszedelem és az életveszélyes kalandok akkor kezdődnek, amikor megtalálják a szobrot. Banditák, üzérek, kalandorok, rablók bukkannak fel. Ám a szobor ismét itt van közöttünk, és újra képes igazi csodákra...

Az árnyék fiai

Sorszám71
CímAz árnyék fiai
Kiadva 1989
Kiadó Betűvető könyvkiadó
ISBN
Műfaj Regény Kaland Vámpír
Tartalom Tudományos igénnyel megírt történet a "modern vérkutatás, mint harci eszköz" - problémakörről, természetesen számos vérfagyasztó kalanddal.

Az Árpád-ház asszonyai I. - Magyar királynék és nagyasszonyok 1.

Sorszám588
CímAz Árpád-ház asszonyai I. - Magyar királynék és nagyasszonyok 1.
Kiadva 2011
Kiadó Duna International Kiadó
ISBN
Műfaj Történelmi Dokumentum Életrajz
Álnév Falvai Róbert
Tartalom Géza fejedelem felesége, Sarolta és az igazi királynék: Szent István felesége, Gizella, Orseolo Péter felesége, Judit és I. András neje, Anasztázia - majd, I. Béla, Salamon, I. Géza, I. (Szent) László és Könyves Kálmán feleségei következnek.

Az Árpád-ház asszonyai II. Magyar királynék és nagyasszonyok 3.

Sorszám589
CímAz Árpád-ház asszonyai II. Magyar királynék és nagyasszonyok 3.
Kiadva 2011
Kiadó Duna International
ISBN
Műfaj Történelmi Dokumentum Életrajz
Álnév Falvai Róbert
Tartalom II. Béla vérszomjas neje, a szerb Ilona, majd az orosz Fruzsina, az osztrák Ágnes, a bizánci Mária és Ágnes, a francia Margit, majd a spanyol Konstancia története szerepel ebben a kötetben, valamint II. András német felesége, a rosszemlékű Gertrudis; II. András két felesége, Jolánta és Beatrix, IV. Béla neje, a görög Laszkarisz Mária, V. István kun felesége, Kun László nápolyi származású neje.

Az Árpád-házi királyok kora

Sorszám388
CímAz Árpád-házi királyok kora
Kiadva 2004
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Elbeszélés Történelmi
Tartalom A könyv csak látszólag összevont, egykötetes kiadása a korábban külön megjelent „Szentek és kalandorok” I-II. kötetének. A szerző javított a tartalmon, a kiadó pedig komoly nagy könyvvé formálta azt. Ráadásul ezzel elindult egy „Magyar Történelem” című sorozat is, amely évszázadról évszázadra dolgozza majd fel a magyar történelmet közérthető módon, mai szemlélettel és nyelvezettel.

Az Atlantisz-alapítvány

Sorszám99
CímAz Atlantisz-alapítvány
Kiadva 1990
Kiadó Új Nap könyvkiadó
ISBN
Műfaj Regény Bűnügyi Kaland
Tartalom Különös regény: részben krimi, részben társadalomrajz. A szerveződő jobboldal egy demokráciában semmitől sem riad vissza - és vele szemben egy ifjú biztosítási ügynök mit tehet? Talán többet is a kelleténél, ha melléje szegődik egy fiatal, energikus lány, aki mögött viszont rejtélyes erők állnak...

Az atombomba titkai

Sorszám387
CímAz atombomba titkai
Kiadva 2004
Kiadó Pueldo Kiadó
ISBN
Műfaj Elbeszélés Bűnügyi Történelmi
Tartalom A kézirat címe még „Atomkémek” volt, hisz a könyv nem magáról a bombáról szól. Inkább bemutatja azt a másfél évtizedes folyamatot, ahogyan az amerikai tudósok kifejlesztették a végzetes fegyvert, a szovjet kémek pedig gondos munkával sok év alatt annak összes részletét ellopták. Mára napvilágra került, eddig ismeretlen titkosszolgálati iratok is bizonyítják, hogy a hírhedt Rosenberg-házaspár valóban segített ellopni az atomtitkot, nem ártatlanul végezték ki őket – és azt is, hogy a Szovjetunió a kémei nélkül talán sohasem jutott volna a nukleáris fegyverek birtokába

Az egyiptomi mágus

Sorszám450
CímAz egyiptomi mágus
Kiadva 2006
Kiadó Puedlo Kiadó
ISBN
Műfaj Regény Történelmi Kaland
Tartalom Talán a világ legelső "ipari kéme" volt Tark, akit az egyiptomi fáraó küldött Föníciába, hogy ellesse az üveggyártás titkait. A történet ott kezdődik, amikor Tarkot már leleplezték, és egy aranybányában raboskodik. Szökés, kalandos menekülés az üldözők elől, találkozás egy mágussal, aki beavatja tudásába, hogy aztán Tark maga is mint mágus meneküljön tovább hazafelé, fejében az értékes tudással

Az élet hajnalán

Sorszám623
CímAz élet hajnalán
Kiadva 2013
Kiadó Anno Kiadó
ISBN 9789633757710
Műfaj Regény Romantikus Erotikus
Álnév Moretti, Melissa
Tartalom Mira harmincnégy éves elvált asszony. Egy orvosi vizsgálaton megtudja, hogy a méhében kialakult sejtburjánzás miatt vagy most, heteken belül teherbe esik vagy már késő lesz: elveszíti a méhét és soha többet nem szülhet. De ki legyen az apja a gyermeknek? Hogyan szerezzen gyorsan egy apát? Lehet-e az "akárki", csak soha ne is tudja meg, hogy van valahol egy gyermeke? Forduljon spermabankhoz? Amikor a nagyvároban híre terjed az esetnek, sokan jelentkeznek önként. De Mira válogat, bár tudja, hogy sürgeti az idő. Még reméli, hogy egy nagy szerelem segít rajta. Tragikus, humoros, megható és abszurd helyzetek követik egymást, mert kiderül: ilyen élethelyzetben nem is olyan könnyű létrehozni egy gyermeket, elindítani őt az élet hajnalán.

Az élet nem vár

Sorszám302
CímAz élet nem vár
Kiadva 2001
Kiadó Lícium Art Könyvkiadó
ISBN
Műfaj Regény Romantikus Erotikus
Álnév Patton, Palma
Tartalom Petra Horten nem mindennapi lány. Hiába távolítják el munkahelyéről, hiába csúszik a lejtőn, nem adja fel. Felbukkan egy arctalan ismerős, aki egyengeti az útját, luxussal övezné – és megjelenik egy másik, aki a szerelmet ajánlja. A választást nem könnyítik meg az izgalmas események...

Az élet örök - Beszélgetés a 100. születésnap előtt

Sorszám471
CímAz élet örök - Beszélgetés a 100. születésnap előtt
Kiadva 2007
Kiadó Édesvíz Kiadó
ISBN
Műfaj Elbeszélés Történelmi Dokumentum Életrajz
Tartalom Nemere István másfél éven át járt fel a csaknem 99 éves Szepes Máriához. A magyar ezotéria nagyasszonya, aki végigélte csaknem az egész huszadik századot és a huszonegyedik elejét is, szinte lemezteleníti magát az interjúvoló előtt: életének rejtett titkait is kiadja, beszél mindenről és mindenkiről, számos érdekes és értékes titkot oszt meg az olvasókkal, és persze a szerzővel, akivel – állítja – sok millió éve ismerik egymást, együtt vándoroltak világokon és korokon át, voltak egymás szeretői, szülei, testvérei, és most is lelki testvérek. A huszadik századi művészvilág, az írók, a film nagyjai, de a misztikus dolgok is témái ennek a műnek. Amit sajnos az írónő 2007 szeptemberi halála tett nagyon aktuálissá. Ez az utolsó interjúkötet, amit Szepes Mária adott és adhatott.

Az előző Emberiség - Megoldódnak a régészeti rejtélyek

Sorszám433
CímAz előző Emberiség - Megoldódnak a régészeti rejtélyek
Kiadva 2006
Kiadó Allprint Kiadó
ISBN
Műfaj Elbeszélés Tudományos Történelmi
Tartalom A könyv nem véletlenül jelent meg a "Titkolt Tények"-sorozatban. A szerző összefoglalja mindazt, amit tudunk egy valaha a régmúltban, még a "mi időnk" előtt kifejlődött, élt és tevékenykedett földi civilizációról. Rengeteg megdöbbentő bizonyítékkal is szembesülünk.

Az első 150 regényem

Sorszám148
CímAz első 150 regényem
Kiadva 1992
Kiadó Libroservo Kft
ISBN
Műfaj Elbeszélés
Tartalom A szerző elsősorban könyvei születéséről, a hátterekről, a kulisszatitkokról ír - élete egyéb eseményeiről csak annyi szó esik, amennyi óhatatlanul szükséges a teljesebb megértéshez. Tehát nem önéletrajzot olvashatnak, hanem a címhez hűen: az első 150 könyv történetét.

Az első Fáraók - Az ókori Egyiptom története II.

Sorszám499
CímAz első Fáraók - Az ókori Egyiptom története II.
Kiadva 2008
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Elbeszélés Történelmi
Tartalom A könyvsorozat második részében már nem az "isten-fáraók", azaz feltehetően egy előző emberiség egyedei irányítják a Nílus-parti országot, hanem helyüket fokozatosan átveszik előbb a "félisteneknek" nevezett nagytudású emberek, aztán jönnek sorban a fáraók, akik már ízig-vérig egyiptomiak és aképpen is viselkednek. Ebben a kötetben feszegeti a szerző a legizgalmasabb kérdést is: valójában kik, mikor, hogyan építették a piramisokat és azoknak milyen történelmi összefüggéseik voltak az egyiptomi társadalommal?

Az emberiség elveszett kincsei

Sorszám532
CímAz emberiség elveszett kincsei
Kiadva 2010
Kiadó Tóth Könyvkereskedés és Kiadó
ISBN
Műfaj Elbeszélés
Tartalom Mennyi mindennel rendelkezett valaha az emberiség, amit mára elveszített! Városokat nyelt el a dzsungel, régi titkok vesztek homályba. Vajon megmaradhatott-e Atlantisz? Lakói túlélték-e a katasztrófát? Igaz, hogy Noé bárkája nem veszett el, évezredeken keresztül látogatták a zarándokok, és ma is tudható, hol van? A frigyláda voltaképpen mi volt? Hol lehet ma Jézus keresztfája, amit oly sok századon át kerestek-kutattak a régi időkben? És miért kellett pusztulnia az alexandriai könyvtárnak, az ókor leghíresebb tudástárának, igazak-e az erről szőtt összeesküvés-elméletek? Vajon Attilát tényleg egy folyóba temették, vagy ez az egész csak egy kitalált mese? Létezett-e Eldorádó? Ha nem, miért keresték azt oly hosszú időn át, és kik vélték megtalálni? Valóban volt-e köze a máig elrejtett inka kincseknek - egy magyar emberhez is? És a második világháború végén nyugatra indult, mérhetetlen értékekkel megtömött aranyvonat sorsa hogyan alakult? Kincsek, rejtélyek, értékek pusztulásáról, de megmeneküléséről is hírt ad ez a könyv. A fenti kérédésekre ezeken a lapokon találja meg a választ.

Az Emiliano-19 titka

Sorszám140
CímAz Emiliano-19 titka
Kiadva 1992
Kiadó RSR Press Kft
ISBN
Műfaj Regény Bűnügyi Kaland
Tartalom Harryékat Lisszabonba küldik, hogy megakadályozzák a brit flotta elpusztítását. A németek ugyanis titkos információs bázist építettek ki itt, ahonnan pontosan tájékoztathatják a mindenre elszánt német tengeralattjárókat a szövetséges hajók mozgásáról. Úgy tűnik, a brit kémvadászok is csapdába kerülnek...

Az erdő lánya

Sorszám573
CímAz erdő lánya
Kiadva 2011
Kiadó Anno kiadó
ISBN
Műfaj Regény Romantikus Erotikus
Álnév Moretti, Melissa
Tartalom Thora Wayan élete egy tragédia után szinte értelmetlenné vált, egy újabb szerencsétlenség viszont váratlan vagyonhoz juttatta. Távoli kisváros mellett, a hegyekben majdnem száz hektár erdőt és benne egy házat örököl. A városi lány megtud-e kapaszkodni egy ennyire idegen környezetben? Félelmei csak sokasodnak, amikor sejteni kezdi, hogy erdőbéli szomszédja régebben valami szörnyű dolgot követhetett el, mert most megváltoztatott személyazonossággal él ezen az isten háta mögötti vidéken...

Az Esemény

Sorszám67
CímAz Esemény
Kiadva 1989
Kiadó Pannon Nyomda
ISBN
Műfaj Regény Tudományos Fantasztikus
Tartalom Az "Esemény" során egy idegen lény érkezik a Földre évmilliók óta tartó kozmikus vándorlása közben. A Földön nincs dolga, mielőbb távozna innen - de előbb különféle kalandokba bonyolódik emberekkel, állatokkal, jó és rossz kapcsolatokat köt, gyilkosságra is kényszerül, végül a földi technikát felhasználva hagyja el bolygónkat. Mi történik vele az itt töltött három nap alatt?

Az év könyve - 2016

Sorszám659
CímAz év könyve - 2016
Kiadva 2015
Kiadó Világóceán Kiadó
ISBN 9786155031236
Műfaj Elbeszélés Történelmi
Tartalom 2016-ban is sok régebbi eseménynek van kerek évfordulója. A szerző az utóbbi 3300 évből csaknem negyven olyan történésre talált, amelyek igen nagy hatást váltottak ki a maguk idejében. Ezek közül több máig hat a mi életünkre is: események, folyamatok, születések és halálok. Amelyek a nagyvilág, vagy éppen a magyarok sorsát befolyásolták az évezredek alatt. 2016 évkönyve valóban az "év könyve", oly sok mindenre lehet, vagy kell emlékeznünk.

Az év könyve 2014

Sorszám632
CímAz év könyve 2014
Kiadva 2014
Kiadó Világóceán Kiadó
ISBN 9786155031168
Műfaj Elbeszélés Történelmi
Tartalom Rengeteg kerek évforduló van és volt 2014-ben. Az utóbbi 2500 évben sok minden történt, aminek fordulóját ünnepelhetjük vagy gyászolhatjuk ebben az évben. A szerző csokorba gyűjtött csaknem húsz dátumot. Nevezetes emberek születtek és haltak, szerettek vagy gyűlölték egymást, fontos események zajlottak. Némelyik tíz- és százmilliók sorsát befolyásolta - Érdemes hát visszapillantani rájuk.

Az év könyve 2015

Sorszám641
CímAz év könyve 2015
Kiadva 2014
Kiadó Világóceán Kiadó
ISBN 9786155031182
Műfaj Elbeszélés Történelmi
Tartalom 2015-ben is sok régebbi eseménynek van kerek évfordulója. A szerző az utóbbi 3300 évből csaknem negyven olyan történésre talált, amelyek igen nagy hatást váltottak ki a maguk idejében. Ezek közül több máig hat a mi életünkre is: események, folyamatok, születések és halálok. Amelyek a nagyvilág, vagy éppen a magyarok sorsát befolyásolták az évezredek alatt. 2015 évkönyve valóban az "év könyve", oly sok mindenre lehet, vagy kell emlékeznünk.

Az idő vándorai

Sorszám32
CímAz idő vándorai
Kiadva 1987, 2008
Kiadó Móra Ferenc Könyvkiadó
ISBN
Műfaj Regény Tudományos Fantasztikus
Tartalom Lars, Don és Ariel - a "Műkincsrablók...", a "Kupolaváros titka" és "A kozmosz lovagjai" folytatásaként ismét galibát galibára halmoznak. Egy félresikerült űrhajósvizsga után mintha a múltba kerülnének, régi korokkal és emberekkel találkoznak. Három lány is szerepel a történetben, végül az ő segítségükkel derül fény a rejtélyekre. 2008-ban újra kiadták.

Az igazi Sztálin - Mao, a diktátor

Sorszám308
CímAz igazi Sztálin - Mao, a diktátor
Kiadva 2001
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Történelmi Dokumentum Életrajz
Tartalom Két történelmi mű egy kötetben. Amilyennek őket a magyar olvasók még nem olvashatták. A szerző kutatásai eredményeképpen rémisztő, de valós portrékat fest a huszadik századi „politikai állatkert” két ijesztő diktátoráról. A fenevadak közelről még vadabbak, mint eddig hittük.

Az indián éjszakája

Sorszám272
CímAz indián éjszakája
Kiadva 2000
Kiadó Puedlo Kiadó
ISBN
Műfaj Regény Kaland
Álnév Smith, R. C.
Tartalom Mai kalandregény, amely valahol Amerikában játszódik. Egy indián törzs utolsó, még élő leszármazottja, egy kommandós egy egész kisvárost pusztít el, hogy visszaszerezze azt az indiánok számára a régi, érintetlen állapotában…

Az Irgell-incidens

Sorszám112
CímAz Irgell-incidens
Kiadva 1991
Kiadó Auktor Könyvkiadó
ISBN
Műfaj Regény Kaland
Tartalom A szerző ismét jósolni merészel: mivel a világon sokfelé fogyóban vannak az ivóvízkészletek és a mezőgazdaságnak is elfogy a vize, egyes területeken éhínség lép fel. Ezért 2000 körül vízszerző akciókra, sőt, háborúkra is sor kerülhet... Az izgalmas regény ilyen kommandós akció történetét meséli el, egy megindítóan szép szerelemmel együtt.

Az iszonyat órái

Sorszám277
CímAz iszonyat órái
Kiadva 2000
Kiadó Lícium Art Kft
ISBN
Műfaj Történelmi Dokumentum
Tartalom A szerző a Kurszk orosz atom-tengeralattjáró katasztrófájának napjaiban és közvetlenül utána, két hét alatt írta meg nemcsak a hajó történetét, de a többi atomtengeralattjáró-katasztrófát és a szovjet, majd orosz atomflotta zavaros és viszontagságos történetét.

Az ókor 7 csodája

Sorszám476
CímAz ókor 7 csodája
Kiadva 2007
Kiadó Pallas Antikvárium Kft
ISBN
Műfaj Történelmi Dokumentum Életrajz
Tartalom Az Ókor leghíresebb hét építményének keletkezése, felépítése, a létrehozó nagy emberek, művészek élete, a hozzájuk kapcsolódó vidám vagy kevésbé vidám történetek, anekdoták gyűjteménye. Akit érdekel a kultúra története, az értékes tudásra tehet szert ebből a könyvből. Amellett még jól fog szórakozni is.

Az ókor nagyjai I.

Sorszám239
CímAz ókor nagyjai I.
Kiadva 1999
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Történelmi Dokumentum Életrajz
Tartalom A korábban megjelent sorozat kis részei egy nagyobb kötetben. Ebben a következőket olvashatjuk: Kleopatra, Caesar, Hannibál, Néró, Augustus.

Az ókor nagyjai II.

Sorszám240
CímAz ókor nagyjai II.
Kiadva 1999
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Történelmi Dokumentum Életrajz
Tartalom A korábban megjelent sorozat kis részei közül öt darab olvasható itt: Buddha, Alkibiádész, Periklész, Nagy Sándor, Dareiosz.

Az ördög velünk van

Sorszám297
CímAz ördög velünk van
Kiadva 2001
Kiadó Puedlo Kiadó
ISBN
Műfaj Regény Romantikus Kaland
Álnév Wilmon, Vanessa
Tartalom A „kemény” női regények sorozatában az első. Hőse Yuma, a fiatal fotoriporternő, aki meglehetősen férfias életet folytat. Amikor pedig belekeveredik egy nagy megvesztegetési ügybe és korrupt rendőrök, maffiózók és politikusok között kell helytállnia, hát nem habozik. Közben megismeri a szerelmet is.

Az SS története

Sorszám193
CímAz SS története
Kiadva 1997
Kiadó Könyvmíves Könyvkiadó
ISBN
Műfaj Történelmi Dokumentum
Álnév Niemayer, Stefan
Tartalom Stefan Niemayer álnéven folytatja az író a második világháborús német erőszakszervezetek és azok vezetőinek életéről szóló sorozatát. Magyarországon hézagpótló a mű: az SS-ről sohasem jelent meg ilyen összefoglaló, részletes és tanulságos munka. A téma előző könyve: Eichmann, milliók gyilkosa. 2003-ban újra kiadták.

Az út Trianonig

Sorszám445
CímAz út Trianonig
Kiadva 2006
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Történelmi Dokumentum
Tartalom Nem mindenki tetszését nyeri el ez a mű. A szerző ugyanis több mint ezer évre visszamenően azt boncolgatja, hogyan bántak a magyarok a nemzetiségeikkel, mennyi hibát követtek el ellenük - aminek eredményeképpen aztán 1918 után a régi Nagy-Magyarország szétesett és területe, népessége a töredékére olvadt. Vajon e téren őseink bűntelenek voltak-e? 2006-ban újra kiadták.

Az utolsó akadály

Sorszám466
CímAz utolsó akadály
Kiadva 2007
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Regény Romantikus Erotikus
Álnév Moretti, Melissa
Tartalom Melissa Moretti legújabb regényében a főhősnő egy fiatal parafenomén, aki jóideje abból él, hogy kövekből jósol cégeknek és magánszemélyeknek. Tőzsdei és személyzeti ügyek, örökösödés, család, szerelem - mindent "megmondanak a kövek". Ám hamarosan a saját életében is olyan fordulat történik, ahol szükség lesz a képességére.

Az utolsó bolygó

Sorszám27
CímAz utolsó bolygó
Kiadva 1986
Kiadó Népszava Lap- és Könyvkiadó
ISBN
Műfaj Regény Tudományos Fantasztikus
Tartalom A "Zuhanás a Napba" című könyvvel induló családregény - "saga" - sorozat második darabja. Oban Dorgot elítéli egy földi bíróság és egy idegen égitestre száműzik, ahol igen nehéz az élete és teljes magányban kell élnie. Ám egy napon űrkataszrófa miatt egy földi asszony és egy másik férfi kerül a bolygóra...

Az utolsó esély

Sorszám83
CímAz utolsó esély
Kiadva 1990
Kiadó Zrínyi Kiadó
ISBN
Műfaj Regény Bűnügyi
Tartalom A Vilar-sorozat második része. A magándetektív ezúttal a hírhedt iráni-kontra fegyvereladási és megvesztegetési ügybe bonyolódik. Kénytelen együtt menekülni a legfőbb fegyverkereskedővel, miközben nyomukban van Amerika több kémszolgálata és a titkosügynökök hada...

Az utolsó magyar király - Szapolyai János élete

Sorszám455
CímAz utolsó magyar király - Szapolyai János élete
Kiadva 2007
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Dokumentum Életrajz
Tartalom Csakugyan Szapolyai volt az utolsó magyar király - utána már csak külföldiek következtek. Ellentmondásos egyéniség, hadvezér, politikus és intrikus, akinek kalandokkal teli élete izgalmas olvasmány lehet fiatalnak, idősnek egyaránt.

Az utolsó szenvedély

Sorszám174
CímAz utolsó szenvedély
Kiadva 1995
Kiadó Könyvkiadó
ISBN
Műfaj Regény Erotikus Bűnügyi
Álnév Brandt, Chris
Tartalom Chris Brandt Firenzében keveredik bele egy nyomozásba, miután megakadályozza, hogy kirabolják egy svéd gróf lányát, a gyönyörű Petra de Virgiliust. Ki az a fiú, akit Petra kábítószeresek és koldusok között keres, és akit a rendőrség gyilkossággal gyanúsít?...

Bajcsy-Zsilinszky Endre magánélete

Sorszám349
CímBajcsy-Zsilinszky Endre magánélete
Kiadva 2003
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Elbeszélés Történelmi
Tartalom A huszadik század egyik magyar politikusa kevesek által ismert életpályát futott be. Az egykori jobboldali fajvédő, egy politikus meggyilkolásának tettestársa miként lett a baloldal bajnoka – és magánéletének milyen furcsa kacskaringói voltak?

Balaton

Sorszám663
CímBalaton
Kiadva 2016
Kiadó Szalay Könyvek
ISBN 978-9632517230
Műfaj Dokumentum
Álnév név nélkül
Tartalom Aki a tengerek mellől érkezett tavunk partjára, annak ez csak egy kellemes látvány. Ám nekünk magyaroknak sokkal többet jelent. A Balaton a "magyar tenger", és bár az idegeneket ez megmosolyogtatja, higgyék el, így van. Akik nemzedékről nemzedékre a szárazföld közepén élnek, azoknak egy 77 kilométeres tó már-már "tenger". Fenséges a nyári, zajos, forró Balaton, és fenséges télen is, amikor jeges csöndbe dermed az egész vidék. A Balaton régi várak és még ősibb legendák szülőhelye. A parti lakók minden nap, minden órában látják a zöld vizet. Együtt élni a Balatonnal, az már önmagában is a boldogság egyik forrása.

Barbara Bírónő

Sorszám668
CímBarbara Bírónő
Kiadva 2016
Kiadó Anno Kiadó
ISBN 9789633758090
Műfaj Regény Romantikus Erotikus
Álnév Moretti, Melissa
Tartalom Barbara negyvenhat éves özvegy és egyedül neveli a lányát. Egyenes ember, aki nem hajlik meg mások akarata előtt, ítéleteit is így hozza. A városban tisztelik őt. A magány súlyát csak ő érzi, mások előtt titkolja. Ám egy napon, váratlanul huszonöt szál vörös rózsát küld neki egy ismeretlen férfi. A virágok illata mámorító... De ki lehet a sosem látott udvarló? A bírónőnek egy maffia-pert kell levezetnie. A szorult helyzetbe került "keresztapa" ott csap le Barbarára, ahol az nem várta. Felbukkan egy testőr is, aki megvédené Barbarát, ha tudná... De az ellenség alattomos és kitartó, Barbarának pedig csak egyetlen fegyvere marad: az igazság. Amikor tragikus döntés elé kerül, melyik úton megy tovább? Szerencsére nincs már egyedül...

Báthory Erzsébet magánélete

Sorszám335
CímBáthory Erzsébet magánélete
Kiadva 2002
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Történelmi Dokumentum Életrajz
Álnév Welden, Oscar
Tartalom A könyv nem regény, hanem erős idegzetű olvasóknak való dokumentumkötet. Minden idők egyik legkegyetlenebb sorozatgyilkosáról szól, aki Magyarország legnagyobb földesurának özvegye volt. Hatalmas birtokán kínzókamrákat készíttetett, és százával ölette meg áldozatait. 2010-ben új kiadás, a Könyvmolyképző Kiadónál.

Bella drága, Bella

Sorszám596
CímBella drága, Bella
Kiadva 2012
Kiadó Anno Kiadó
ISBN 9789633757086
Műfaj Regény Romantikus
Álnév Moretti, Melissa
Tartalom Izabella Denízt gyermekkorában az anyja kitette egy templom elé – ennyit tud róla. Árvaházakban nőtt fel, de huszonkét évesen elhatározza: megkeresi a szüleit. Hónapokig tartó nyomozás és hajsza során megismeri leendő párját, aztán találkozik álmai férfijával is, de valami elriasztja tőle... És miközben lassan üzletasszonnyá válik, egy régi és tragikus szerelem története bontakozik ki a szeme előtt. Amelynek egyik okozója, de résztvevője is pár napos korában – ő maga volt...

Benned él a halál

Sorszám199
CímBenned él a halál
Kiadva 1998
Kiadó Könyvmíves Könyvkiadó
ISBN
Műfaj Regény Tudományos Fantasztikus
Álnév Herrington, Stuart
Tartalom S. Herrington álnéven a szerző újabb Alien-történetet írt. Hőse az idegen lény, aki földi űrhajós testében érkezik bolygónkra, és itt hol árt, hol használ. Ki hogyan viszonyul hozzá, és akik szembeszálltak vele, miért pusztultak el?

Bethlen Gábor és I. Rákóczi György - Magyar Királyok és Uralkodók 20.

Sorszám578
CímBethlen Gábor és I. Rákóczi György - Magyar Királyok és Uralkodók 20.
Kiadva 2011
Kiadó Duna International Kiadó
ISBN
Műfaj Történelmi
Álnév Kovács Gergely István
Tartalom Bethlen bizony talán a legrejtélyesebb és legkalandosabb élettörténetet mondhatta a magáénak. Kalandor, netán bűnöző, diplomata, ügyes államfő, hadvezér – mind ő volt egy személyben. Viszonylagos békeidőszak ez, amikor kivételesen nem taposták Erdély földjét idegen hadak. De azért senki sem unatkozhatott...

Bimbózó Szerelem

Sorszám495
CímBimbózó Szerelem
Kiadva 2008
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Regény Romantikus Erotikus
Álnév Moretti, Melissa
Tartalom A legújabb Melissa Moretti-regény főhőse, Dana nem szép nő. Harmincöt éves, elvesztette férjét, gyermekét és a virágkertészet, ahol dolgozik, tönkremegy. Dana az utcára kerül, munkanélküli lesz, de nem adja fel. Kitartóan keres állást, és talál is. Egy villa mogorva, öreg tulajdonosnőjénél lesz kertész. Fokról fokra beépül a villalakók életébe, nélkülözhetetlenné válik. És amikor az ő életében is felbukkan a Férfi, lassan minden megváltozik körülötte. Talán a boldogság sincsen már olyan messze, mint valaha hitte.

Bio titok

Sorszám628
CímBio titok
Kiadva 2014
Kiadó Világóceán Kiadó
ISBN 9786155031144
Műfaj Dokumentum
Tartalom Nagyon sokan szeretnének szennyezetlen ételeket és italokat fogyasztani, tiszta környezetben, egészségesen élni. Akkor miért nem sikerült ez még senkinek? A könyvből kiderül, miféle szemetet, sőt mérgeket etetnek velünk, milyen nehézségekbe ütközik az, aki ebből az elátkozott körből kitörni szeretne. Mert a "bio-iparban" is egymást érik a csalások és a világraszóló botrányok. Ennek ellenére a szerző igyekszik utat mutatni mindazoknak, akiknek fontos az életük minősége.

Bio- és infóháború

Sorszám533
CímBio- és infóháború
Kiadva 2010
Kiadó Tóth Könyvkereskedés és Kiadó
ISBN
Műfaj Dokumentum
Tartalom A szerző a mai fegyverek ismertetésével kezdi a művet - az olvasó már itt is meglepődhet. Olyan fegyverekkel találkozik - és mindhez fotót is kap -, amelyek létezéséről nem hallott még. Csak ezután következik a nukleáris fegyverek hosszú sora, tele izgalmas információkkal. A biológiai hadviselés az ókortól napjainkig, és ugyanaz a közeljövőben kiegészül az internetes és űrbéli info-háború előrejelzésével. Nemere István biztosra veszi, hogy nem csak államok egymás között, hanem - és elsősorban - a terrorista csoportok fognak bevetni a világ ellen nukleáris, bio- és info-fegyvereket.

Blokád

Sorszám119
CímBlokád
Kiadva 1991
Kiadó Solaris Kft
ISBN
Műfaj Regény Kaland
Tartalom Mi történik akkor, ha egy szovjet titkosügynök arab terroristák segítségével megbénítja a Szuezi-csatorna forgalmát? Mit tehetnek az üzemeltetők és a nagyhatalmak e különös terrorakció ellen? És mit tesz az a rejtélyes férfi, aki csak saját magát és családját képviseli, nem törődik a politikával, de le tud számolni bárkivel, aki az útjába áll?

Bocsáss meg, kedves!

Sorszám669
CímBocsáss meg, kedves!
Kiadva 2016
Kiadó Anno Kiadó
ISBN 9789633758151
Műfaj Regény Romantikus
Álnév Moretti, Melissa
Tartalom A harminchét éves özvegy üzletasszony gyermekkori botlása váratlanul merül fel a múltból. Egy gyermekkereskedő banda lebukása nyomán az asszony döbbenetes hírt kap: a kamaszkorában szült lánya nem halt meg, ahogyan addig hitte, hanem él - valahol... A kutatás a gyermek után meghozza a régi-új szerelmet is. De tehet-e valamit az igazi anya, ha gyermekét már egy másik család nevelte fel? A regény ezt a ma nem is olyan ritka esetet írja le, amivel nem kevesen szembesültek már napjainkban. Az emberi felelősség ütközése a szerelemmel előhoz egy másik problémát is: milyen mélyen avatkozhatunk be valakinek az életébe csak azért, mert biológiai közünk van hozzá?

Bocskai István, Rákóczi Zsigmond és Báthory Gábor - Magyar Királyok és Uralkodók 19.

Sorszám577
CímBocskai István, Rákóczi Zsigmond és Báthory Gábor - Magyar Királyok és Uralkodók 19.
Kiadva 2011
Kiadó Duna Interntaional Kiadó
ISBN
Műfaj Történelmi
Álnév Kovács Gergely István
Tartalom A "Magyar Királyok és Uralkodók" sorozat 19-ik kötete folytatja az erdélyi fejedelmek élettörténetét. A címszereplők mindnyájan elég „tarka” életrajzzal dicsekedhettek (vagy éppen nem dicsekedhettek…). Mindegyiknek szembe kellett néznie a két nagy birodalommal egyszerre, és sorban ültek a hányatott sorsú kis ország trónjára.

Bódító Levendula

Sorszám458
CímBódító Levendula
Kiadva 2007
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Regény Romantikus Erotikus
Álnév Moretti, Melissa
Tartalom A Melissa Moretti-könyvek újabb darabjának hőse Camilla, aki pár napos kómából ébred. Még nem emlékszik, ki ő, hol van, és miért? Talán jobb is, hogy még semmiről sem tud, ami vele történt...?

Bölcsességek Könyve

Sorszám211
CímBölcsességek Könyve
Kiadva 1998
Kiadó Könyvmíves Könyvkiadó
ISBN
Műfaj Történelmi
Álnév Tihanyi István
Tartalom A szerző összegyűjtötte az ókortól máig a nagy gondolkodók és a szellemes szerzők élettapasztalatait összesűrítő kis mondásokat. Elgondolkoztató olvasmány.

Borzalom

Sorszám262
CímBorzalom
Kiadva 2000
Kiadó W. Stoker Kft
ISBN
Műfaj Regény Tudományos Fantasztikus
Tartalom Fantasztikus sci-fi regény, vagy inkább horror? Az űrből a Földre került rendkívül különös tárgy sorra meggyilkolja tulajdonosait. Vajon mi, vagy kik rejtőznek mögötte? 2006-ban újra kiadták.

Botrányos királyi esküvők

Sorszám461
CímBotrányos királyi esküvők
Kiadva 2007
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Elbeszélés Történelmi Dokumentum
Tartalom Igaz történetek szellemi fogyatékos uralkodókról, takarítónőkből lett cárnéról, főrangú kamaszok kényszerházasságáról, szexmániás királyokról… Felséges szerelmek és botrányos frigyek, ezerszer megátkozott házasságok - a fenséges hölgyek és urak kapcsolatainak az eddigitől eltérő bemutatását vállalta most a szerző. "Ezt nem tanítják az iskolákban"!

Buddha

Sorszám227
CímBuddha
Kiadva 1999
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Elbeszélés Történelmi
Tartalom “Az ókor nagyjai” sorozatban az ősi vallásalapító csodákkal teli, érdekes életét meséli el a szerző – nevének feltüntetése nélkül.

Bujkáló Szerelem

Sorszám673
CímBujkáló Szerelem
Kiadva 2016
Kiadó Anno kiadó
ISBN 9789633758175
Műfaj Regény Romantikus Erotikus
Álnév Moretti, Melissa
Tartalom Dalma Verdon 32 éves elvált asszony egy kisfiúval. Egy tengerparti városkában van egy kis ingatlanügynöksége. Sokat dolgozik, hogy fenntartsa a csonka családot. Egy villát is rábíztak eladásra, de már évek óta hiába árulja. Köztudott, hogy a házban családirtás történt tizenhat évvel korábban - azóta reménytelennek tűnik az eladás. Ám egy napon különös idegen bukkan fel a városban, és jelentkezik Dalmánál: ő megvenné a villát... A kialakuló viharos szerelem mögött azonban felsejlik egy másik tragikus esemény is, ami meghatározza a két szereplő életét. Legyőzhetőek-e a régi sérelmek, sőt gyűlöletek, hol a bosszú határa, és milyen áron lehet boldog két ember, ha a sors egymásnak teremtette őket?

Búvár Kund

Sorszám439
CímBúvár Kund
Kiadva 2006
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Regény Történelmi
Tartalom A történelmi regény arról az emberről szól, aki Pozsonyban 1052 nyarán megfúrta és így elsüllyesztette a magyarokra támadó német császár flottájának hajóit. De mi történt, hogyan élt, ki volt ez az ember, míg eljutott a királyi seregbe és rábízták a nagy feladatot?

Caesar

Sorszám208
CímCaesar
Kiadva 1998
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Elbeszélés Történelmi
Tartalom Az ókori hírességeket tárgyaló sorozat újabb darabja Julius Caesar eseményekben gazdag életét ismerteti, dióhéjban.

Canaris, a hírszerző

Sorszám251
CímCanaris, a hírszerző
Kiadva 2000
Kiadó Könyvmíves Könyvkiadó
ISBN
Műfaj Történelmi
Álnév Niemayer, Stefan
Tartalom A szerzőnek a náci “nagyokról” írott sorozatába illeszkedik ez a mű is. A német katonai hírszerzés, az Abwehr főnökének kalandos életútja, a szervezet titkai és végül Canaris tragikus halálának dokumentumszerű feldolgozása. 2002-ben újra kiadták.

Castro: Egy diktáror a huszonyegyedik században

Sorszám413
CímCastro: Egy diktáror a huszonyegyedik században
Kiadva 2005
Kiadó Pallas Kiadó
ISBN
Műfaj Történelmi Dokumentum Életrajz
Tartalom A szabálytalan életrajz lehetővé teszi, hogy bepillantsunk nemcsak Kuba kulisszái mögé, hanem azt is megtudjuk, hogyan él manapság egy kommunista zsarnok, miféle „rendet” teremtett országában és mi várható a diktátor hamarosan bekövetkező halála után?

Célkereszt

Sorszám191
CímCélkereszt
Kiadva 1997
Kiadó LAP-ICS Könyvkiadó
ISBN
Műfaj Regény Poltikai Kaland
Álnév Maloney, Mack
Tartalom A mai politikai kalandregény egy iszlám fundamentalista országban játszódik. A kormány tudtával diplomatákat ejtenek túszul. Külföldről egy szuper-kommandócsapat indul kiszabadításukra...

Che Guevara magánélete

Sorszám361
CímChe Guevara magánélete
Kiadva 2003
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Poltikai Történelmi Életrajz
Tartalom A „magánélet”-sorozat következő darabja ezúttal az egykor nálunk is olyannyira kedvelt latin-amerikai „szabadsághőst” mutatja be. Vagy inkább leplezi le..? Akik elolvassák, már messze nem fogják annyira pozitív hősnek találni Guevarát, mint addig. Az olvasók értesülnek a kubai rendszer kulisszatitkairól és Fidel Castro súlyos bűneiről is.

Cigányok

Sorszám553
CímCigányok
Kiadva 2010
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Elbeszélés Dokumentum
Tartalom Kik vannak csapdában? Csak a cigányok, vagy a magyarok is? Mit lehet tenni a rémisztő szegénység ellen? Valóban nem szeretnek dolgozni, vagy csak nem találnak munkát? Miért nincs igazi roma értelmiség? A szerző nem kíméli egyik oldalt sem, alaposan megkapják tőle a magukét a magyarok és a cigányok egyaránt.

Cirkáló

Sorszám138
CímCirkáló
Kiadva 1992
Kiadó Libroservo Kft
ISBN
Műfaj Regény Kém
Tartalom Észak-Koreában titokban atomfegyver készül a világ ellen. Egy napon valahonnan különleges rakétacirkáló indul megakadályozni a fegyver bevetését. Ha felfedezik őket, kitörhet a harmadik világháború...

COVID-19 A koronavírus járvány Titkok, tévedések tanulságok

Sorszám746
CímCOVID-19 A koronavírus járvány Titkok, tévedések tanulságok
Kiadva 2020
Kiadó DokArt
ISBN
Műfaj Dokumentum
Tartalom A könyv végigveszi a történéseket a vírus kezdete óta, egészen napjainkig Nemere István precíz és dokumentalista stílusában. A könyv pikantériája, hogy Dr Gödény György az egyes fejezetekhez megjegyzéseket fűzött hozzá a saját stílusában. Aki nem csak ostorozni akarja a két szerzőt a ráaggatott címkék miatt legyintve egyet, hanem tudni akarja, hogy mit és miért mondanak, jobb ha elolvassa ezt a könyvet. Könyvvásárláshoz a link: https://olvasoterem.hu/index.php?route=product/product&product_id=361

Csak a halál biztos

Sorszám520
CímCsak a halál biztos
Kiadva 2009
Kiadó Pallas Könyvkiadó
ISBN
Műfaj Regény Bűnügyi Kaland
Tartalom Ki ne emlékezne Skagen-Monti kalandjaira? A volt kommandós és testőr a 80-as és 90-es években 7 kötetben örvendeztette meg rajongóit lélegzetelállító kalandjaival. Ám ez a könyv nem a 8. a sorban - hisz Denny Skagen alias Daniel Monti már nem él. Ám felbukkan helyette a fia, Simon Skagen, aki hogy hogy nem, maga is előbb kommandós lesz, majd apja végakaratát követve mint testőr és magándetektív nyit irodát egy kis városban. Egy szép fiatal hölgy lesz a társa - aki gyermekként Simon apjával menekült tűzön-vízen át. És a páros első megbizatása mindjárt hihetetlenül veszélyes és fergeteges kalandokba sodorja őket...

Csak kétszer halhatsz meg

Sorszám36
CímCsak kétszer halhatsz meg
Kiadva 1987
Kiadó Népszava Lap- és Könyvkiadó
ISBN
Műfaj Regény Bűnügyi
Tartalom Daniel Skagen plasztikai műtét és okmánycsere után immár mint Daniel Monti lép elénk. A keményöklű, de igen intelligens zsoldos elindul Franciaországba - ahol körözik -, hogy magával a párizsi belügyminiszterrel számoljon le, aki a sorozat előző kötetében meggyilkoltatta összes bajtársát. A szokatlan és merész akcióban furcsa módon egy korzikai öregasszony szegődik társául. 2003-ban újra kiadták.

Csák Máté A trencséni nagyúr

Sorszám715
CímCsák Máté A trencséni nagyúr
Kiadva 2018
Kiadó Lazi Könyvkiadó
ISBN 978 9632674254
Műfaj Regény Történelmi
Tartalom A szerző a magyar történelem számos korszakát „megénekelte“ már történeti munkáiban vagy regényeiben. De a tizennegyedik század eleje eddig valahogyan kimaradt munkásságából. Ezt pótolja ezzel a regénnyel, amelynek legfőbb szereplői valóságos történelmi alakok, kik akkoriban éltek és cselekedtek a Magyar Királyságban. A rossz hírű oligarcha, Csák Máté a maga idejében az ország egyik leggonoszabb embere volt, mint azt tudjuk a régi iratokból és krónikákból. Gaztetteinek, vérengzéseinek se szeri, se száma. Máté úr évtizedeken át sikerrel szállt szembe hazai és idegen királyokkal, az Egyházzal és saját népével is. Nem ismert könyörületet és gátlástalanul gyarapította birtokait. Mígnem aztán eljött az első Anjou király, Károly Róbert uralma. Ám igazából a kegyetlen főúr végzetét a regényben néhány korábbi, mára alig ismert kisebb rémtette okozza. Mert mindig voltak és vannak, akik nem felejtenek, a bosszú beteljesítésére sokáig képesek várni.

Csak te hallod a dalt!

Sorszám108
CímCsak te hallod a dalt!
Kiadva 1990
Kiadó Magyar Eszperantó Szövetség
ISBN
Műfaj Regény
Tartalom Egy diktatúrában politikai tömeggyilkosságnak lesz véletlen szemtanúja néhány gyerek. A hadsereg a gyerekek és tanáraik ellen is hajtóvadászatot indít... Vajon Ben, a fiatal, diploma nélküli tanár és a vele menekülő gyerekcsapat elérheti-e az országhatárt, mielőtt lecsap rájuk a könyörtelen erőszak?

Családom a maffia

Sorszám371
CímCsaládom a maffia
Kiadva 2004
Kiadó Pallas Kiadó
ISBN
Műfaj Regény Bűnügyi
Tartalom Egy mai amerikai magyar maffia életének hétköznapjai, harcai, sikerei és kudarcai. Addig működhet ez a család, amíg az FBI be nem épít közéjük egy Magyarországról származó titkosrendőrt... Mire a család rájön, mi történik, nyakukon a pusztulás.

Csaló tudósok

Sorszám774
CímCsaló tudósok
Kiadva 2022
Kiadó Adamo Books
ISBN 978-963-453-850-9
Műfaj Dokumentum
Tartalom Ebben a dokumentumkötetben a szerző csak valóban megtörtént eseteket ismertet. Semmi sem kitalálás, mert az élet egy-egy tudományos, vagy annak hitt felfedezés körül maga is produkál izgalmas kalandokat. Az író nem csupán a csaló tudósokat nevezi meg és idézi fel tetteiket, de odacsap a „szent tudomány" maradi, vaskalapos intézményeinek és egyes vezetőinek is, és mindazoknak, akik hatalmukkal visszaélve kényszerítenek tudósokat csalásra, hamis eredmények közlésére. Azokról is szó esik a könyvben, akik ideológiai vagy politikai okokból és azok lehetőségeivel élve tapossák el vetélytársaikat, kollégáikat. Végül szerepelnek azok is, akik a nagy karrierért, vagy dicsőségre vágyva csapták be a világot, aztán csúnyán lebuktak. Önök nem is sejtik, milyen sokan voltak, vannak és lesznek! Ma már nem felejti ki az író éppenséggel a legújabb trend, az „ipari tudomány" kufárait és lelkiismeretlen kihasználóit, akik csábításának gyakran a jobb sorsra érdemes kutatók sem tudnak ellent állni... Ők mind „megkapják a magukét" ezeken a lapokon. A koronavírus kezelésének anomáliái éppen úgy helyet kaptak benne, mint a vírussal kapcsolatos csalások és csalódások is... Sok titokról hullik le a lepel, vérlázító hazugságokra derül fény. Aki ezt a könyvet elolvassa, már soha többé nem fog ugyanúgy tekinteni a tudományra és annak művelőire, mint annak előtte. De bizonyára többre fogja értékelni a becsületes, a csalás útjaira soha nem tévedt tudósokat.

Csapda a szigeten

Sorszám137
CímCsapda a szigeten
Kiadva 1992
Kiadó RSR Press Kft
ISBN
Műfaj Kisregény Bűnügyi
Tartalom Brit kommandósok, Kate, Harry és új társuk Ray, ezúttal náci "kollégáikkal" kerülnek szembe. Úgy tűnik, a kémvadászok sorsa megpecsételődött, nincs aki segíthetne rajtuk...

Csapda a szigeten

Sorszám267
CímCsapda a szigeten
Kiadva 2000
Kiadó
ISBN
Műfaj Kisregény Bűnügyi
Tartalom A “Kémvadászok” füzetes regénysorozat újabb kiadása, több rész együtt.

Csata a stúdióban

Sorszám94
CímCsata a stúdióban
Kiadva 1990
Kiadó Danubius Kódex Kft
ISBN
Műfaj Regény Tudományos Fantasztikus
Tartalom A filmesek, a tévések a jövő Mars bolygóján is kissé bolondos emberek lesznek, akikkel a marsi rendőröknek igencsak meggyűlik a bajuk.

Csaták Könyve

Sorszám273
CímCsaták Könyve
Kiadva 2000
Kiadó Oscar Welden
ISBN
Műfaj Történelmi
Tartalom A szerző itt különös vállalkozásba fogott: a világtörténelem több mint kétszáz ismert vagy kevésbé ismert csatáját írta le időrendi sorrendben.

Csoda

Sorszám538
CímCsoda
Kiadva 2010
Kiadó Human Európa Szövetség
ISBN
Műfaj Regény Kaland Eszperantó
Tartalom A regény főhőse Ivo Ormani, híres zongoraművész. A férfi elmúlott ötven, magánélete romokban hever, felesége elhagyta, fia elzüllött, anyagilag sem áll jól. Ráadásul nemrégen vette észre, hogy nem tud már jól játszani. Az orvosi diagnózis: olyan betegség, amely a kéz izületeit támadta meg. Le kell hát mondania a karrierről. Mogorván, kedvetlenül érkezik Miraklo városába. Ez egy törpeállam valahol Európában, talán az Alpok között. Az ókori Miraculum városkában van egy domb, a Monteto, ahol kétezer éve történnek csodás gyógyulások. A városban a tizenkilencedik század végéig makacsul ragaszkodtak a latinhoz, azt használta mindenki, majd 1900-ban áttértek az... eszperantóra, azóta ez ott a hivatalos nyelv. Ivo valaha régen tanulta a nyelvet, most felfedezi, hogy tudata mélyén ott szunnyadnak a szavak, a kifejezések, és szinte mindent megért azonnal. Titokban abban reménykedik - bár egész természettudományos neveltetése tiltakozik benne! -, hogy a Montetóra feljárva, talán napok alatt meggyógyulnak a kezei. Vele is megtörténik a csoda, ami Miraklo városában állítólag sokakkal megtörtént már? "Dumiljara urbo inter la montoj. Loko de mirakloj tra la epokoj de la historio." -"Kétezer éves város a hegyek között. Csodák helye a történelem korszakain át." A következő hetekben sok olyan esemény történik vele, ami teljesen megváltoztatja az életét...

Dareiosz

Sorszám230
CímDareiosz
Kiadva 1999
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Történelmi Dokumentum
Tartalom “Az ókor nagyjai” sorozatban a kalandos életű, birodalmat alkotó perzsa uralkodóról szól ez a kötet.

Dénomok órája

Sorszám49
CímDénomok órája
Kiadva 1989
Kiadó Zrínyi Kiadó
ISBN
Műfaj Regény Bűnügyi
Tartalom Ezzel a könyvvel újabb kalandregény-sorozat indul, amelynek főszereplője Vilar, az amerikai magándetektív, aki most politikai merénylők és azokat felkészítő pszichiáter-"edzők" harcába bonyolódik. A sorozat további könyvei: Az utolsó esély, Végszóra érkeztél.

Dezinformáció

Sorszám544
CímDezinformáció
Kiadva 2010
Kiadó Szalay Kiadó
ISBN
Műfaj Történelmi Dokumentum
Tartalom Miért lett a világ legelső, kommunista állama rettegett hatalom, amely elsősorban saját állampolgárait tartotta rémületben, majd a világ egyik felét uralma alá hajtotta – és ma is közel másfél milliárd embert tart karmaiban? Miért társult ehhez az erőszakhoz egy félelmetes, bár sokszor tévedő hazugsággyár? Egy gépezet, amely már csaknem egy évszázada szédíti a könnyen hívő kívülállókat? „A kommunizmus két nagy ellensége: a valóság és az igazság, ezekkel soha, sehol nem bírta felvenni a harcot” – állítja a szerző, és ezer példát hoz erre 1917-től napjainkig. Az sem lehet véletlen, állítja, hogy a kommunizmus csak két fegyverrel rendelkezett: az erőszakkal és a hazugsággal... Nos, ezekről a hazugságokról szól ez az egész világra kitekintő alapos mű.

Doktornő a szigeten

Sorszám769
CímDoktornő a szigeten
Kiadva 2022
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Romantikus
Álnév Melissa Moretti
Tartalom Doktor Hanna Ingren évekkel korábban költözött a Szigetre. Kórházi orvosból lassan természetgyógyásszá képezte át magát és most különleges módszerekkel gyógyítja mindazokat, akik hozzá fordulnak. Az elvált asszony megtalálta életútját - de jó-e neki így? Valaki még hiányzik az életéből. Hamarosan felbukkan egy férfi is, de a rejtélyes idegen azonnal eltűnik. Aztán egy külvárosi villába hívják őt, egy különleges pácienshez. Onnantól kezdve a doktornő élete szinte teljes fordulatot vesz. Úgy hozza a sors, hogy váratlanul dolga akad koronavírusos betegekkel, és egy szerencsétlenséggel, ami nem csupán őt, de a a szigetlakók egy részét is más útra tereli… Hanna doktornővel sok minden történik. Megismeri a szerelmet és az őslakosok életét, ámde az olvasók is megismernek olyan gyógyítási technikákat, amiket a világ egyes sarkaiban évezredek óta művelnek, nálunk meg a legtöbben még nem is hallottak róluk. A sziget életének különleges kapcsolódásai, hangulatai minduntalan előbukkannak, így a regény végére már mintha mi magunk is szigetlakóvá váltunk volna…

Dorina szíve

Sorszám381
CímDorina szíve
Kiadva 2004
Kiadó Urbis Kiadó
ISBN
Műfaj Regény Romantikus
Álnév Altamira, Alissa
Tartalom Alissa Altamira (újabb női) álnéven ez egy szerelmes regény. Dorina kemény asszony, önálló gyermektelen és társtalan. Amikor a sors eléje hoz egy feketebőrű kislányt, oroszlánként kezd érte harcolni, akár az egész világgal is...

Dr. Micimackó

Sorszám182
CímDr. Micimackó
Kiadva 1997
Kiadó Merényi Könyvkiadó
ISBN
Műfaj Mese
Álnév Nording, S.
Tartalom S. Nording álnéven a szerző tovább folytatta a Százholdas Pagony lakóinak történetét. Micimackóék expedíciót szerveznek, népszámlálást tartanak, megismerkednek a naptárral, számolni tanulnak. Kedves kis együgyű mackónk pedig csodás gyógyítónak képzeli magát. Malacka, Róbert Gida, Füles és Nyuszi mellé újabb barát is akad, aki némi gondot okoz a társaságnak...

Ébredés Előtt

Sorszám20
CímÉbredés Előtt
Kiadva 1985
Kiadó Népszava Lap- és Könyvkiadó
ISBN
Műfaj Regény Tudományos Fantasztikus
Tartalom A 2000-es évek elején űrhajócsapat készül a Marsra. Ugyanakkor az egész világot furcsa álomkór lepi el - három napra elalszik a Föld egész lakossága. Vagy mégsem mindenki?... Valakik nem alszanak, hanem a nukleáris fegyvereket gyűjtik be egy kis országba. Az űrhajósokon nem fog az álomkór, és szembeszállnak a diktatúra embereivel. Mi lesz a világ összes atomfegyverével?...

Égből jött kommandó

Sorszám133
CímÉgből jött kommandó
Kiadva 1992
Kiadó RSR Press Kft
ISBN
Műfaj Kisregény Bűnügyi
Tartalom Egy angol kisváros nyugalmát rejtélyes rádióadások zavarják. Német kém lapul a városban és küldi haza jelentéseit. Vajon csakugyan merénylet készül a királyi család ellen is?...

Égő Sivatag

Sorszám151
CímÉgő Sivatag
Kiadva 1993
Kiadó RSR Press Kft
ISBN
Műfaj Kisregény Bűnügyi
Tartalom 1940. szeptember: az egyiptomi hadjárat. A brit tikosszolgálat vezérkara megneszeli Hitler és Mussolini ördögi tervét, és a kémvadászok elindulnak a sivatag felé...

Égő Sivatag

Sorszám271
CímÉgő Sivatag
Kiadva 2000
Kiadó Puedlo Kiadó
ISBN
Műfaj Regény Bűnügyi
Tartalom A “Kémvadászok” sorozat befejező darabjai egy kötetben, új kiadásban.

Egy trónörökös második élete

Sorszám281
CímEgy trónörökös második élete
Kiadva 2000
Kiadó Argumentum Könyvkiadó
ISBN
Műfaj Történelmi Vitairat
Tartalom Bizonyos források és jelek arra mutatnak, hogy Habsburg Rudolf trónörökös, Ferenc József egyetlen fia nem halt meg Mayerlingban, hanem álnéven tovább élt Törökországban. Roppant érdekes történelmi kutatás egy régi, de meg nem fejtett rejtély ügyében.

Egy vezér útja

Sorszám770
CímEgy vezér útja
Kiadva 2022
Kiadó Gold Book
ISBN 9789634266433
Műfaj Regény
Tartalom Míg az előző két kötet, az Árpád és fiai és A fejedelmek arról a korszakról szólt, amiről kevés írásos emlékünk maradt fenn, az Egy vezér útja közelebb kerül az ismert tényekhez. Taksony, Geyza és Vajk (István) itt még egy időben élnek, és a történetük hatalmas léptekkel megy előre. Már felmerül a nagy dilemma: maradjanak-e a magyarok pogányok, rémületet keltő idegenek, kik szemben állnak a keresztény népekkel és hatalmakkal, vagy legyenek keresztények, a nép és a Hon fennmaradása érdekében próbáljanak idomulni a Nyugathoz? Mint egykor a valóságban, a regény hőseiben ugyanúgy dúlnak a kétségek. A valóban létezett vezérek és a szerző által kitalált mellékszereplők közül többen nem hagyják, hogy az események elsodorják őket. Igyekeznek maguk formálni nem csupán a saját sorsukat, de Magyarhon jövőjét is. kevesebb

Egyedül

Sorszám737
CímEgyedül
Kiadva 2020
Kiadó Világóceán
ISBN 978-615-5031-36-6
Műfaj Elbeszélés
Tartalom Az elbeszélések alapötlete az az elgondolás, hogy mi történne, ha egyszerre minden élő eltűnne körülöttünk és csak mi maradnánk EGYEDÜL. Erre az élethelyzetre négy híres ember: író, filozófus különböző elképzelt történeteit írja le a könyv.

Egyetlen Kincsem

Sorszám304
CímEgyetlen Kincsem
Kiadva 2001
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Regény Romantikus Erotikus
Álnév Moretti, Melissa
Tartalom Mekkora esély van rá, hogy ha egy egész város keres egy elrejtett kincset, azt éppen a nemrégen odaérkezett, fehér létére feketebőrű gyermekét egyedül nevelő könyvtárosnő találja meg? De megleli-e ehhez a szerelmet is?

Egyiptom titkai

Sorszám390
CímEgyiptom titkai
Kiadva 2004, 2013
Kiadó Pueldo Kiadó, Kódexfestő Kft
ISBN 963947746x,9789632490441, 9789632380810
Műfaj Elbeszélés Történelmi
Tartalom A könyv alcíme sokat elárul: „Piramisok, fáraók, idegenek”. Elsősorban a piramisok keletkezésének rejtélyeit feszegeti a szerző, de szóba kerülnek az ókori ország és társadalom egyéb titkai is. Erénye, hogy már a huszonegyedik századi felfedezéseket is tárgyalja, sőt pellengérre állítja azt az egyiptomi tudóst, aki a világ tévéműsoraiban többször leszerepelt és sarlatánnak bizonyult.

Ehnaton és Tutanhamon - A fáraók titokzatos élete I.

Sorszám511
CímEhnaton és Tutanhamon - A fáraók titokzatos élete I.
Kiadva 2009
Kiadó Puedlo Kiadó
ISBN
Műfaj Történelmi Dokumentum
Tartalom Bár nemrég elkészült a hatkötetes Egyiptom-történet, számos témát részletesebben kibontani még ott sem jutott elég hely. Akiket érdekel a két különleges fáraó - Ehnaton, a vallásalapító reformer és különc, majd fia, a leghíresebb fáraó - élete, az itt részletesen és alaposan kibontva megtalálja mindezt, és talán még ennél is többet.

Eichmann, milliók gyilkosa

Sorszám183
CímEichmann, milliók gyilkosa
Kiadva 1997, 2003
Kiadó Könyvmíves Könyvkiadó
ISBN
Műfaj Történelmi Életrajz
Álnév Niemayer, Stefan
Tartalom Stefan Niemayer álnéven megjelent könyv a hatmilliószoros gyilkos életéről szól. A szerző történelmi hitelességgel követi Eichmannt három kontinensen keresztül: Európában milliószámra küldte halálba az embereket, a háború végén Dél-Amerikába menekült, végül 1961-ben Ázsiában halálra ítélték.

Elátkozott asszony

Sorszám290
CímElátkozott asszony
Kiadva 2001
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Regény Romantikus Erotikus
Álnév Moretti, Melissa
Tartalom A tengeri halászok lakta szigeten a válása után pihenő fiatal városi nő megismerkedik egy férfival. Aki azonban odavész a tengeren. Ám ekkor felbukkan a temetésre érkező bátyja, és egy rejtélyes, “elátkozott” asszonnyal is találkoznak a szigeten…

Eldorádó Nyomában

Sorszám518
CímEldorádó Nyomában
Kiadva 2009
Kiadó Pro-Book Kiadó
ISBN
Műfaj Elbeszélés Történelmi Kaland
Álnév Florion, Daniel
Tartalom Napjainkban is, a XXI. században évről évre útra kel pár száz ember mindig ugyanabban az évszakban, mindig ugyanott, egy perui kisváros mellől indulva, hogy meglelje az inkák kincsét. Majdnem ötszáz éve keresik az emberek azt a hatalmas kincset, amit az inkák a spanyol hódítók érkezése előtt és után ismeretlen helyekre rejtettek. Nemegyszer már csak egy lépésre voltak a céltól. Hogyan keresték évszázadokon keresztül azt a kincset, amelynél többet az emberiség történetében még soha, sehol nem gyűjtöttek össze és nem rejtettek el? Ötszáz év szenvedései, kutatásai, szerencsés és balszerencsés pillanatai. Hány ezren adták már életüket azért, hogy megtalálják Eldorádót, azaz a mérhetetlen gazdagságot, és még hányan fognak odaveszni ezen a kalandos, izgalmas, de életveszélyes úton?

Elektron-expedíció

Sorszám16
CímElektron-expedíció
Kiadva 1984
Kiadó Népszava Lap- és Könyvkiadó
ISBN
Műfaj Regény Tudományos Fantasztikus
Tartalom Egy, a földiek által már megszállt bolygóról kiderül, hogy az valójában lakott. Állatoknak hitt lakói értelmes civilizációt alkotnak és szembeszállnak az emberekkel. Az odaküldött űr-kommandósok vezetője azonban nem erőszakkal, hanem más módon kíséreli meg feloldani az ellentéteket. Különös stílusú, szokatlan sci-fi regény.

Életfa

Sorszám652
CímÉletfa
Kiadva 2015
Kiadó Világóceán Kiadó
ISBN
Műfaj Regény
Tartalom

Élni Életveszélyes

Sorszám24
CímÉlni Életveszélyes
Kiadva 1986, 2002
Kiadó Népszava Lap- és Könyvkiadó
ISBN
Műfaj Regény Bűnügyi Kaland
Tartalom Hétkötetes regénysorozat első része. Az önálló történeteket a főhős, Daniel Skagen (plasztikai műtét után Daniel Monti) köti össze. Egy háborús bűnös Latin-Amerikába menekült, de hazájában mindenképpen szeretnék bíróság elé állítani. Mivel törvényes úton nem adják ki, az államügyész Skagen volt testőrhöz és zsoldoshoz fordul. Skagen csapatot szervez és elindul. Amikor számos kaland után sikerül elrabolniok a háborús bűnöst, igen meglepő fordulatok következnek. Skagen egyedül menekül meg és bosszút forral... A Skagen-Monti-sorozat további részei: Csak kétszer halhatsz meg, Senkinek se nyiss ajtót, Úgyis elvisz az ördög, Ha eljutunk Endorába, Százezerért a lelkedet is, Szép temetésem volt.

Élni nem elég

Sorszám288
CímÉlni nem elég
Kiadva 2001
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Regény Romantikus Erotikus
Álnév Moretti, Melissa
Tartalom Egy ázsiai országban dolgozó európai asszony közlekedési baleset után magához tér, de emlékezetkiesése van. Újra “meg kell tanulnia önmagát” és nemcsak döbbenetes dolgokról szerez tudomást, hanem mások életéről is döntenie kell.

Elszabadul a pokol

Sorszám85
CímElszabadul a pokol
Kiadva 1990
Kiadó Pallas Könyvkiadó
ISBN
Műfaj Regény Poltikai Kaland
Tartalom Ray Gam, régi ismerősünk most a Marseille-Párizs gyorsvonaton utazik. Egyik éjszaka kénytelen több támadás ellen megvédeni egy arab szakszervezeti vezető életét, aminek következtében a vonat utasainak száma jelentősen megfogyatkozik...

Eltűntek - A Bermuda-háromszög rejtélye

Sorszám468
CímEltűntek - A Bermuda-háromszög rejtélye
Kiadva 2007
Kiadó Allprint Kiadó
ISBN
Műfaj Elbeszélés Tudományos
Tartalom Már nagyon is várható volt, hogy Nemere István ezt a témát sem hagyja ki. A kiadó felkérésére 2007 tavaszán összeállított könyvben szerepelnek a legutolsó hónapok eseményei is. A szokásos, a témakörhöz kapcsolódó találgatásokon és elméleteken túlmenően a szerzőnek van egy saját hipotézise, amit a könyv olvasói bizonyára logikusnak találnak majd…

Elveszettek

Sorszám479
CímElveszettek
Kiadva 2008
Kiadó Metropolis Media
ISBN
Műfaj Regény Tudományos Fantasztikus
Tartalom A nemrégen (újra)indult "Galaktika Fantasztikus Könyvek" sorozat 13-ik darabja. Nagy terjedelmű mű, amelyet a szerző később akár trilógiává is építhet. Egy kelet-ázsiai nemzetközi üdülőhelyen maroknyi embert egy cunami átsodor egy másféle világba. Lassan rájönnek, hogy talán nem is Földön vannak? Egy olyan helyen, amely ugyan hasonlít rá, de… Egyre rejtélyesebb dolgok történnek velük és az olvasó egy idő után sejteni kezdi, hogy most már hamarosan felbukkanhatnak az Idegenek is.

Ember és Univerzum

Sorszám755
CímEmber és Univerzum
Kiadva 2021
Kiadó Adamo Books
ISBN 9789634537281
Műfaj Dokumentum
Tartalom VIGYÁZAT! Veszélyes olvasmány: gondolkodásra ösztönöz! A szerző majdnem 50 évig tervezte a megírását, most végre elkészült. Tudnia kell, hogy ez a mű ÖNRŐL is szól, benne vannak ön és utódai, és azok a milliárdok, akik még meg sem születtek. A Mindenség könyve ez, lapjain a múlt, a jelen és a jövő szédítő perspektívái tárulnak fel. Egymásba folyó Univerzumok, világok kezdetei és végei, százmilliárd évek története. Hogyan látja mindezt a tudomány és hogyan a szerző? A tudásuk révén istenné változó emberekről, idegen civilizációkról, világok találkozásairól, időtlen idők félelmetes eseményeiről olvashat. Legyen kíváncsi és bátor, lásson neki! De vigyázzon! Ha hétfőn kezdi, kedden és szerdán már másképpen fog érezni, csütörtökön és pénteken másképpen fog gondolkodni, a hét végére talán már egészen más emberré lesz, miután megismerkedett a világok világaival, a végtelen Univerzumok titkaival.

Én, a király

Sorszám773
CímÉn, a király
Kiadva 2022
Kiadó
ISBN 9789634266624
Műfaj Történelmi
Tartalom A regény elején él még Geyza, a fia, Vajk pedig kezd ismerkedni az államvezetés művészetével. A fiatal férfira hamar rászakadnak a gondok. Apja halála után nemcsak a hét vezérrel gyűlik meg a baja, sokan ellenzik azt is, hogy a kereszténység terjesztése mellett áll ki – éppen az ország fennmaradása érdekében. Nem tud mindenkinek megfelelni, de ismeri a célt: a Hon csak úgy maradhat fenn, ha kereszténnyé lesz. Nincs könnyű dolga. Előbb Koppány lázadását kell levernie, aztán Ajtony nagyúr szegül vele szembe, sokaknak nem tetszik az sem, hogy bajor hercegnőt vesz feleségül. Az olvasó megismerkedhet olyan magyarokkal is, akik nem fényes palotában laknak, nem minden napra jut ételük, dolgozniuk kell nap mint nap, és betegségeket, veszedelmeket, rablók támadásait kell kivédeniük. Ebben az „alulnézetben” látjuk a korábbi kötetekben megismert dunai révész és a kovácsmester családjainak, újabb nemzedékeinek további kalandjait is. Közben megtudjuk, hogy egy gyógyító „füvesember” hogyan hasznosítja tudását. Élet és halál azon időkben együtt járt, hőseinket sem kímélte a kor. Az 1000. évben és azt követően izgalmas események történtek őseinkkel. Vajk immár visszavonhatatlanul Istvánná és királlyá lett, és innentől veszi kezdetét az a történet, amely első királyunk kalandos, politikai cselszövésekkel tarkított állami és magánéletét mutatja be.

Én, Rákosi Mátyás

Sorszám726
CímÉn, Rákosi Mátyás
Kiadva 2019
Kiadó Lazi Kiadó
ISBN 978-963-267-447-6
Műfaj Regény
Tartalom Rákosi Mátyás életével a szerző a magyar történelem talán legsötétebb fejezetét írta meg. Szégyenfoltja lett az országnak, lejáratója az amúgy sem igazán hiteles kommunista mozgalomnak. Ő volt a „magyar Sztálin“, aki aztán életét tizenöt éves száműzetés után Magyarországtól több ezer kilométerre fejezte be. Tanulságos, hogyan lett a szorgalmas és okos, kétségtelenül jobb sorsra érdemes fiatalemberből, aki eleinte hitt a szabadságban és az emberiség fejlődésében, olyan hatalmi tényező, aki éppen ezt a fejlődést gátolta minden erővel. Ő, aki egykor rokonszenves tehetségével tűnt fel, hogyan lett elnyomó eszmék rabja, majd azok katonája? Aki azt hitte, előbb ő szenved a népéért, amelyet majd felemel, ha erre nyílik lehetősége, ám amikor eljött ennek az ideje, rémületes terrort vezetett be saját népe ellen. Politikai túlhatalom, elcsalt választások, az ellenfelek bedarálása, egész társadalmi osztályok felszámolása, likvidálása, majd egykori elvtársai fizikai megsemmisítése, kínzókamrák, besúgóhálózat, fegyveres erőszak, koncepciós perek – és mindez a „felszabadító“ szovjet hatalom tevékeny segítségével zajlott annyi éven át. A könyv olvasója minderről pontos leírásokat kap, és arról is, hogyan reagált az ország népe a borzalmas időkben. De megismerjük a diktátor magánéletét, emberi (?) kapcsolatait, két vagy több arcát. A sok nyelven beszélő és író, a közvetlen érintkezésben elragadó ember bármikor félelmetes, pusztító vadállattá változhatott, hogy aztán ismét visszatérjen megnyerő modorához. A kötet eloszlat sok félreértést vele kapcsolatban, a szerző idéz beszédeiből és leveleiből, legfőképpen pedig végre megvilágítja életének utolsó, szovjet száműzetésben eltöltött szakaszát. Akinek egykor mindene megvolt, az élete végén nyomorgott – felfoghatjuk ezt egyfajta társadalmi igazságszolgáltatásnak is.

Engem nem lehet elhagyni

Sorszám587
CímEngem nem lehet elhagyni
Kiadva 2009
Kiadó
ISBN 9789638825513
Műfaj Regény Romantikus Bűnügyi
Tartalom Egy romlott világban a gyilkos elmék mindig otthon vannak. Ezek a bájos, üde, szerelemre termett, de csalódásukban mindenre elszánt budai úrihölgyek Áté görög istennő papnőinek vallják magukat, s most először vállalkoznak gyilkosságra, hogy megtorolják Vanda férjének hűtlenségét. A rendőrség most is tehetetlen. Fruzsina, a klán agytrösztje nem azért istennő, s főként nem azért egyetemi tanár, hogy bizonyítékokat hagyjon maga után. Az ördögi szolidaritás, a gonoszság és a titoktartás e nagy kombinációja Rumba Viktor százados számára is majdnem reménytelenné teszi a nyomozást. Az ügy voltaképpen nem is a Nemzeti Nyomozó irodára tartozik. Amikor azonban rájön, hogy egyik legközelebbi munkatársa is tagja a klánnak, Rumba is megpróbál nagyobb sebességre kapcsolni. Hogyan lesz a szépségből szörnyeteg? Nemere izgalmas karaktereket, ijesztő, de minden elrontott házasságban felbukkanó groteszk helyzeteket varázsol elénk. Teszi ezt harag és cinizmus nélkül, bűbügyi regényhez illően szórakoztató, olvasmányos stílusban, miközben hamar megtapasztalhatjuk, hogy ez a krimi voltaképpen társadalomrajznak sem utolsó.

Engem senki sem szeret

Sorszám651
CímEngem senki sem szeret
Kiadva 2015
Kiadó Anno Kiadó
ISBN 9789633758014
Műfaj Regény Romantikus Erotikus
Álnév Moretti, Melissa
Tartalom Ella egy autókölcsönzőben dolgozik. Ismeretlen tettesek, talán balkán profi autótolvaj maffia tagjai sorban lopják el a drágább kocsikat, és a jóképű rendőrhadnagy először éppen őt gyanúsítja azzal, hogy a banditáknak dolgozik... Ám miközben a rendőrök nyomoznak, Ella úgy véli, megtalálta azt a férfit, akivel le fogja élni az életét. Csak hát ezt a férfival is tudatni kell... Néhány vidám és egy tragikus esemény aztán helyükre teszik a dolgokat. Az, ami először csak egy futó kalandnak tűnt, mély és igaz szerelemmé lesz. Ahol mindkét félnek el kell dönteni, merre menjen tovább az élete. Ella tudja a választ, és nem habozik akkor sem, amikor a sors kemény próba elé állítja.

Építs a szerelemre

Sorszám687
CímÉpíts a szerelemre
Kiadva 20 17
Kiadó Anno kiadó
ISBN
Műfaj Regény Romantikus
Álnév Moretti, Melissa
Tartalom

Époszok könyve

Sorszám216
CímÉposzok könyve
Kiadva 1998
Kiadó Könyvmíves Könyvkiadó
ISBN
Műfaj Elbeszélés Történelmi
Álnév Tihanyi István
Tartalom Tihanyi István” ezúttal a világirodalom legismertebb nagy époszait írja le prózában, rövidítve. A könyv minden művelt embernek nélkülözhetetlen. 2003-ban 2. kiadás.

Erdély Aranykora

Sorszám399
CímErdély Aranykora
Kiadva 2004
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Elbeszélés Történelmi Dokumentum
Tartalom A „Magyar Történelem” sorozat következő darabja, amely a 16-ik század eseményeit meséli el. Természetesen nem csak Erdélyről, hanem a törökök által megszállt és a Habsburgoktól fojtogatott harmadik Magyarországról is szól.

Erdély híres asszonyai I. - Magyar királynék és nagyasszonyok 13.

Sorszám595
CímErdély híres asszonyai I. - Magyar királynék és nagyasszonyok 13.
Kiadva 2012
Kiadó Duna International Kiadó
ISBN 9786155129506
Műfaj Történelmi Dokumentum Életrajz
Álnév Falvai Róbert
Tartalom Az erdélyi fejedelmek csak elvétve nősültek uralkodóként, legtöbbjüknek már volt felesége, amikor a trónra került. Ezért e nők többsége gyakorlatias, jó gazdaasszony, egyszerű nő volt, persze akadtak köztük nagyravágyók és olyanok is, akik a politikába is beleszóltak. Voltak, akik férjükkel együtt mindössze pár hónapig uralkodtak, de a komolyabb erdélyi fejedelmek, a Báthoriak, Bocskai, stb. asszonyai már nagy szerepet vállaltak. Megemlítjük a kor hírhedett botrányhősét, a politikával is kacérkodó Széchy Mária történetét.

Erdély híres asszonyai II. - Magyar királynék és nagyasszonyok 15.

Sorszám599
CímErdély híres asszonyai II. - Magyar királynék és nagyasszonyok 15.
Kiadva 2012
Kiadó Duna International Kiadó
ISBN 9786155129520
Műfaj Történelmi Dokumentum Életrajz
Álnév Falvai Róbert
Tartalom Az "erdélyi aranykor" politikus feleségeinek élete nemegyszer bővelkedett kalandokban, de családi tragédiákban is. Sok szót ejtünk Bethlen Gábor talányos házasságáról Brandenburgi Katalinnal, és annak aztán hosszan húzódó politikai következményeivel, vagy egy másik fejedelem impotenciájával, és egyéb kalandokról. Zrínyi Ilona, mint nagyasszony és bár csak rövid ideig, de fejedelemasszony is elénk kerül. A következő hét erdélyi fejedelem feleségei között is akadtak híres nők, így természetesen nem hagyjuk ki II. Rákóczi Ferenc német feleségét, és annak kalandjai sem maradnak titokban.

Erdély Története

Sorszám426
CímErdély Története
Kiadva 2006
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Elbeszélés Történelmi Dokumentum
Tartalom A szép kiállítású kötet gazdag tartalma nem csupán az erdélyi fejedelmek életét és pályafutását ismerteti, hanem az ottani nép mindennapi életét, a történelem - messziről nézve "mellékesnek" tűnő - eseményeivel is bőven foglalkozik.

Erdély újabb aranykora

Sorszám405
CímErdély újabb aranykora
Kiadva 2005
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Elbeszélés Történelmi Dokumentum
Tartalom A „Magyar Történelem” sorozat újabb, ezúttal a 17-ik század eseményeivel foglalkozó kötete. Nemcsak Erdély a témája, hanem az egész akkori Magyarország és annak uralkodói.

Erzsébet királyné (Sisi) - Magyar királynék és nagyasszonyok 21.

Sorszám606
CímErzsébet királyné (Sisi) - Magyar királynék és nagyasszonyok 21.
Kiadva 2012
Kiadó Duna International Kiadó
ISBN 9786155129582
Műfaj Kaland Dokumentum Életrajz
Álnév Falvai Róbert
Tartalom Erzsébet királyné is önálló kötetet kap a sorozatban, nem csak azért, mert kalandos és hosszú élete volt, de azért is, hogy általa kibonthassuk a tizenkilencedik század második felének női világát. Valószínű, hogy Sisinek is volt legalább egy szerelme a férjén kívül, de jobbára a szerelmi élet hiányát kompenzálta rengeteg utazásával. Szó lesz félresiklott házasságáról, szerencsétlen anyai mivoltáról, és viszonyáról a magyarokhoz.

Erzsébet királyné magánélete

Sorszám333
CímErzsébet királyné magánélete
Kiadva 2002
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Elbeszélés Történelmi Dokumentum Életrajz
Álnév Nording, Steve
Tartalom Az osztrák császárné és magyar királyné viharos életét bemutató könyv párhuzamos életrajzként ábrázolja, hogyan közeledik egymáshoz Andrássy Gyula – a későbbi nagy szerelem – és egy Luigi Lucheni nevű olasz anarchista merénylő – a királyné gyilkosa – sorsa Erzsébetéhez.

Etelközi vitézek

Sorszám768
CímEtelközi vitézek
Kiadva 2022
Kiadó Urbis Kiadó
ISBN 9786155289828
Műfaj Regény
Tartalom Az "ősmagyar trilógia" első kötetében megismert Ogur kalandjai folytatódnak. A magyarok már elszakadtak a végnapjait élő Kazár Birodalomtól és a saját életüket élik a négy folyam között, Etelközben. A regény csaknem negyedszázadot ölel fel, mialatt a vezérré választott fiatal harcosból megfontolt öreg férfi válik, ki már a nyolc magyar törzset vezérli. Ha lehet, békében, ha nem lehet, bolgárokkal, besenyőkkel véres harcokban áll ki népéért. Kétszer is jár követségben Bizáncban, megismeri a görögök megosztó taktikáját és tesz is ellene. Közben megtalálja élete párját, ám a boldogságnak is vége szakad egyszer... A regény sok érdekes és fontos tudnivalót ad az olvasóknak: hogyan éltek akkori őseink, milyen szándékok és célok mozgatták őket? Milyen volt a szerelem, a házasság, a család, a halál? Hogyan éltek háborúban és békében, hogyan teltek a hétköznapok? A könyv végén felbukkan egy bátor leány, aki majd a harmadik kötetben Álmos anyjaként lesz fontos szereplője a magyar történelemnek.

Evolúció vagy Teremtés?

Sorszám132
CímEvolúció vagy Teremtés?
Kiadva 1992
Kiadó Libroservo Kft
ISBN
Műfaj Dokumentum
Tartalom A Darwin-tanokat hirdető evolucionisták és a szintén tudományos érvekkel harcoló teremtéshívők komoly érvcsatája az, amit az író "közvetít". Magyarországon ez az első mű, amely ezzel a témával foglalkozik.

Fedőnév nélkül

Sorszám139
CímFedőnév nélkül
Kiadva 1992
Kiadó Kornétás Könyvkiadó
ISBN
Műfaj Regény Poltikai Kaland
Tartalom A krimiszerűen izgalmas könyv magyarázatot keres Olof Palme svéd miniszterelnök meggyilkolásával kapcsolatos rejtélyekre.

Fehér holló

Sorszám644
CímFehér holló
Kiadva 2015
Kiadó Anno Kiadó
ISBN 9789633757932
Műfaj Regény Romantikus Erotikus
Álnév Moretti, Melissa
Tartalom Ebben a történetben az olvasó megismerkedhet az üdítőitalgyártás rejtelmeivel, hiszen főhősei ebből élnek. De az eseményeket személyes tragédiák és örömök is átszövik. Leona, az italgyári menedzser tartja el mozgássérült húgát, amikor hamis vádak alapján elbocsátják. Miképpen lesz képes ismét talpra állni, sőt megtalálni azt a fajta boldogságot, amely nagyon ritkán köszönt be egyszerre négy ember életébe? A "ritka, mint a fehér holló" példázata itt többszörösen igazolódik, míg két nő és két férfi sok nehézség után együtt találja meg nemcsak a szerelmet, de a boldogulás útját is.

Fehér Lótuszvirág

Sorszám424
CímFehér Lótuszvirág
Kiadva 2006
Kiadó Pallas Kiadó
ISBN
Műfaj Regény Romantikus
Álnév Patton, Palma
Tartalom A Palma Patton néven futó szerelmes regények következő darabja. Az európai újságírónő egy ázsiai maláriakórházban megismeri az élet minden fájdalmát és örömét is.

Fejedelmek

Sorszám763
CímFejedelmek
Kiadva 2021
Kiadó Gold Book
ISBN 9789634266273
Műfaj Történelmi
Tartalom A nagy sikerű előző kötet, az Árpád és fiai után ebben a részben a szerző és olvasói még abban a homályos korszakban járnak, amelyről nagyon kevés forrás maradt fenn. A magyar kalandozások koráról annyit tudunk, hogy előbb Árpád fia Zolta volt a fejedelem, őt követték a "trónon" Fajsz és Taksony. Miféle emberek voltak, milyen személyes tragédiákat éltek át? A leendő magyar királyok ősei éppen úgy születtek, szerettek, harcoltak és haltak, mint oly sok más ősünk azokban az időkben. Mégis volt bennük valami több, ami a Turul nemzetség tagjaiként és Árpád leszármazottaiként arra ösztönözte őket, hogy másoknál jobbak legyenek. Mindegyik a Hon és népe javáért dolgozott, akkor is, ha olykor hibáztak, elrontottak valamit, vagy éppen ellenkezőleg, sok akadályt legyűrve törekedtek előre azokban a zűrzavaros időkben. Ahogyan azt a szerzőtől megszoktuk, a képet sokkal szélesebbre nyitja. Nem csupán Árpád leszármazottaival találkozik az olvasó ezeken a lapokon, a német király vagy a bizánci császár is feltűnik a maga emberi valóságában. És nem csak az uralkodók, a magas rangúak történetét ismerhetjük meg. Egy korabeli magyar kovácsmester és egy révész-fogadós családja révén követhetjük az akkor élt egyszerű emberek kalandos életét is.

Fejvadászok

Sorszám76
CímFejvadászok
Kiadva 1989
Kiadó Magyar Eszperantó Szövetség
ISBN
Műfaj Regény Poltikai Kaland
Tartalom Ceausescu egész kíséretével Afrikába utazik. Emigráns románok és erdélyi magyarok közösen terveznek merényletet a diktátor ellen. Hozzájuk társul egy profi merénylő is. Rendkívül izgalmas harcok árán sikerül a tervük. A könyv érdekessége: Ceausescu bukásának és kivégzésének napján jelent meg!

Fekete bársony

Sorszám313
CímFekete bársony
Kiadva 2001
Kiadó Media Nox Kiadó
ISBN
Műfaj Regény Romantikus Erotikus
Álnév Moretti, Melissa
Tartalom A főhős, a szokatlan szakmát űző fiatal lány: egy nagy kamionos cég járműveit irányítja Európa-szerte. Egy tragikus eset miatt a Pirreneusokba kell utaznia és ott hihetetlen szexuális kalandban lesz része. Visszatér normális világába, remélve, hogy itt is talál olyan szerelmest, akivel átélheti ugyanazt a csodát.

Féktelen Szerelem

Sorszám343
CímFéktelen Szerelem
Kiadva 2003
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Regény Romantikus Erotikus
Álnév Moretti, Melissa
Tartalom Egy fiatal ápolónő egy gazdag házban belekeveredik az ottan intrikákba, de győztesen jön ki belőlük és még a szerelmet is megtalálja...

Ferenc József magánélete

Sorszám309
CímFerenc József magánélete
Kiadva 2001
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Történelmi Dokumentum
Tartalom Az osztrák császár és magyar király egyfelől joviális ember, másfelől ijesztően rideg bürokrata volt. Ám „Henry Hamilton” a magánembert mutatja be, felhasználva a legutóbbi években napvilágot látott új forrásokat, régi naplókat, visszaemlékezéseket. Ezekből egy házasságtörő, elkényelmesedett, de néha vakmerően szerelmes (?) férfi képe bontakozik ki.

Fernandó szerelme

Sorszám541
CímFernandó szerelme
Kiadva 2010
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Regény Romantikus Erotikus
Álnév Moretti, Melissa
Tartalom A regény a festők és festmények, a műkereskedések és aukciók világába viszi el az olvasót. Aletta munkahelyének elvesztése után kényszervállakozóként szinte hetek alatt felfejleszti cégét, tele van ötletekkel és energiával, találkozik jó és rossz emberekkel, útján számos akadályt kell legyőznie. Közben megismerkedik egy rejtélyes életű festővel, aki elvonult a világtól. Ám minden, ami történik velük, egyre inkább és ellenállhatatlanul egymás felé sodorja őket. Már csak egy kicsit kell segíteni a sors kezének, hogy a siker teljes legyen.

Fogójátékok

Sorszám745
CímFogójátékok
Kiadva 2020
Kiadó Világóceán
ISBN 97861550314207
Műfaj Dokumentum
Tartalom A könyvecske megszületése és a mögötte rejlő gyűjtőmunka nem az én érdemem. Kulman Miklós foglalta írásba és ábrákba a játékokat. Én egy hosszabb bevezetőben foglakozom az én gyerekkoromat még alapvetően meghatározó játékkör történetével, jelentőségével. Az általam írt bevezető és összefoglaló rész után jönnek a fogójátékok leírásai. Óvodákban, iskolákban lehet ez a mű igazán érdekes és azok körében, akik emlékezni akarnak vagy netán feleleveníteni ezt a ma már szinte kipusztulóban lévő játék fajtát. Ahogy az állatok kipusztulása is veszteség az emberiségnek, így a régi játékok népszokások eltűnése is az.

Földbarát

Sorszám697
CímFöldbarát
Kiadva 2018
Kiadó Magánkiadás
ISBN 978 615 00 1193 6
Műfaj Dokumentum
Tartalom Ha a népszerű író vállalkozott rá, hogy az évezredes földművelési módszereket megújító, forradalmian új technológiáról írjon egy kis könyvet, akkor biztosan “van benne valami”. Élvezetesen ír arról a sok izgalmas dologról, ami a lábunk alatt történik minden pillanatban, elmagyarázza a folyamatokat és az új módszer lényegét. Még akik nem művelnek földet, csak fogyasztják terményeit – de nem mindegy nekik, mi kerül az asztalukra – azok is nagyon érdekfeszítő sztorikat olvashatnak e lapokon. A gazdák pedig, ha több és egészségesebb termésre vágynak, mindent megtudnak erről a környezetkímélő, zseniálisan kitalált és mindnyájunknak jobb feltételeket teremtő lehetőségről.

Forró déli szél

Sorszám655
CímForró déli szél
Kiadva 2015
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Regény Romantikus Erotikus
Álnév Moretti, Melissa
Tartalom Menekülttábor valahol egy Földközi-tengeri szigeten. A parti őrség tengerészei süllyedő bárkákról mentik a tengeren érkező menekülőket. Így kerül a gyűjtőtáborba Amba, az afrikai nő, aki rettenetes dolgokon ment keresztül, mielőtt idáig eljutott. A táborban szolgál Manuel, a mentős. Elég meglátnia a fekete asszonyt, hogy attól kezdve megváltozzon az ő élete is. Korunk nagy társadalmi problémáját boncolgatja a szerző a rá jellemző módon. Itt arról ír, hogyan teljesedik ki egy szerelem két annyira különböző ember között, és hogyan fogadja ezt a környezetük? Az olvasó mindemellett sok érdekeset megtudhat a menekültekről, migránsokról és azokról, akik a segítségnyújtásnak szentelik életüket.

Gagarin = Kozmikus hazugság?

Sorszám97
CímGagarin = Kozmikus hazugság?
Kiadva 1990
Kiadó Danubius Kódex Kft
ISBN
Műfaj Regény Dokumentum
Tartalom A maga idejében és később is nagy visszhangot kapott könyvben a szerző azt állítja és próbálja bizonyítani, hogy 1961-ben az első szovjet "űrhajós", Gagarin sohasem járt az űrben, mindez csupán propaganda-fogás volt. A rendkívül érdekes fejtegetésnek a külföldi sajtó is hitelt adott. A mű több nyelven megjelent.

Gátszakadás

Sorszám73
CímGátszakadás
Kiadva 1989
Kiadó Zrínyi Nyomda
ISBN
Műfaj Regény Fantasztikus
Tartalom A szerző életében először írja le a magyar politika jövőjéről szóló elképzeléseit. A könyv témája: mi lesz Magyarországon 1999. december 31-én éjjel? A 2000-re forduló szilveszteri éjszakában felbukkannak a közelmúlt és a ma ismert politikusai, alig elváltoztatott néven. Ezenfelül elhangzik néhány - azóta már teljesült! - politikai jóslat is...

Goebbels, a gonosz

Sorszám375
CímGoebbels, a gonosz
Kiadva 2004
Kiadó Könyvmíves Kiadó
ISBN
Műfaj Történelmi Dokumentum
Álnév Niemayer, Stefan
Tartalom A náci propaganda és „kultúra” ellenőre, felvigyázója, inspirátora, és a legnagyobb politikai hazug, aki azokban az időkben létezett. Élete, kevéssé dicsőséges tettei, eszmevilága, majd végül a Hitler mellett családostól elkövetett öngyilkosságának ismertetése ez a könyv.

Gránitmezőn

Sorszám40
CímGránitmezőn
Kiadva 1988
Kiadó Magyar Eszperantó Szövetség
ISBN
Műfaj Regény Kaland
Tartalom A könyv akkori "felforgató" tartalma miatt (egy később pappá lett német háborús bűnöst mint tépelődő, meghasonlott embert állít elénk a szerző) évekig nem jelenhetett meg. Csak a nyolcvanas évek végén bekövetkezett olvadás tette ezt lehetővé. Az izgalmas történet alapjául megtörtént eset szolgált.

Gyémántkommandó

Sorszám276
CímGyémántkommandó
Kiadva 2000
Kiadó Puedlo Könyvkiadó
ISBN
Műfaj Regény Kaland
Álnév Smith, R. C.
Tartalom Mai kalandregény. A levitézlett katonatisztek egy nagy gyémántszállítmányért szállnak harcba. Nem is sejtik, hogy egész idő alatt távolról manipulálják őket…

Gyémántok Asszonya

Sorszám709
CímGyémántok Asszonya
Kiadva 2018
Kiadó Annó kiadó
ISBN
Műfaj Regény Romantikus
Álnév Moretti, Melissa
Tartalom Ella Esmeralda Branca ősei kalandos körülmények között Brazíliából érkeztek Európába. A lány élete alaposan megváltozik, amikor egy tengerparti kisvárosban megismerkedik egy férfival, és új állást vállal egy ékszerboltban. Ella drágakőszakértő, gyémánt-specialista, ugyanakkor fiatal nő, akinek határozott elképzelései vannak az életéről, azt maga akarja irányítani. Ő is meglepődik, amikor döbbenetes eseményekbe keveredik, ezek között akad életveszélyes kaland is. Az egykor elásott gyémántkincsre, ha rátalál, megváltoztatná az életét. A történetben van szerelem, intrika, vannak nagyszerű és nagyon rossz pillanatok és helyzetek, akárcsak az életben. Ám Ella Esmeralda nem hagyja magát, a dolgoknak úgy kell alakulniuk, ahogyan ő akarja – egészen a történet utolsó lapjáig…

Gyémántszív

Sorszám311
CímGyémántszív
Kiadva 2001
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Regény Romantikus Erotikus
Álnév Moretti, Melissa
Tartalom Thala, apja halála után tudja meg, hogy őt négyéves korában elrabolta egy ismeretlen. Gazdagok voltak a szülei, de minden vagyonuk ráment a váltságdíjra. Sikerül-e ennyi év után kinyomoznia az egykori tettest és visszaszereznie tőle a vagyont? És mit tegyen, ha kiderül, hogy az illetőnek köze van mostani szerelmeséhez?

Gyémántvadászok

Sorszám157
CímGyémántvadászok
Kiadva 1993
Kiadó Móra Ferenc Kiadó
ISBN
Műfaj Regény Ifjúsági
Tartalom A pergő cselekményű, érdekfeszítő, izgalmas és bájos kölyökkrimi két főszereplője Lopakodó Puma és Prüszkölő Bika nem indiánok, hanem kisdiákok, a nevük pedig Ádám és Tomi. Papájuk, a kissé túl sokat töprengő nyomozó bonyolult feladatot kap, és a gyerekek is nekilátnak a nyomozásnak...

Gyere a pokolba

Sorszám301
CímGyere a pokolba
Kiadva 2001
Kiadó Puedlo Kiadó
ISBN
Műfaj Regény Kaland
Álnév Wilmon, Vanessa
Tartalom A könyv egy vadrezervátumban játszódik, ahol hat nő túlélőtanfolyamon vesz részt. A városi hölgyek hamarosan megtudják, milyen az élet egyedül az erdőben, fürdőszoba, smink és mobiltelefon nélkül. Az első napok élményei után vadorzókkal futnak össze, és az életük valóságos rémálommá válik...

Gyilkos árny az éjszakában

Sorszám128
CímGyilkos árny az éjszakában
Kiadva 1991
Kiadó Mi Világunk és Szerkesztőségei
ISBN
Műfaj Elbeszélés Bűnügyi
Tartalom Izgalmas történet egy rendőrfelügyelőről, aki mint törvénytisztelő állampolgár nem tehet semmit a várost uraló maffiavezérek ellen. A kérdés: milyen módot találjon arra, hogy a banditákat eltegye láb alól, és mégse essen bántódása...?

Gyilkosok és merénylők lexikona A-tól Z-ig

Sorszám205
CímGyilkosok és merénylők lexikona A-tól Z-ig
Kiadva 1998
Kiadó Könyvmíves Könyvkiadó
ISBN
Műfaj Bűnügyi
Álnév Patrick, Paul
Tartalom Paul Patrick álnéven gigantikus munkát végzett az író; az emberiség történetének szinte az elejétől egészen máig tárta fel a gonoszok lajstromát. A könyvből minden nevezetesebb és a kevésbé ismert bűnelkövetők életrajzát, tetteit is megismerhetik az olvasók.

Gyilkosság a piramis árnyékában

Sorszám434
CímGyilkosság a piramis árnyékában
Kiadva 2006
Kiadó Pallas Antikvárium Kft
ISBN
Műfaj Regény Bűnügyi Történelmi
Tartalom Ez a könyv egyszerre történelmi regény és krimi is. Olyan bűnügyi történet, amely 3500 évvel ezelőtt játszódik. Egyszerű gyilkossággal indul, de aztán a nyomozással megbízott keleti mágus egy, a fáraó élete és hatalma ellen szőtt nagy összeesküvésbe botlik..

Gyilkosság a valóságshowban

Sorszám353
CímGyilkosság a valóságshowban
Kiadva 2003
Kiadó Totem Kiadó
ISBN
Műfaj Regény Bűnügyi
Álnév Bíró Dániel
Tartalom A könyvben a szerző a ma oly divatos, de a nézők alantas ösztöneire építő, a másféle ízlést eltaposó gyatra műsorok titkait vizsgálja. Miért nem áll le a valóságshow gépezete akkor sem, ha az egyik szereplőt megölik? Mi zajlik ilyenkor a kulisszák mögött, az egyik bűn hogyan vonzza a másikat? Hogyan manipulálják a közönséget a kereskedelmi tévék?

Gyógyító szeretet

Sorszám625
CímGyógyító szeretet
Kiadva 2014
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Regény Romantikus Erotikus
Álnév Moretti, Melissa
Tartalom Nara Vernoni a nagyvárosban hagyta egész múltját és minden bánatát. Tettekre készen érkezik a határ menti kisvárosba, hogy természetgyógyászként praktizáljon. Senkit sem ismer, eleinte azt sem tudja, hol keressen szövetségeseket. De az események felpörögnek, amikor nem tűrve a rossz bánásmódot, a város több tekintélyes emberét a bíróság elé viszi. Közben a fiatalasszony különleges adottságai és tudása révén nem hagyományos módokon gyógyítja betegeit - sokakban ez is ellenérzéseket ébreszt. Ám hamar kiderül, kik a barátok, kikre számíthat, és hamarosan már Ő is valaki lesz a városban. Bár először tévúton jár, az igazi szerelem sem megy el mellette.

H1N1 - A gyilkos vírus

Sorszám530
CímH1N1 - A gyilkos vírus
Kiadva 2010
Kiadó Tóth Könyvkereskedés és Kiadó
ISBN
Műfaj Regény Bűnügyi Poltikai
Tartalom Megtörténhet-e, hogy egy nagy gyógyszergyártó cég a titkos laboratóriumában kifejleszt egy gyilkos influenzavírust, majd azt szabadon engedi, vele szándékosan megfertőzi öt kontinens lakóit - hogy aztán a hamarosan elkészülő oltóanyaggal megkösse a világ valaha volt legnagyobb üzletét? De mi van, ha a konkurens gyógyszeróriás is meg akarja szerezni az ellenanyagot? Már milliók pusztulnak el szerte a világon, amikor ráadásul a vírus mutáns változata is kialakul, és az emberiséget totális pusztulás fenyegeti. De felbukkan Mateo Lennor, az Európai Unió titkosügynöke, akiről senki sem gondolná első látásra, hogy a világ talán legveszélyesebb embere. Lelkifurdalás nélkül öl, ha azt kell tennie, és nincs előtte akadály, bárhol is bukkanjon fel. Ám ezúttal olyan hatalmakkal kerül szembe, amelyek talán még nála is erősebbek. És közben a vírus naponta tízezrével pusztítja az embereket...

Ha eljutunk Endorába

Sorszám93
CímHa eljutunk Endorába
Kiadva 1990, 2004
Kiadó Népszava Lap- és Könyvkiadó
ISBN
Műfaj Regény Bűnügyi
Tartalom Daniel Monti újabb története Afrikában játszódik. Már egy éve a szudáni felkelők kiképzőtisztje, amikor a lázadók vezérét Endorába kell kísérnie. Csak ketten indulnak a veszélyes útra, és Montitól függ, hogy életben maradnak-e...

Ha kedves az életed

Sorszám611
CímHa kedves az életed
Kiadva 2012
Kiadó Világóceán Kiadó
ISBN 9786155031076
Műfaj Regény Bűnügyi Kaland
Tartalom A több regényből már ismert egykori Danny-Skagen Monti, a rettenthetetlen testőr és kommandós helyét már fia vette át. A hozzá hasonlóan bátor és ravasz társával, a csinos fiatal lánnyal, Beggával együtt ezúttal egy, az EU-segélyeket elcsalt görög gazember ellen valló tanút kell épségben Brüsszelbe kísérniük. Lélegzetelállító kalandokat élnek át elrabolt repülőgépen, Európa sztrádáin, felrobbanó autókban. Simon az ellenség fogságába esik. Sok a halott, mire a csapat megérkezik Brüsszelbe, ám még csak ott várnak rájuk az igazi megpróbáltatások...

Ha minden kötél szakad

Sorszám781
CímHa minden kötél szakad
Kiadva 2023
Kiadó Atlantic
ISBN 9789635570744
Műfaj Bűnügyi
Tartalom Az új regény szervesen csatlakozik a szerző Até papnői című korábbi, nagysikerű krimi-trilógiájához, de túl is mutat azon. Noha több régi szereplő ismét felbukkan benne - köztük az egyik rózsadombi gyilkos, és a nyomozó, aki egykor lebuktatta a férjeik ellen szövetkező úrhölgyeket - itt mégis minden más: A professzornő leülte tizenéves büntetését, de visszaszerezte vagyonát és most magányosan él rózsadombi villájában. Egy milliomos gyártulajdonos is él arrafelé. Egy harmadik, zavaros múltú idős férfinak pedig Pest közelében van fényűző kastélya. És mindhármuknak vannak ellenségei, akik a vagyonukra, sőt az életükre törnek! A KÖR, ez a félig-meddig maffiamódszerekkel dolgozó társaság, a gyárost akarja elveszejteni, hogy megszerezze vagyonát. A vidéki öregurat kisemmizett unokája, volt családja szeretné megleckéztetni és megszerezni az értékes ingatlant. A regény a 2020-as évek kőkemény magyar valóságában játszódik, így az olvasó érti majd a legártatlanabbnak tűnő célzásokat is. A három megtámadott közül pedig egy veszít, de kettő győz. Utóbbiaknak ehhez olyan ravasznak, kitartónak, mi több, könyörtelennek kell lenniük, amilyenek az ellenfeleik... Három krimi egy könyvben... Lehet, hogy ez napjaink Magyarországa?

Háború Japán ellen

Sorszám357
CímHáború Japán ellen
Kiadva 2003
Kiadó Puedlo Kiadó
ISBN
Műfaj Regény Dokumentum
Tartalom Az a nagy háború nem 1945 tavaszán, hanem csak szeptemberben ért véget. Európában már régen béke volt, amikor a Távol-Keleten még dörögtek a fegyverek. A japán hódítás, majd visszavonulás hosszú és véres története, tengeri és légi csaták, atomfelhők a japán városok fölött. Erről nálunk kevesen és keveset tudtak – eddig.

Habsburg főhercegnők - Magyar királynék és nagyasszonyok 23.

Sorszám607
CímHabsburg főhercegnők - Magyar királynék és nagyasszonyok 23.
Kiadva 2012
Kiadó Duna International Kiadó
ISBN 9786155129605
Műfaj Történelmi Dokumentum Életrajz
Álnév Falvai Róbert
Tartalom Ez már majdnem a huszadik század, és később abba is fordulunk a történeteinkkel. Egyfelől írunk arról, ami jórészt az utóbbi évtizedekben derült ki: például nem csak Ferenc József császár ismert viszonyáról Kissné Schratt Katalinnal, a színésznővel, ami még Sisi gyámkodása alatt jött létre - hanem egy, az utóbbi évekig titokban tartott hosszú szerelmi viszonyáról egy fiatal bécsi nővel, amelyből állítólag gyermek is született. Kötetünk szól majd Ferenc Ferdinánd és a cseh Chotek Zsófia igazi szerelmi házasságáról és mindkettejük tragikus, közös haláláról Szarajevóban. De megismerhetjük a tragikus sorsú Rudolf trónörökös feleségének, Stefánia belga királylánynak a történetét, aki végül is egy magyar férfi oldalán találta meg a boldogságot.

Habsburg-feleségek - Magyar királynék és nagyasszonyok 11.

Sorszám594
CímHabsburg-feleségek - Magyar királynék és nagyasszonyok 11.
Kiadva 2012
Kiadó Duna International
ISBN 9786155129490
Műfaj Történelmi Dokumentum Életrajz
Álnév Falvai Róbert
Tartalom Izabella lengyel hercegnő, Szapolyai János, az utolsó magyar király felesége, továbbá öt osztrák császár és nagyar király, köztük három Ferdinánd, Miksa és Mátyás feleségei; I. Lipót három felesége, majd I. József és III. Károly (Mária Terézia apja) életének sorsdöntő asszonyai.

Habsburgok a magyar trónon I. - Alberttől III. Károlyig

Sorszám507
CímHabsburgok a magyar trónon I. - Alberttől III. Károlyig
Kiadva 2008
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Történelmi Dokumentum
Tartalom A két kötetesre tervezett mű első része. Tizenhét Habsburg ült a magyar trónon, tizenhat férfi és egy nő. Mindnyájan hatást gyakoroltak a magyar történelemre, érdemes tehát megismerkedni velük. Nem innen, Magyarországról nézve, hanem a saját forrásaik, nyugat-európai és osztrák leírások alapján. Sok érdekes egyéniség volt közöttük és a szerző igyekszik indulatoktól mentesen, híven bemutatni őket.

Hajnal a Trendalon

Sorszám60
CímHajnal a Trendalon
Kiadva 1989
Kiadó Népszava Lap- és Könyvkiadó
ISBN
Műfaj Regény Tudományos Fantasztikus
Tartalom A sci-fi "saga" újabb részében Letta Dorg visszatér a Trendalra, ahol valaha a férjével élt, és ahol az ikrek születtek. Telepesek segítségével várost épít és új társadalmat akar alapítani a bolygón. De egy nyersanyag-kitermelő vállalat emberei mindent megtesznek, hogy a szép terv kudarcot valljon.

Hajnali Lovas

Sorszám714
CímHajnali Lovas
Kiadva 2018
Kiadó Urbis Kiadó
ISBN 978-615-5289-42-2
Műfaj Regény Történelmi
Tartalom A szerző előző regényében, a magyar államalapítás előtti időkben játszódó Keleti lovas lapjain megismert Örs kalandjai folytatódnak ebben a könyvben. A kalandozások korában Őrs tizedesre felfigyeltek már a magyar vezérek. Tudják, hogy többször megjárta már Nyugatot, és ha rábíznak egy feladatot, akkor ő azt tűzön-vízen át elvégzi. Most új kalandok várnak rá. Egy fiatal német herceget kell bajor földre kísérnie, ahol megüresedett trón vár rá. Huszan indulnak útnak, és nem is sejtik, miféle megpróbáltatások várnak rájuk. Hiszen Dorn herceg kis országát távolléte alatt egy bitorló foglalta el. Erhard, a gátlástalan zsoldosvezér senkitől sem fél, és nem riad vissza bármilyen gaztettől, hogy az ölébe hullott hatalmat – az országot – megtartsa. Ide érkezik a magyarok rabságából elengedett fiatal herceg. Az első naptól kezdve ugyan német urak is mellé állnak, ám ő úgy igazán csak magyar „testőreire“ számíthat. Közöttük is kitűnik Örs, aki számtalan merész tettével kihívja maga ellen a bitorló haragját. Aranykincs, irigység, bosszú váltakozva uralják az embereket. A rettegett magyarok, bár csak maroknyian vannak, szétszórják, egymással szembefordítják az ellenséget, legyőzik az ellenük fenekedőket. Sok fortély és ármány után, amelyekben kis híján többször is odaveszik a herceg, és „testőrei“, Örsnek és társainak végül izgalmas küzdelmek és cselek után sikerül a herceget a trónjára ültetni. A magyar történelem eseményeiről már csaknem száz művet: regényeket, életrajzokat, monográfiákat alkotott szerző ezúttal is lebilincselően, filmszerűen meséli el a történetet, olvasóihoz közel hozza a régi kor embereit, akik talán nem is olyan nagyon különböztek a maiaktól…

Hajóm partot ér

Sorszám70
CímHajóm partot ér
Kiadva 1989
Kiadó Pannon Nyomda
ISBN
Műfaj Regény
Tartalom Önéletrajzi elemekkel átszőtt könyv. Egy fiatal pesti író elhatározza, hogy vidékre költözik. Huszonnégy óra alatt kell előteremtenie pár százezer forintot, hogy vehessen egy alföldi tanyát. A könyv lapjain a nyolcvanas-kilencvenes évek irodalmi, politikai és egyéb ismert alakjai is felbukkannak.

Halálkirály

Sorszám510
CímHalálkirály
Kiadva 2009
Kiadó Nagykönyv Kiadó
ISBN
Műfaj Regény Bűnügyi
Tartalom "Eurokrimi", ez a könyv műfaja. Az egyik legizgalmasabb regény, amit a szerző valaha is írt. A mai szuper-bérgyilkos döbbenetes eseteit ismerjük meg, de ennél azért jóval többet is. Életek és halálok, és összecsapások, amikor egy-egy ember élete csak másodperceken múlik. Megtudjuk, miképpen lesz a vadászból üldözött vad. Hogyan kezd el szorulni a nyaka körül a hurok? És vajon végig sikerül-e majd kikerülnie a kelepcéket, vagy beléjük zuhan?

Halálos homokvihar

Sorszám105
CímHalálos homokvihar
Kiadva 1990
Kiadó Danubius Kódex Kft
ISBN
Műfaj Kisregény Fantasztikus
Tartalom A marsi városra iszonyú homokvihar zúdul. A polgárok házaikba rejtőznek, ám a rendőrök ezt nem tehetik meg. Talpon kell maradniok, minden veszély ellenére...

Haláltánc

Sorszám355
CímHaláltánc
Kiadva 2003, 2013
Kiadó Puedlo Kiadó, Küdexfestő Kft.
ISBN 9639477311, 9789632380759
Műfaj Regény Bűnügyi Orvosi
Álnév Repton, Steve
Tartalom A könyv műfaja orvoskrimi, de egyáltalán nem szokványos. Egy híres táncegyüttes turnézik Európában. Az egyik nap a halálba táncolja magát egyik társuk, aztán hamarosan a következő sem képes abbahagyni, míg holtan nem esik össze. Kiderül, valaki egzotikus kígyóméreggel kezdte irtani az együttes tagjait.

Halj meg énekelve

Sorszám5
CímHalj meg énekelve
Kiadva 1980
Kiadó Magvető Könyvkiadó
ISBN
Műfaj Regény
Tartalom Hat ember jelenidőben elmondott története arról, hogyan menekülnek a diktatúrába fulladt Chiléből a szabad Argentínába. Szép szerelem, izgalom, tragikus befejezés.

Halj meg helyettem

Sorszám636
CímHalj meg helyettem
Kiadva 2014
Kiadó Athenaeum Kiadó
ISBN 9789632933696
Műfaj Regény Bűnügyi
Tartalom Megszületett Nemere István legcsavarosabb, legmegdöbbentőbb krimije. Szinte minden oldalon egy újabb fordulat szórakoztatja az olvasót. A mű középpontjában Gül, a Rózsa egy titokzatos török maffiavezér áll, akivel még senki sem találkozott személyesen, mindig csak alvezérein keresztül tárgyal. A sorozat első kötetében (Nincs idő meghalni) megismert Lakos Donát rendőrhadnagy, az Europol európai bűnöldöző szervezet magyar nyomozója most újabb bevetésre indul. Az ügy Magyarországon veszi kezdetét: egy eddig ismeretlen dizájnerdrogtól meghal valaki a szerb-magyar határon. Ekkor hoznak be egy török kamionban nagy mennyiséget a még ismeretlen összetételű anyagból, Európában egymást érik a túladagolásos halálesetek Donátnak pedig illegálisan kell eljutnia Törökországba, ahol a kábítószer-ellenes rohamosztag segíti őt.

Hallgass a Rókára!

Sorszám155
CímHallgass a Rókára!
Kiadva 1993
Kiadó RPR Press Kft
ISBN
Műfaj Kisregény Bűnügyi
Tartalom Harryék Dél-Olaszországban járnak, csendes, békés vidéken. Szinte meg is feledkezhetnének a háborúról, ha nem tudnák, hogy hamarosan a hírhedt Sondergruppe-13 mindenre elszánt parancsnokával kell megküzdeniök...

Halott a fjord vizében

Sorszám576
CímHalott a fjord vizében
Kiadva 2011
Kiadó Zen Kiadó
ISBN
Műfaj Regény Bűnügyi
Álnév Leblanc, Jean-Paul
Tartalom Robert Duvalt, az EURPOL európai rendőrség különleges felügyelőjét ezúttal Norvégiába hívják. A fővárosban egyetlen óra alatt két gyilkosság történt, amire még nem volt példa. Miközben a felügyelő segít a norvég rendőröknek, egyre mélyebben bonyolódik bele két bűnszövetkezet harcába, végül már maga is életveszélybe kerül. Mint minden alkalommal, Duval most is egy zseniális trükkel csalja csapdába legfőbb ellenfelét, aki mögött azonban áll még valaki...

Halottak keringenek a kozmoszban

Sorszám214
CímHalottak keringenek a kozmoszban
Kiadva 1998
Kiadó Alter-Natív Kiadó
ISBN
Műfaj Regény Dokumentum
Tartalom Dokumentumkötet a szovjet űrhajózás titkairól. A szerző egészen a harmincas évekig megy vissza, ismerteti Sztálin és a rakéta-fegyvernem viszonyát, majd az ötvenes-hatvanas évek eltitkolt űrkísérleteit, Gagarin állítólagos űrrepülésének gyanús körülményeit, hogy aztán leírja még az 1990-es években tapasztalt furcsaságokat is.

Halva vagy halva

Sorszám521
CímHalva vagy halva
Kiadva 2009
Kiadó Nagykönyv Kiadó
ISBN
Műfaj Regény Bűnügyi
Tartalom A zseniális "Agy" ötszázmillió eurót raboltat el embereivel, akik sohasem látták őt. Kézről kézre adják a drága szállítmányt, de akinek köze volt a zsákmányhoz, annak élete hajszálon függ. Nem maradhat élő tanú, és nem maradhat nyom, amely a rendőrséget elvezethetné az "Agy"-hoz... Szembeszállhatnak-e a láthatatlan, ismeretlen ellenséggel az EURPOL nyomozói, vagy egy asszony meg a lánya? A regény filmszerűen pergő eseményei miatt a könyv letehetetlen. Tömény izgalom, amihez foghatót ritkán olvashatunk. És még az utolsó lapokon is "megfordul" a sztori...

Hannibál

Sorszám226
CímHannibál
Kiadva 1999
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Történelmi Dokumentum
Tartalom "Az ókor nagyjai" sorozat e kötete a nagy pún hadvezér életéről és Róma ellen vívott több évtizedes harcáról szól. A szerző neve nélkül.

Hányszor élünk?

Sorszám145
CímHányszor élünk?
Kiadva 1992
Kiadó Kornétás Kiadó
ISBN
Műfaj Dokumentum
Tartalom A "Negyedik típusú találkozások" című ismeretterjesztő sorozat első számaként Nemere István az UFO-kérdést boncolgatta. A sorozat tizedik számát ismét Nemere István írta. Az előszóban rögtön megállapítja: az ember több, mint a teste. Biztos benne, hogy létezik valamiféle "lélek", és ezt a vallás, az istenhit teljes kizárásával is próbálja bizonyítani.

Háremek titkai

Sorszám303
CímHáremek titkai
Kiadva 2001
Kiadó Alexandra Kiadó
ISBN
Műfaj Dokumentum
Álnév Welden, Oscar
Tartalom A mű az, amit a címe már elárul. A szerző nyugati és török dokumentumok feldolgozása alapján írta meg a háremek történetét úgy, ahogyan azt nálunk eddig senki sem tette. Ezt az eddig félreismert világot teszi helyre az elgondolkoztató és sok ismeretet tartalmazó mű.

Háromszor három halál

Sorszám683
CímHáromszor három halál
Kiadva 2017
Kiadó Detektív kiadó
ISBN
Műfaj Regény Bűnügyi
Tartalom Az európai közös rendőrségi nyomozó szervezet, az Europol fiatal francia nyomozóját egy napon különös ügy miatt riasztják. Egyetlen éjszaka alatt Európa három városában megölték a gazdag Borsini bankárcsalád három tagját. Marcel Dupré Párizsban kezdi a nyomozást, aztán Rómába, majd Velencébe repül. A csinos olasz Lea Cornelli hadnagynővel hamarosan három újabb halottat találnak. Aztán Toszkána szépséges vidékén felfedezik a hetediket, ő is Borsini volt. Gyorsan meg kell keresni a család még utolsó élő tagját és meg kell védeni a merényletektől. Ezekben nincs hiány, a két rendőr gyakran kerül életveszélybe és a védett személy is csak hajszál híján kerüli el a halált. A Borsinik egymás után öröklik a másik vagyonát, de napok alatt végük van - az örökölhető vagyon pedig egyre csak gyarapodik. Az, akit a végén ketten védelmeznek, már százmillió euró ura - de rettegnie kell az életéért. A regényben mindenki gyanús, aki ártatlan, és senki sem gyanús, aki potenciális gyilkos lehet. A két nyomozó ugyan véget vet az ámokfutásnak, ám a halálosztogatás nem ér véget. A "Háromszor három" kilenc erőszakos véget jelent; a regény olyan, mint egy izgalmas film, sebesen peregnek az események, és mind több titokról hull le a lepel. Néhány feszült nap alatt nem csak a Borsinik, de a nyomozók élete is alaposan megváltozik. Lehet, hogy a könyv olvasója sem lesz már az, aki előtte volt...?

Hastáncosnő

Sorszám515
CímHastáncosnő
Kiadva 2009
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Regény Romantikus Erotikus
Álnév Moretti, Melissa
Tartalom Melissa Moretti következő szerelmes regénye ismét egy érdekes és szokatlan foglakozást mutat be az olvasóknak. A címbeli hastáncosnő egy európai városban él, idevalósi, semmi köze a keleti emberekhez. Egyetlen vágya, hogy egy hastánc-iskolát hozhasson létre. Ezért táncol éjszakai mulatókban, de dolgozik mosodában is. Aztán belekeveredik egy bűnügybe, több férfi bukkan fel mellette - vajon melyik lesz az igazi, aki tényleg melléje áll..?

Hatsepszut és Kleopátra - A fáraók titokzatos élete 2.

Sorszám514
CímHatsepszut és Kleopátra - A fáraók titokzatos élete 2.
Kiadva 2009
Kiadó Puedlo Kiadó
ISBN
Műfaj Történelmi Dokumentum
Tartalom A "fáraók titokzatos élete" c. minisorozat második darabja, amelyben most két uralkodónővel foglalkozik a szerző. Az ókori Egyiptom háromezer éves történelme során csak ez a két nő volt képes valóban uralni országát hosszabb időn keresztül. Hatsepszut volt nehezebb helyzetben, de Kleopátrának sokkal izgalmasabb élet jutott…

Háttal a falnak

Sorszám292
CímHáttal a falnak
Kiadva 2001
Kiadó Puedlo Könyvkiadó
ISBN
Műfaj Regény Bűnügyi
Tartalom A könyv egy mai amerikai maffia-történet, csak a megszokottól eltérő módon. Egy napon két idegen: egy nő és egy férfi érkezik egy városba, ahol három maffiacsalád vetélkedik egymással. Hamarosan véres leszámolás kezdődik, de senki sem tudja, ki kezdte, miért, és ki áll szemben kivel..

Ház a hegytetőn

Sorszám568
CímHáz a hegytetőn
Kiadva 2011
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Regény Romantikus Erotikus
Álnév Moretti, Melissa
Tartalom A nagy író meglopja fiatal rajongóját és egyben szeretőjét. Mit tehet a becsapott lány, hová forduljon segítségért? Nem tudja még, hogy ebben a harcban majd szövetségesekre talál, sőt, megismeri az igaz szerelmet is. A szerelmet, amelyben helyet kap a mesterfokon gyakorolt bosszúállás is... A már-már krimibe hajló, ám szerelmi történet napjainkban játszódik Európában, és az írók, a könyvkiadók világába viszi el az olvasót.

Hazám, hazám, te mindenem

Sorszám545
CímHazám, hazám, te mindenem
Kiadva 2010
Kiadó Szalay Kiadó
ISBN
Műfaj Történelmi Dokumentum
Tartalom Hogy mit jelent magyarnak lenni, akkor értjük meg igazán, ha ismerjük nemzetünk küzdelmes, olykor dicső, olykor fájdalmas történetét. Ez a könyv mégsem történelemkönyv, sokkal inkább egyfajta tabló, melybe nemzeti nagyjainkat, értékeinket, szimbólumainkat, múltunk darabkáit gyűjtöttük össze, s ezek a darabkák körvonalazzák számunkra, kik vagyunk mi, és mit jelent nekünk Magyarország.

Házamba hívlak

Sorszám613
CímHázamba hívlak
Kiadva 2012
Kiadó Anno Kiadó
ISBN 9789633757024
Műfaj Regény Romantikus Erotikus
Álnév Moretti, Melissa
Tartalom Helga Cortesi életvidám fiatal nő, fontos állást tölt be, közben szingliként éli az életét. Ám egyszer csak rettenetes baleset történik vele. Attól kezdve mennyi remény marad a magányos és most már végtaghiányos nő számára? Ugyan akad egy férfi, aki átsegíti a kezdeti nehézségeken, ám megelégelve a zűrös alak különös és sötétnek tetsző ügyeit, maga küldi el. A következő hónapok története ez a könyv. Helga legyőzi az akadályokat, és ha nagyon nehezen is, de visszaszerzi régi életét és szerelmét.

Hedvig, egy magyar királylány szerelme és szenvedései

Sorszám391
CímHedvig, egy magyar királylány szerelme és szenvedései
Kiadva 2004
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Elbeszélés Dokumentum
Tartalom Nagy Lajos király legkisebb lányáról van szó. Ahogyan a szerző azt már máskor is tette, kevés fikciót kever össze sok valósággal. Hedvig tragikus története a magyar-lengyel kapcsolatok egy különleges időszakára is fényt vet, amellett megismerteti az olvasóval az Anjou-királyok korszakának egyik fontos eseményét.

Hegyek hosszú árnyéka

Sorszám519
CímHegyek hosszú árnyéka
Kiadva 2009
Kiadó Pro-Book Kiadó
ISBN
Műfaj Regény Történelmi
Álnév Forest, Nigel
Tartalom 1943, Dél-Franciaország. A Pireneusok tövében meglapuló kis faluban néhány bátor hazafi embereket csempész át a határon: keresztényeket és zsidókat, férfiakat, nőket és gyerekeket, politikai menekülteket. Egy nap azonban minden megváltozik. A faluba is betör az addig nem látott háború német katonák és a Gestapo emberei csapnak le a hegyi vezetőre és családjára. Fájdalom és harc veszi kezdetét, és úgy tűnik, egyik sem múlik el még éveken át. A francia Ellenállás harcosai nem adják fel a küzdelmet, még akkor sem, amikor a legveszedelmesebb ellenfelekkel kerülnek szembe.

Helga hercegnő

Sorszám731
CímHelga hercegnő
Kiadva 2020
Kiadó Anno Kiadó
ISBN 9789633758533
Műfaj Regény Romantikus
Álnév Moretti, Melissa
Tartalom Kedves olvasóm! Ön mit tenne, ha egyhangú életébe egy napon idegenek fontos hírrel lépnének be? Ha egy váratlan, mesés esemény köszöntene önre? Miként Helga, ön is mit sem sejtve teszi a dolgát szerény kis alkalmazottként, de egy napon váratlanul megtudja, hogy egy rangos arisztokrata családból származik? A huszonegyedik századi mese nem marad mese, hanem a valóság része lesz? Onnantól kezdve már kastélyban lakhat, luxuskocsin járhat, gazdag férfiak kezdenek udvarolni és sok pénze van? Az álom valósággá lesz, de hogyan fog élni a fiatal nő ebben az annyira más környezetben? Megtalálja-e a boldogságot, vagy ehhez az egekből vissza kell térnie a földre? Helga elgondolkoztató története a valóságban is megesett, és tulajdonképpen bármikor megtörténhet másokkal – akár még önnel is, kedves olvasóm.

Helló, itt a halál!

Sorszám716
CímHelló, itt a halál!
Kiadva 2019
Kiadó Urbis Kiadó
ISBN 9786155289415
Műfaj Regény Bűnügyi
Tartalom Az európai titkosügynökök nem kímélik az Unió ellenfeleit. Most elsősorban az embercsempész bandák főnökeire vadásznak. Amerre ezek a látszólag vidám és gondtalan „diákok“ elhaladnak, csak halottak maradnak. Előbb a Balkánon aratnak, aztán szembeszállnak az Európába menekülőket irányító és szállító orosz, török, szír és másféle banditákkal. Ha kell, elhagyják a kontinens határait is, hogy végezzenek a lelkiismeretlen bűnözőkkel. De kelepce vár rájuk, amelyből nem mindnyájan jöhetnek ki élve. Félelmetes párharc indul egy ellenséges titkosszolgálattal: tizennyolc országban csapnak le egymásra… Az olvasó megismeri, miféle küzdelem dúl az európai alvilág, az embercsempészek, a titkosszolgálatok és más szervek között. A szeme előtt kibontakozik egy olyan háború, amelyet soha sehol nem hirdettek meg, katonái nem viselnek egyenruhát, ellenben a legmodernebb eszközöket használják fel. Ha kell, kémműholdakat és lézerágyúkat is bevetnek egymás ellen. A filmszerűen pergő történetet egyesek a szerző legjobb „eurokrimijének“ tartják, bár ebben a műfajban az író már több nagyon izgalmas regényt tett le az asztalra. A Helló, itt a halál azokat is felülmúlja…

Hess, a rejtélyes

Sorszám374
CímHess, a rejtélyes
Kiadva 2004
Kiadó Könyvmíves Kiadó
ISBN
Műfaj Történelmi Dokumentum
Álnév Niemayer, Stefan
Tartalom A szerző folytatja a náci vezérekről írott életrajzi sorozatát, ezúttal a szokásosnál valamivel kisebb terjedelemben (ez vonatkozik a két következő műre is). A főhős most Rudolf Hess, Hitler egykori helyettese, aki a háború után több mint negyven évet töltött börtönben.

Heydrich , a hóhér

Sorszám270
CímHeydrich , a hóhér
Kiadva 2000
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Történelmi Életrajz
Álnév Niemayer, Stefan
Tartalom A náci vezetők életrajzi sorozatában ez a hírhedt rendőrségi és titkosszolgálati vezetőről szól, aki merénylet áldozata lett.

Heydrich, a könyörtelen

Sorszám376
CímHeydrich, a könyörtelen
Kiadva 2004
Kiadó Könyvmíves Kiadó
ISBN
Műfaj Történelmi Életrajz
Álnév Niemayer, Stefan
Tartalom Hitler legfiatalabb alvezére, az eszközökben sohasem válogató SS-tábornok, a nagy belügyes, a zsidóüldözések egyik kitalálója és megszervezője, Hitler hóhéra a könyv főszereplője. Milyen volt a férfi dicstelen és váratlan halála?

Himlő

Sorszám352
CímHimlő
Kiadva 2003, 2013
Kiadó Puedlo kiadó, Kódexfestő Kft
ISBN 9639477257, 9789632380742
Műfaj Regény Bűnügyi Orvosi
Álnév Repton, Steve
Tartalom A szerző ismét egy új műfajban próbálta ki magát – orvoskrimit írt. Persze, ahogyan ez nála megszokott - inkább krimi, mint orvostudomány. Akárha filmet látnánk: feszült, pergő a cselekmény és nagyon izgalmas a könyv.

Himmler, a tömeggyilkos

Sorszám241
CímHimmler, a tömeggyilkos
Kiadva 1999
Kiadó Könyvmíves Könyvkiadó
ISBN
Műfaj Dokumentum Életrajz
Álnév Niemayer, Stefan
Tartalom A náci “fekete életrajzok” sorozatában a szerző ezúttal Hitler egyik helyettesének, a zsidóirtás egyik megvalósítójának, a félelmetes hitleri gépezet és több millió ügynök, rendőr, titkosrendőr és katona mozgatójának, Heinrich Himmler háborús bűnösnek az életét mondja el.

Híres életek, híres halálok

Sorszám531
CímHíres életek, híres halálok
Kiadva 2010
Kiadó Tóth Könyvkereskedés és Kiadó
ISBN
Műfaj Történelmi Dokumentum
Tartalom Alkibiádész, Hannibál, Attila hun király, Husz János, Cesare Borgia, II. Lajos, IV. Rettegett Iván, Benyovszky Móric, Kaspar Hauser, Giuseppe Garibaldi, G. J. Raszputyin, Mahátma Gandhi, Szókratész, Julius Caesar, Mohamed, Jeanne d'Arc, VI. Sándor, Francisco Pizarro, Stuart Mária, Martinovics Ignác, Petőfi Sándor, II. Lajos bajor király, Lenin, John F. Kennedy, Csin Si Huang-ti, Kleopátra, Dzsingisz kán, Hunyadi László, Székely-Dózsa György, II. Henrik, Giordano Bruno, Bonaparte Napóleon, Abraham Lincoln, Ferenc Ferdinánd, Trockij, Ernesto "Che" Guevara

Híres hajók

Sorszám366
CímHíres hajók
Kiadva 2003
Kiadó Szabad Föld Kiadó
ISBN
Műfaj Dokumentum
Tartalom Gyönyörűen illusztrált, régi metszetekkel és fotókkal, térképekkel kiegészített mű tizenkét hajóról. Noé bárkájától Kolumbusz hajóján át kísértethajókig, kalózhajókig, a huszadik század utasszállítóinak katasztrófáin keresztül az orosz atomtengeralattjáró pusztulásáig ismerteti meg az olvasókkal sok ezer év tengeri tragédiáit.

Híres Párbajok

Sorszám667
CímHíres Párbajok
Kiadva 2016
Kiadó Historycum
ISBN 9786158036177
Műfaj Regény Történelmi Dokumentum
Tartalom A világ és Magyarország történelmét számos párbaj tette változatossá, olykor meg is változtatta az események menetét. A könyv lapjain a szerző utánajár a sajátos "intézmény" történetének a legrégebbi időktől a huszadik századig, de a legtöbb helyen az utolsó másfélszáz év magyar párbajhősei foglalják el. Katonai, politikai és egyéb párbajokról olvashatunk, amelyek hősei a történelemkönyvek lapjairól ismert politikusok, sőt államférfiak, de szép számmal akadtak olyan írók és költők is, aki párbajban elkövetett emberölésért kapott börtönbüntetése alatt írta első regényét, volt, aki profi katonatiszteket tudott megszégyeníteni kardjával, és volt, hogy egy párbaj egy csata, vagy netán háború sorsát döntötte el.

Híres Szigetek

Sorszám383
CímHíres Szigetek
Kiadva 2004
Kiadó Szabad Föld Kiadó
ISBN
Műfaj Dokumentum
Tartalom A 2003 karácsonyára kiadott albumszerű „Híres hajók” után itt a híres szigetek. Egyszerűen csak szépek, vagy elfeledettek, vagy kalózok szigetei elrejtett kincsekkel. Újonnan születettek és régiek, lakatlanok és hajótöröttek lakhelyei, vagy éppen olyanok, ahol a bennszülöttek alkottak maguknak világot.

Hitler rejtélyes eltűnése

Sorszám201
CímHitler rejtélyes eltűnése
Kiadva 1998
Kiadó Könyvmíves Könyvkiadó
ISBN
Műfaj Történelmi Dokumentum Életrajz
Álnév Niemayer, Stefan
Tartalom A szerző ezúttal azt feszegeti, Hitler valóban meghalt-e a berlini bunkerben? Mert kutatásai szerint nyugtalanító jelek utalnak arra, hogy sikerült elmenekülnie…

Hitler szeretői

Sorszám236
CímHitler szeretői
Kiadva 1999
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Regény Történelmi Dokumentum
Álnév Florion, Daniel
Tartalom A dokumentumkötet igen közvetlen módon, a politikát alig érintve meséli el Hitler egész életét, azon belül elsősorban szerelmi és szexuális életét a fellelt dokumentumok, levelezések, naplók stb. alapján... Bármily meglepő, sok szeretője volt a diktátornak, akik érte-miatta öngyilkosok lettek…

Hogyan (ne) legyünk munkanélküliek?

Sorszám160
CímHogyan (ne) legyünk munkanélküliek?
Kiadva 1993
Kiadó Libroservo Kft
ISBN
Műfaj Elbeszélés
Tartalom A könyv alcíme: "Hasznos tanácsok igazi munkanélkülieknek és munkakerülőknek". A szerző fanyar mosollyal tárja fel a munkanélküliek lehetőségeit, humoros tanácsai mögött komoly segítőszándék húzódik meg.

Hogyan haltak meg?

Sorszám204
CímHogyan haltak meg?
Kiadva 1998
Kiadó Laude Kiadó
ISBN
Műfaj Történelmi Dokumentum
Álnév Florion, Daniel
Tartalom A szerző ebben a művében az ókortól a huszadik századig terjedő időszakban élt 15 ember utolsó napjait, vagy éppen csak perceit örökíti meg hiteles beszámolók és krónikák alapján. Az élettől búcsúzó hősök mindegyike az emberiség egy-egy nagy alakja volt.

Hol vagytok, Idegenek?

Sorszám88
CímHol vagytok, Idegenek?
Kiadva 1990
Kiadó Betűvető Könyvkiadó
ISBN
Műfaj Regény Dokumentum
Tartalom A szerző elméleti munkája érdekes kérdéseket boncolgat: láthatók-e a Földön annak bizonyítékai, hogy valaha jártak itt a kozmoszból érkezett idegenek? Járnak-e ide ma is?

Holdfény Hotel

Sorszám420
CímHoldfény Hotel
Kiadva 2006
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Regény Romantikus Erotikus
Álnév Moretti, Melissa
Tartalom Ez a harmincegyedik Melissa Moretti-regény. A szerelmi történet ezúttal szállodásokról, vendéglátósokról szól és a háttérben felsejlik egy nagy családi tragédia is...

Holdösvény

Sorszám321
CímHoldösvény
Kiadva 2002
Kiadó Media Nox Kiadó
ISBN
Műfaj Regény Tudományos Fantasztikus Kaland
Tartalom Ebben a rendkívül izgalmas könyvben speciális időutazással eljutunk 1571-be, ahol a spanyol és a velencei flotta a török hajóhad ellen vív ádáz tengeri ütközetet. Hőseink ott is jelen vannak – egy előző életükben. A mai korban valakik leleplezik a titkot, és egymással versengve próbálnak hozzájutni a mit sem sejtő, ám a kincs rejtekhelyét agyukban hordozó emberek emlékezetéhez.

Holnap érted jövök

Sorszám618
CímHolnap érted jövök
Kiadva 2013
Kiadó Anno Kiadó
ISBN 9789633757680
Műfaj Regény Fantasztikus Romantikus
Álnév Moretti, Melissa
Tartalom Magda mindig divattervező akart lenni. De mekkora esélye volt erre egy árvaházban felnőtt lánynak, akit senki sem támogat, a szakmában ismeretlen, bár tehetséges? Sok csalódás éri, míg végre megkapaszkodhat. Történetünk kezdetén ígéretes karrier elé néz, ezt azonban saját makacssága és mások ostobasága megbuktatja. Alaposan megalázzák, vesztes helyzetbe hozzák, nem lát kiutat - bár az mindig létezik. Hát Magda a semmiből kezdi. Csak a tehetségére, a kitartására, az ügyességére, a bátorságára számíthat. Nincs könnyű dolga, míg üzletileg is talpon marad, sőt szárnyalni kezd, és több nagy csalódás után a szerelem is rátalál.

Holnap kezdődik az élet

Sorszám56
CímHolnap kezdődik az élet
Kiadva 1989
Kiadó Népszava Lap- és Könyvkiadó
ISBN
Műfaj Regény Kaland
Tartalom Egy magyar házaspár Kairóban felszáll a haza induló repülőgépre - mivel válófélben vannak, nem is ülnek egymás mellé. A gépet arab terroristák rabolják el, és Cipruson szállnak le. Megindul az eredmény nélküli alkudozás a hatóságok és a géprablók között. Végül az utasok lépnek akcióba, köztük a magyar férfi is.

Holnap már késő

Sorszám69
CímHolnap már késő
Kiadva 1989
Kiadó Ifjúsági Könyvkiadó
ISBN
Műfaj Regény Poltikai Kaland
Tartalom Dél-Afrikában sportversenynek álcázott hatalmas küzdelem kezdődik a fekete frontállamok és a fajvédő ország titkosszolgálata között...

Holnap sem késő

Sorszám334
CímHolnap sem késő
Kiadva 2002
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Regény Romantikus Erotikus
Tartalom Tamara egy kórházi botrány elől egészen Ázsiáig menekül. A Vöröskereszt egyik kórházában kap munkát, ahol szembesül az elmaradott ország szegénységével. Megjelenik egy rejtélyes férfi, aki fölforgatja a fiatal lány életét. Drámai események középpontjába sodródik, veszélybe kerül az élete is. Ám a mindent elsöprő szerelem nem csak erőt ad a megoldáshoz, hanem utat is mutat az életbe való visszatéréshez. Tamara végre hasznossá teheti magát azok között, akik mérhetetlen szenvedéseik közepette éppen tőle várnak segítséget.

Holtak harca

Sorszám252
CímHoltak harca
Kiadva 2000
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Regény Fantasztikus
Tartalom Ez a fantasztikus regény már megjelent egyszer közös kötetben egy másik regénnyel. Ezúttal az olvasók és kereskedők követelésére adták ki, majd még abban az évben többször egymás után újranyomták – talán a kétségtelenül ebből lopott “A pusztító” című Stallone-film hatására..?

Holtak harca, Játszma Tízmilliárdért

Sorszám23
CímHoltak harca, Játszma Tízmilliárdért
Kiadva 1986
Kiadó Kozmosz Könyvek
ISBN
Műfaj Regény Tudományos Fantasztikus
Tartalom A Holtak harca: Az időben előre történő utazás nagy kalandregénye. Egy huszadik századi terrorista hibernáltatja magát, és így szökik el a jelenidejű igazságszolgáltatás elől. Ám a rendőrfelügyelő, akinek személyes leszámolnivalója is van vele, utánamegy ugyanazon a módon, és a jövőben – mintegy "holtukban" már - folytatják a régmúltban kezdett végzetes harcukat. A Játszma tízmilliárdért: Tízmilliárd ember életéért folytatott gigantikus űr-biliárdparti története. Egy napon kiderül, hogy az űrben egy égitest száguld a Föld felé. Ha beleütközik, mindenki elpusztul. Maroknyi csapat indul eléje, hogy eltérítse útjából...

Holtodiglan

Sorszám677
CímHoltodiglan
Kiadva 2017
Kiadó Anno kiadó
ISBN 9789633758199
Műfaj Regény Romantikus
Álnév Moretti, Melissa
Tartalom Két nő és két férfi párhuzamosan zajló szerelmi történetét meséli el a népszerű szerző. Négy életút bomlik ki az olvasó előtt. Az egyik pár tiltott szerelem útjait járja, és kapcsolatuk tragikusan végződik. A másik pár viszont legyőzi a nehézségeket, és egymásra talál. A főleg orvosi körökben játszódó regényben a tragikus szál egy, a közelmúltban nálunk történt eseményt ír le. Míg a másik történet bármelyikünkkel megeshet, és sokszor meg is történik.

Horogkereszt a tengereken

Sorszám348
CímHorogkereszt a tengereken
Kiadva 2003, 2013
Kiadó Puedlo Kiadó, Kódexfestő Kft
ISBN 9639477214, 9789632380773
Műfaj Történelmi Dokumentum
Tartalom Végre egy könyv, amely nem az oly sokat emlegetett német tengeralattjárókkal, hanem a felszíni hajóhad történetével foglalkozik a hitleri, náci korszakban.

Horogkeresztes hamisítók

Sorszám365
CímHorogkeresztes hamisítók
Kiadva 2003
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Regény Dokumentum
Álnév Niemayer, Stefan
Tartalom A könyv szervesen illeszkedik a szerző nácikról, náci bűnökről írott művei közé. A hamisítók legfelsőbb utasításra hol pénzt gyártottak, hol hamis indokot szolgáltattak a világháború kitörésére, hol tökéletesnek látszó iratokkal segítették a világban mozgó náci ügynököket.

Horthy István A kormányzó fia

Sorszám712
CímHorthy István A kormányzó fia
Kiadva 2018
Kiadó Lazi Kiadó
ISBN 978-963-267-392-9
Műfaj Regény Történelmi
Tartalom Az elmúlt évek során a szerző mélyen, alaposan foglalkozott a Horthy-család életével. Ez a könyve csak látszólag „regény“, a párbeszédek és a főhős gondolatainak leírása mellett tulajdonképpen csak valós tényeket tartalmaz. Horthy István, a kormányzó fia minden protekció nélkül végezte el a középiskolát és az egyetemet magyar földön, és soha nem használta ki azt, hogy az apja a Magyar Királyság kormányzója, első embere volt 1920-tól. Istvánt nem érdekelte a politika, műszaki ember volt, autó- és motorversenyző, a „mérnök úr“ (szerette, ha így szólítják), aki elment Amerikába is, hogy egyszerű munkásként dolgozzon a Ford autógyárban, amatőr repülőből lassan profivá képezte ki magát. A legnagyobb magyar gépgyár embereként, ha nagy üzletet akart kötni Indiában, akkor felült egyszemélyes sportgépére és elrepült Bombayba, majd onnan vissza… Amikor végre rátalált élete párjára, kis repülőgéppel mentek nászútra, körberepülték a Földközi-tengert. István maga volt a pontosság, az alaposság jelképe, mindig betartotta a szavát, és végig becsületes maradt. Akkor is, amikor apja megtette őt a saját helyettesének, és a fiatalabb „Őfőméltósága“ fontos állami feladatokat végzett. Aztán kiküldték a frontra, ahol harmincnyolc évesen vadászpilótaként szállt szembe a szovjet repülőkkel… Ezt talán nem kellett volna, mert egy napon végzetes baleset érte: gépe lezuhant és ő is odaveszett. A halála körülményei sokak számára még ma sem világosak, egymást érik a különféle összeesküvés-elméletek. A szerző élvezetesen vetíti elénk annak az embernek az életútját, aki egykor Magyarország második közjogi méltósága, legfontosabb embere volt, aki szembeszállt volna a német és magyar nácikkal, aki – ha életben marad – örökre megváltoztatta volna hazánk történetét.

Horthy István élete és halála

Sorszám549
CímHorthy István élete és halála
Kiadva 2010
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Életrajz
Tartalom A mai olvasó hallott már Horthy Miklósról, Magyarország kormányzójáról, aki negyedszázadon át állt az ország élén. De vajon mennyit tudunk a fiáról, Istvánról? Tudjuk-e, hogy rengeteg dologhoz értett, sok nyelven beszélt, hogy a műszaki dolgok vonzották, nem a politika? És hogy élete vége felé, mint apja helyettese, mégis a politika vonzáskörébe kerül?

Horthy Miklós magánélete

Sorszám367
CímHorthy Miklós magánélete
Kiadva 2003
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Történelmi Dokumentum Életrajz
Tartalom Az egykori magyar államfőről olyan részleteket tudhatunk meg, amelyekkel még az idősebbek sincsenek tisztában. Egy mozgalmas élet titkai tárulnak fel, jók és rosszak egyaránt. Hogyan lett a kis Horthy-fiúból előbb hat nyelven beszélő haditengerész, aztán flottaparancsnok, admirális, majd az ország kormányzója – és végül emigrációba kényszerült ex-politikus? Hogyan élte kalandos életének különböző szakaszait és hogyan halt meg?

Hullámverés

Sorszám637
CímHullámverés
Kiadva 2014
Kiadó Anno Kiadó
ISBN 9789633757796
Műfaj Regény Romantikus Erotikus
Álnév Moretti, Melissa
Tartalom Kira Condort nő létére egy komphajó kapitánya a majdnem tengernyi Öbölben. Az asszony nagyon szereti ezt a félig-meddig tengeri életmódot, nap mint nap viszi hajóját, gyomrában autókkal,buszokkal, kamionokkal, kikötőből, kikötőbe. Egy nap hatalmas vihar tör ki, és teszi mozgásképtelenné a hajóját, és a következő órákban drámai helyzet alakul ki az Öböl kellős közepén. Viharos szél sodorja a hajót a partok, a pusztító zátonyok felé... Nem csak a hajót, a legénységét, de elsősorban több száz utasát kell kimenteni. A feladatot megoldja, mégis bűnbaknak kiáltják ki és elbocsátják. A negyvenéves elvált nőt azonban nem olyan fából faragták, hogy hátat fordítson a hajózásnak, és másik szakmát keressen magának. Kira nem adja fel, hiszen nem tud másképpen, nem a vízen élni. Vesszőfutása során sokféle emberrel találkozik, körülötte üzleti, szakmai és személyes ügyek keverednek és ütköznek, míg ő a bíróságon próbálja kiharcolni az igazát. Ahogyan megtalálja végül is a kései, de szép szerelmet, úgy megtalálja az utat egy hajóra is.

Hullócsillag

Sorszám643
CímHullócsillag
Kiadva 2015
Kiadó Anno Kiadó
ISBN 9789633757857
Műfaj Regény Romantikus
Álnév Moretti, Melissa
Tartalom Ella Fondant gyermekpszichológus, elvált, harminckét éves és magányos. Új munkára jelentkezik, ahol egy ritka szakmát fog gyakorolni: gyámügyi nyomozó lesz belőle. Elveszett, eltűnt, szökött gyermekek után nyomozhat, ami régi vágya. Kiélheti detektív hajlamait is. Ám úgy tűnik, már az első komolyabb ügybe beletörik a bicskája. Szövevényes, egész Európára kiterjedő gyermekrablási ügy tettesét és áldozatát kell előkerítenie. Az elrabolt gyermek ráadásul súlyos beteg is. Mi lett vele, és ki tehette? A magánéletben is változások történnek. Felbukkan egy férfi, aki tetszik Ellának, és Ella is tetszik a férfinak. Ám a dolog nem ilyen egyszerű: drámai fejlemények után bizonyosodik be, mennyit bírhat ki egy szerelem...

Hunyady János, Kossuth Lajos és Horthy Miklós - Magyar Királyok és Uralkodók 27.

Sorszám585
CímHunyady János, Kossuth Lajos és Horthy Miklós - Magyar Királyok és Uralkodók 27.
Kiadva 2011
Kiadó Duna International Kiadó
ISBN
Műfaj Történelmi Dokumentum Életrajz
Álnév Kiss-Béry Miklós
Tartalom Menet közben döntött a kiadó arról, hogy ha a sorozat "uralkodókról" is szól, kapjanak benne helyet Magyarország kormányzói is. A négy magyar kormányzón kívül az utóbbi ötszáz évben volt egy német és egy olasz is. Az ő életük és tevékenységük elevenedik meg a 27. kötet lapjain.

Hurokban

Sorszám315
CímHurokban
Kiadva 2001
Kiadó Pallas Könyvkiadó
ISBN
Műfaj Regény Bűnügyi Orvosi
Álnév Dax, Norbert
Tartalom Az álnév ezúttal a főhős „igazi” neve is. Norbert Dax ugyanis orvos-genetikus, aki egy egzotikus szigeten fekvő rejtélyes, fura klónozási kísérleteket folytató klinikán kap munkát. Rövid az út időben és térben, míg a huszonéves férfi átlátva a munka szörnyű céljait, átáll a törvény oldalára és segítségével hamarosan félelmetes dolgok történnek a klinikán...

I, (Hunyadi) Mátyás - Magyar Királyok és Uralkodók 13.

Sorszám564
CímI, (Hunyadi) Mátyás - Magyar Királyok és Uralkodók 13.
Kiadva 2011
Kiadó Duna International Kiadó
ISBN
Műfaj Történelmi Dokumentum Életrajz
Álnév Kiss-Béry Miklós
Tartalom A sorozat 13. kötetének egyetlen hőse Mátyás király. A legfényesebb magyar uralkodó, aki országának és népének európai hírnevét is növelte. Amikor tizennégy évesen trónra ültették, még senki sem sejtette, mekkora király lesz. Közelről nézve persze ő sem volt makulátlan, sőt. A maga idejében nem szerették, csak később – más, utána jött királyokkal összevetve – tűnt az ő uralkodása olyan igazságosnak...

I. András és I. Béla - Magyar Királyok és Uralkodók 3.

Sorszám550
CímI. András és I. Béla - Magyar Királyok és Uralkodók 3.
Kiadva 2010
Kiadó Duna International Kiadó
ISBN
Műfaj Történelmi Dokumentum Életrajz
Álnév Tihanyi István
Tartalom A magyar történelem egyik legzivatarosabb korszakát meséli el az uralkodók-sorozat harmadik kötete. A történet úgy indul, mint egy mese: "Volt egyszer három hercegi testvér, akiket elűztek hazájukból. De visszatértek és győztek, ám ketten közülük egymás ellen fordultak, és minden jószándék förtelmes testvérharcokba torkollott."

I. Ferdinánd, Miska és Rudolf - Magyar Királyok és Uralkodók 15.

Sorszám569
CímI. Ferdinánd, Miska és Rudolf - Magyar Királyok és Uralkodók 15.
Kiadva 2011
Kiadó Duna International Kiadó
ISBN
Műfaj Történelmi Dokumentum Életrajz
Álnév Kiss-Béry Miklós
Tartalom A sorozat 15. kötete arról az időről szól, amikor Magyarország immár "hivatalosan" is háromfelé vált; lett törököktől megszállt rész, lett „királyi”, azaz Habsburg-Magyarország és lett majdnem-önálló erdélyi fejedelemség. Három Habsburg uralkodóról szól a könyv, három nagyon különböző emberről, akik uralkodóként sem voltak, nem is lehettek egyformák.

I. Lipót és I. József - Magyar Királyok és Uralkodók 17.

Sorszám571
CímI. Lipót és I. József - Magyar Királyok és Uralkodók 17.
Kiadva 2011
Kiadó Duna International Kiadó
ISBN
Műfaj Történelmi Dokumentum Életrajz
Álnév Kiss-Béry Miklós
Tartalom Érdekes végigolvasni a sorozat 17. kötetében, hogyan is nézett ki a Rákóczi-szabadságharc – Bécsből? Hiszen a könyv osztrák uralkodókról szól, megismerjük életüket, szemléletüket, házasságaikat, szenvedélyeiket, politikai nézeteiket. Eddig ilyesmit ritkán olvashattunk magyar szerzőtől. Ez már a Budát ostromló törökök, majd a Budát felszabadító össz-európai hadak és háborúk ideje...

Idegenek a Földön és a világűrben

Sorszám713
CímIdegenek a Földön és a világűrben
Kiadva 2018
Kiadó Adamo Books
ISBN 9789634333741
Műfaj Regény Tudományos
Tartalom Több mint 700 megjelent könyv, közel 14 millió eladott példány itthon és külföldön nem lehet véletlen. Akit ennyien olvasnak, arra oda kell figyelni. Nemere István ezúttal sem tagadja meg magát. Nagyon izgalmas könyve százmilliárd (nem millió!) éves korszakokon át mutatja a múltat, a jelent és a jövőt. Jártak-e Idegenek a Földön régen, vagy mostanában? Találnak-e idegen világokból származó, mikroszkopikus méretű lényeket a földi atmoszférában? Elhallgatják-e bizonyos földi kormányok, hogy már felvették a kapcsolatot az Idegenekkel? A szerző nem csak ezeket a kérdéseket boncolgatja, de szóba kerül az is, amiről ma még a legtöbb tudós sem értesült: a földi élet legalább 10-12 milliárd éves, vagyis nem ezen a bolygón keletkezett. Kik hozták vagy küldték ide, kik az ismeretlen „szüleink“? Az író nem ufológusoktól, hanem elismert tudósoktól idéz, akik műveikben a bonyolult kérdéssorozat egy-egy részletét próbálták megválaszolni. Honnan származik az ember, kik élnek még rajtunk kívül a világűrben, szétterjedt-e már az értelem? Milyen idegen civilizációk lehetnek a Kozmoszban és mi lesz velük – velünk – ha anyagi világunk elindul a pusztulás útján? A szerző apokaliptikus képeket vázol fel a Mindenségről, ugyanakkor megcsillantja a reményt, hogy mi, és más fejlett civilizációk milliárd évek múlva hogyan találunk magunknak menedéket a végtelen Kozmoszban…

Idegenek a magyarokról

Sorszám735
CímIdegenek a magyarokról
Kiadva 2020
Kiadó Urbis Kiadó
ISBN 978-615-5289-7
Műfaj Tudományos
Tartalom A szerző csaknem 100 történelmi regény és életrajz után most azt kutatta fel és mutatja be nekünk: az idők során miképpen vélekedtek a magyarokról a nem magyarok? Őseink már sztyeppei vándorlásuk során felhívták magukra a figyelmet, születtek róluk érdekes beszámolók, legendák, rémtörténetek és hiteles írások. Történészi babérokra pályázó császárok és más főemberek, arab és perzsa utazók és tudósok írtak a magyarokról még „útközben“. Később, miután őseink befejezték a honfoglalást, sokan eljöttek a Duna és a Tisza mellé, és innen tudósították honfitársaikat erről a „vad, kegyetlen“, minden más nemzettől olyannyira különböző népről. Perzsák, arabok, törökök, bizánciak, görögök, tatárok, németek, franciák, olaszok, svédek, dánok, oroszok… Az elmúlt ezer év során megfordultak itt diplomaták, utazók, hódító katonák, egyházi emberek, írók és költők, zarándokok és lovagok. Ünnepelt híres emberek és egyszerű névtelenek, kiket a történelem viharai sodortak ide. Akit érdekel, hogy ez a sok ember milyennek látta Magyarországot és a magyarokat, az máris lapozzon az első oldalra, és megtalálja, amit keresett.

Idegenek a Níluson

Sorszám666
CímIdegenek a Níluson
Kiadva 2016
Kiadó
ISBN 978931200454
Műfaj Regény Történelmi Kaland Ifjúsági
Tartalom Egyiptomi és külföldi régészek csíntalan gyermekei olyan kalandokat élnek át a huszonegyedik században és a háromezer évvel korábbi múltban, amihez fogható még nem volt a történelemben. A modern gyerekek a szüleiktől ellesett tudás birtokában visszatérhetnek az ókori Egyiptomba, ahol egy katonai lázadás során meggyilkolt fáraó fián kel segíteniük. Nem nagy ügy - csak trónjára kell segíteni a kis Ramszeszt, mielőtt a káosz eluralja Alsó- és Felső-Egyiptomot, a Nílus Birodalmát. Aztán egy kicsit megkavarodnak a dolgok, mert egy "varázsló", az Idők őre is belép a történetbe. Ő egy idegen civilizációt képvisel, amelynek tagjai szabadon vándorolnak az időben. A huszonegyedik századi, minden hájjal megkent fiúk pár nap alatt "rendet csinálnak" a forrongó Egyiptomban, miközben viszont a tizenéves fáraógyereknek is alkalma nyílik megtapasztalni modern világukat... A kalandokkal teli történet nemcsak gyerekek, de felnőttek is élvezhetik.

Idegenek a szomszédban - A naprendszer titkai

Sorszám244
CímIdegenek a szomszédban - A naprendszer titkai
Kiadva 1999, 2006
Kiadó 2010 Alapítvány
ISBN
Műfaj Tudományos
Tartalom Különös könyv – amely ugyan a körülöttünk “ólálkodó” feltételezett Idegenekről szól, de szigorúan csak tudományos adatokat tartalmaz. A szerző felsorolja az összes anomáliát, furcsaságot, amely egyes bolygókra, holdakra és kisbolygókra jellemző, és amelyek esetleg arra utalnak, hogy e mögött Idegenek beavatkozását sejthetjük. 2006-ban újra kiadták.

Időhajó

Sorszám418
CímIdőhajó
Kiadva 2005
Kiadó Nézőpontok Kiadó és Ker. Kft
ISBN
Műfaj Regény Tudományos Fantasztikus
Tartalom A múltban és a jövőben játszódó fantasztikus regények és novellák mestere, Nemere István ezúttal olyan űrhajót talált ki, amellyel merész utasai elkalandozhatnak a múltba és a jövőbe egyaránt. A tér- és időjármű azonban szerencsétlenül jár és utasainak egy része odavész. Ám nem mindenki pusztul el, és az időhajó új világokról hoz hírt, megváltoztatva utasainak életét is. Az „Időhajó” az utóbbi évek egyik legizgalmasabb regénye, amelyben már megtaláljuk korunk merészebb fizikusainak feltételezéseit is. Az időutazás igenis lehetséges, mondja a tudomány, és Nemere hősei útra kelnek, hogy ezt bebizonyítsák – akár az életük árán is.

Időrabló

Sorszám504
CímIdőrabló
Kiadva 2008
Kiadó Tuan Kiadó
ISBN
Műfaj Regény Tudományos Fantasztikus
Tartalom Egy sci-fi regény, de nem ám akármilyen! Főhőse egy huszonegyedik századi sci-fi író, Stefan N., (nem ismerős..?), aki egy napon egy vadidegen nőt talál a lakásában. A nő a falon át jutott be. És az író számára észveszejtő kalandok kezdődnek, amelyek során időgépen eljut a jövőbe, ahol komoly feladat vár rá - majd visszajön, de akkor meg időutazók szerelmi háromszögének tagja lesz és minden kezd vészesen összegabalyodni…

Időtörés

Sorszám17
CímIdőtörés
Kiadva 1984
Kiadó Népszava Lap és Könyvkiadó
ISBN
Műfaj Regény Tudományos Fantasztikus
Tartalom A szerző különös ötlete: a késői jövőből "rendcsinálók" jönnek vissza az 1990-es évekbe, hogy itt elkapjanak és visszatoloncoljanak egy "idő-szökevényt". De mit tehetnek, ha az illető már egy dél-amerikai ország diktátora lett és félelmetes hatalom van a kezében?...

Ifj. Horthy Miklós A másik fiú

Sorszám743
CímIfj. Horthy Miklós A másik fiú
Kiadva 2020
Kiadó Lazi
ISBN 9789632674841
Műfaj Regény
Tartalom „Az ember, akiért odadobták Magyarországot a náciknak” – mondják, hiszik róla néhányan. Horthy Miklós kormányzó – a két háború között az ország vezetője – kisebbik fia, Ifjabb Horthy Miklós távol élt a politikától és a hatalomtól, amikor belekerült a magyar történelem fő sodrába. 1944 végén elrabolták. A kormányzónak ő volt az utolsó életben maradt gyermeke, szerette volna megmenteni az életét. Az országot megszálló németek – Hitler parancsára – az elfogott fiúval zsarolták meg az apát: adja át a hatalmat a magyar náciknak, a nyilasoknak, akkor elengedik Miklóst… Természetesen nem engedték el sem őt, sem a kormányzót és családját, csak a háború végén szabadultak – a kisebbik fiú pedig megjárta Mauthausen és Dachau poklát is. Honnan jött, és mi lett vele? Ifjabb Horthy Miklós egyszer villant fel hazánk történetének egén, mint egy meteor. Ám ne higgyük, hogy ezzel el is tűnt végleg. Előtte és utána is még hosszú, kalandos életet élt. A szerző, aki már megírta az összes Horthy életét, ezzel a könyvvel törleszti utolsó adósságát. A magyar olvasók szinte semmit sem tudnak a „kisebbik fiúról”, pedig élete színes és gazdag volt. Földrészeken átívelő szerelmi kalandjairól akkoriban legendákat meséltek, de volt diplomata – magyar nagykövet Brazíliában –, volt kereskedő és hontalan vándor, túlélt nagyon veszélyes baleseteket, és a háború után még csaknem ötven évet élt. Hogy mi minden történt vele – itt van, ezeken a lapokon…

Igazat mond-e Daniken

Sorszám146
CímIgazat mond-e Daniken
Kiadva 1992
Kiadó Libroervo Kft
ISBN
Műfaj Dokumentum
Tartalom A szerző felkutatta azokat a tudósokat, akik szembeszálltak Erich von Daniken elméleteivel, és e könyv lapjain ütközteti a kétféle véleményt. Vajon csak Danikennel fordult elő, hogy "megkerülte az igazságot", vagy ugyanezt elkövették ellenfelei is?

Igazgyöngy

Sorszám249
CímIgazgyöngy
Kiadva 2000
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Regény Fantasztikus Romantikus
Álnév Moretti, Melissa
Tartalom A szerző máltai útja ihlette a regényt. Két szerelem története Málta szigetén – az egyik negyven évvel azelőtt, a másik napjainkban játszódik.

II. András és IV. Béla - Magyar Királyok és Uralkodók 8.

Sorszám559
CímII. András és IV. Béla - Magyar Királyok és Uralkodók 8.
Kiadva 2010
Kiadó Duna International Kiadó
ISBN
Műfaj Történelmi Dokumentum Életrajz
Álnév Vitéz Miklós
Tartalom Magánéleti botrányok, összesküvések, tatárjárás – talán sok is ez egyetlen kötetben. Pedig hát így történtek a dolgok. Bánk bán és társai végeztek egy királynéval – ám ez sem egészen úgy történt, ahogyan hisszük, tudni véljük. A tatárjárást a szerző a maga teljes borzalmával, igen közelről és részletesen írja le – idegborzoló olvasmány ez is. A sorozat 8. kötetében "Vitéz Miklós" arra is fényt derít, milyen különös módon halt meg két királyunk is.

II. József, II. Lipót és I. Ferenc - Magyar Királyok és Uralkodók 25.

Sorszám583
CímII. József, II. Lipót és I. Ferenc - Magyar Királyok és Uralkodók 25.
Kiadva 2011
Kiadó Duna International Kiadó
ISBN
Műfaj Történelmi Dokumentum Életrajz
Álnév Kiss-Béry Miklós
Tartalom Az egyik iszonyatos házasságaival küszködött, nem is szólva a politikai ellenfelekről, egy másik utódjának pedig egy bizonyos Bonaparte nevű tábornok, majd császár okozott sok gondot. Az első belebukott saját reformkísérleteibe, a második csak egy villanásnyi időt töltött a trónon. A harmadik 43 éven át kormányozta a képzelt történelmi tengeren azt a hajót, amit háborúk, forradalmak viharai próbáltak elsüllyeszteni. És ne feledjük, azon a hajón ott voltak magyar őseink is...

II. Mátyás, II. Ferdinánd és III. Ferdináng - Magyar Királyok és Uralkodók16.

Sorszám570
CímII. Mátyás, II. Ferdinánd és III. Ferdináng - Magyar Királyok és Uralkodók16.
Kiadva 2011
Kiadó Duna International Kiadó
ISBN
Műfaj Történelmi Dokumentum Életrajz
Álnév Kiss-Béry Miklós
Tartalom Ezek már az 1600-as évek, amelyek szerte a kontinensen, de még nálunk is sok érdekes fordulatot tartogattak. Új vallások, új eszmék, új fegyverek és stratégiák korszaka ez. Már akadnak felkelések a Habsburgok uralma ellen – ám ez a három ember kitöltötte az idejét, uralta a Birodalmat, amelyben az egykorvolt és szebb napokat látott Magyar Királyság már csak egy szép álomnak tűnt...

II. Rákóczi Ferenc magánélete

Sorszám328
CímII. Rákóczi Ferenc magánélete
Kiadva 2002
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Történelmi Dokumentum Életrajz
Álnév Nording, Steve
Tartalom Ebben a műben nem a történelemkönyvek lapjairól ismert „nagy Rákóczi” köszönt ránk. Inkább szerelmi kalandokban, házasságtörésekben is bővelkedő „másik életét” ismerhetjük meg. A szabadságharc legendás vezére börtönökből szökött meg, orgyilkosok elől menekült, tengereken kalandozott, míg végül a kénytelen emigrációt választotta. Hősiessége mellett gyarló ember is volt, és mint ilyen, talán sokkal emberibb is, mint bármilyen más „hősi” pózban…

II. Rákóczi György, Barcsay Ákos és Kemény János - Magyar Királyok és Uralkodók 21.

Sorszám579
CímII. Rákóczi György, Barcsay Ákos és Kemény János - Magyar Királyok és Uralkodók 21.
Kiadva 2011
Kiadó Duna International
ISBN
Műfaj Történelmi Dokumentum Életrajz
Álnév Kovács Gergely István
Tartalom A sorozat 21. kötetében az egymást alig 14 év alatt váltó három fejedelem életét és viselt dolgait ismerhetjük meg. Az egyik külföldre vezetett háborút, amivel rengeteg bajt hoztak az országra. Két utódja meg az általa okozott hatalmas károkat igyekezett kivédeni – erre ment rá az uralkodásuk ideje.

II. Ulászló, II Lajos és I. (Szapolyai) János - Magyar Királyok és Uralkodók 14.

Sorszám567
CímII. Ulászló, II Lajos és I. (Szapolyai) János - Magyar Királyok és Uralkodók 14.
Kiadva 2011
Kiadó Duna International Kiadó
ISBN
Műfaj Történelmi Dokumentum Életrajz
Álnév Kiss-Béry Miklós
Tartalom Elég zavaros időket énekel meg a szerző ebben a kötetben. Sajnos ez az a korszak, amikor röpke pár év alatt semmivé vált mindaz, amit Mátyás király épített fel, a szó nem csak fizikai, de szellemi értelmében is. A magyar urak elrontották a következő királyokat, és senkit sem érdekelt a déli határ mentén immár nagyon is valóságosan felmagasodó török veszély...

III. István, III. Béla, Imre és III. László - Magyar Királyok és Uralkodók 7.

Sorszám558
CímIII. István, III. Béla, Imre és III. László - Magyar Királyok és Uralkodók 7.
Kiadva 2010
Kiadó Duna International Kiadó
ISBN
Műfaj Történelmi Dokumentum Életrajz
Álnév Vitéz Miklós
Tartalom Négy uralkodó, negyven év... az ősi magyar széthúzás sajnos igen szép példái tarkították ezeket az évtizedeket. Nem volt nyugalom a sokat szenvedő országban. Egyetlen kiemelkedő uralkodó nem menthette meg a helyzetet. Igaz, az alattvalók, főként a nagyurak sem könnyítették meg a királyok dolgát Magyarországon akkoriban.

III. Károly és Mária Terézia - Magyar Királyok és Uralkodók 24.

Sorszám582
CímIII. Károly és Mária Terézia - Magyar Királyok és Uralkodók 24.
Kiadva 2011
Kiadó Duna International Kiadó
ISBN
Műfaj Történelmi Dokumentum Életrajz
Álnév Kiss-Béry Miklós
Tartalom Károly volt a nagy királynő édesapja, aki sok évet áldozott arra, hogy fia nem lévén, lányát ültethesse a Habsburg-birodalom trónjára. Egy kis férfi és egy nagy nő történetét meséljük el. Az utóbbi negyven évet töltött a magyar trónon (is), századok óta az egyetlen uralkodónő, aki nem egy férj mellett-miatt-révén kerülhetett trónra. Mária Terézia magánéletét is boncolgatja a szerző, akinek e kötetben az álneve Kiss-Béry Miklós.

Interjú Jézus Krisztussal

Sorszám417
CímInterjú Jézus Krisztussal
Kiadva 2005
Kiadó magánkiadás
ISBN
Műfaj Elbeszélés
Tartalom A szerző fiatal társával, Vincze Attila Tamással közösen írta ezt a nem túl terjedelmes könyvecskét és maguk is adták ki azt. A mai, huszonegyedik századi kérdésekre Jézus a Bibliában, az evangelistáknál található szövegekben válaszol, olykor egészen meglepően mai témákban is. De ez a mű sem nélkülözi a nagy leleplezést, amiről viszont nem Jézus szavai, hanem az utószó rántja le a leplet.

Isten hozott, Sylvia

Sorszám485
CímIsten hozott, Sylvia
Kiadva 2008
Kiadó Nagykönyv Kiadó
ISBN
Műfaj Regény Romantikus Erotikus
Álnév Moretti, Melissa
Tartalom Melissa Moretti újabb regényében a főhős huszonévesen, egy újságból tudja meg, hogy ő tulajdonképpen nem is árva, mint hitte addig. Valahol él az édesanyja, aki meg őt, a lányát hiszi halottnak… Egy újságíró, a szerelem és egy gyermek a mérföldkövek azon az úton, amelyen Sylvia mind közelebb jut sosem látott anyjához.

Istenek Harca

Sorszám122
CímIstenek Harca
Kiadva 1991
Kiadó Phoenix Könyvkiadó
ISBN
Műfaj Regény Kaland
Tartalom Magnus és Negat küzdelmeinek harmadik része. Egy Földhöz hasonló bolygón szinte emberi lények élnek. De valami mégis más: ezt a bolygót mesterségesen hozták létre a Kozmoszban élő, szinte mindenható lények, akik még Magnusnál és társánál is hatalmasabbak. Ők a Kozmosz igazi urai...

István és Orseolo Péter - Magyar Királyok és Uralkodók II.

Sorszám547
CímIstván és Orseolo Péter - Magyar Királyok és Uralkodók II.
Kiadva 2010
Kiadó Duna International Kiadó
ISBN
Műfaj Történelmi Dokumentum Életrajz
Álnév Tihanyi István
Tartalom A magyar királyokról szóló sorozatban ezúttal Szent Istvánról és szerencsétlen sorsú unokaöccséről, a velencei férfiról lesz szó. Kár, hogy István – aki korántsem volt olyan „szent”, legalábbis ami a középkori uralkodókra amúgy is jellemző kegyetlenkedéseket illeti – nem tudott jobb utódot választani. Orseolo Péter tulajdonképpen egy politikai kalandor volt, aki sok bajt hozott előbb az országra, aztán önmagára is.

Itélőmester

Sorszám701
CímItélőmester
Kiadva 2018
Kiadó Urbis Könyvkiadó
ISBN 9786155289279
Műfaj Regény Bűnügyi
Tartalom A kisvárosban sorozatgyilkos teszi el láb alól a tisztesnek tűnő polgárokat. Maga állítja össze a vádiratot, fogalmazza meg az ítéletet, amit saját kezűleg végre is hajt, és kihirdet. Egyetlen áldozata sem ártatlan, sőt nagyon is sok szárad a lelkükön. A magát Ítélőmesternek nevező tettes sokak szemében népszerű lesz, afféle mai népmesei hős, hiszen ha a törvény nem bünteti meg a gonoszokat, akkor megteszi helyettük az Ítélőmester. Tábora lesz, rajongói támadnak, de amikor a már a törvény emberei is bekerülnek az áldozatai közé, a közhangulat megoszlik. Országos üggyé dagad a dolog, az Ítélőmester pedig az igazságosztó szerepében tetszeleg. Lassan kiderül, hogy nincs is egyedül valakik állnak mögötte, akik talán nem is akárkik az országban, sőt az Unióban. Nem véletlen az alcím sem " Szokatlan bűnügyi regény" ez bizony nem úgy végződik, ahogyan elvárnánk egy krimitől. Megtudjuk ugyan ki a gyilkos, de jobb, ha ezt a titkot csak az Ítélőmester olvasói ismerik meg!

János Zsigmond, Báthory István, Báthory Zsigmond - Magyar Királyok és Uralkodók 18.

Sorszám574
CímJános Zsigmond, Báthory István, Báthory Zsigmond - Magyar Királyok és Uralkodók 18.
Kiadva 2011
Kiadó Duna International Kiadó
ISBN
Műfaj Történelmi Dokumentum Életrajz
Álnév Kovács Gergely István
Tartalom Erdély viszonylagos "önállóságának" 170 éve kedvéért itt elágazik a történet, most visszamegyünk a török megszállás kezdetére és újraéljük a magyar történelmet egészen 1711-ig – de Erdélyből nézve. A fejedelmek nem Habsburgok, de nem is törökök. Magyarok, akik hol szolgaként bánnak alattvalóikkal, hol azokért áldozzák fel magukat.

Jeti-jeti

Sorszám331
CímJeti-jeti
Kiadva 2002
Kiadó Pallas Antikvárium Kiadó
ISBN
Műfaj Tudományos Dokumentum
Álnév Darieni, Raymond
Tartalom Ismeretterjesztő könyv. Magyarországon mindeddig ez a legtöbb adatot, érdekes eseményt, gondolatébresztő elméletet és fejtegetést tartalmazó könyv, ami a jetikről valaha is megjelent.

Jézus élete

Sorszám243
CímJézus élete
Kiadva 1999
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Történelmi Dokumentum Életrajz
Tartalom “Az ókor nagyjai” sorozatban ugyan, de már más külsővel és formátumban írta meg a szerző Jézus életét. Az eddigiektől eltérően több izgalmas és még eddig meg nem válaszolt kérdést is felvet. A szerző nevének feltüntetése nélkül.

Jó éjszakát, kapitány

Sorszám631
CímJó éjszakát, kapitány
Kiadva 2004
Kiadó Anno Kiadó
ISBN 97896
Műfaj Regény Romantikus Erotikus
Álnév Moretti, Melissa
Tartalom Hogyan változtatja meg három légi teherszállító vállalkozás életét egy huszonegy éves lány? Mit tud, amitől az üzlet fellendülhet? A népszerű szerző újabb regénye repülősök között játszódik. Ám valóságos krimi is kibontakozik Hanna körül. A lány egy maffiacsoport érdekeit keresztezi, rendőrségi védelem alá kerül, majd elrabolják. Ám közben egy nagyon is békés célért dolgozik, amiben aztán hamarosan egy férfi is a segítségére siet. Még történik néhány izgalmas esemény, sőt, Hanna életveszélybe is kerül. De most már nincs egyedül. A földön és a levegőben játszódó történet olvasói még az üzleti világ egy kicsi szeletébe is betekintést nyerhetnek.

Jó éjszakát, királynő

Sorszám305
CímJó éjszakát, királynő
Kiadva 2001
Kiadó Argumentum Kiadó
ISBN
Műfaj Regény Történelmi Kaland
Tartalom A XIV. századi Nápolyba ismeretlen, magányos lovas érkezik. Sajátos nyomozást folytat, amiből megtudjuk, hogyan végzett a férjeivel, elsőként éppen Nagy Lajos magyar király öccsével, Andrással, Johanna, nápolyi királynő. Harmincnyolc évvel később azonban megérkezik a bosszú – Buda várából.

Joci, a pizsamás madár

Sorszám777
CímJoci, a pizsamás madár
Kiadva 2023
Kiadó
ISBN
Műfaj Hangoskönyv
Tartalom A hullócsillagok meghallgatják a kívánságainkat. De vajon teljesítik is őket? A csillagok vagy valami más tehet arról, hogy a nyolcéves Joci hirtelen képes lesz repülni? Varázslat van a dologban, az biztos, és nem is kevés! A kislegény hirtelen még az állatok nyelvén is megtanul beszélni. Ráadásul legkedvesebb plüssjátéka, Mada, a kakapó is életre kel. Együtt röppennek ki az ablakon és indulnak el egy nagy kalandra, melynek során egészen Új-Zélandig eljutnak. Vajon sikerül megtalálniuk az elveszett bagolypapagájt? Segít a tündércsér, a delfinek és még a tasmán ördög is, de a madárcsempészeket nem könnyű megállítani... Kísérd el Jocit és Madát erre a kalandos útra és fedezd fel Óceánia varázslatos élővilágát!

Jogod van meghalni

Sorszám749
CímJogod van meghalni
Kiadva 2021
Kiadó URBIS Kiadó
ISBN 97861552896
Műfaj Bűnügyi
Tartalom Miutánhárom nagyhatalom: az USA, Oroszország és Kínalehetetlenné tette a HágaiNemzetközi Büntetőbíróság működését, a bírák egy csoportja létrehoz egy titkos Alapítványt, amelyet igazságszerető,tehetős személyek adományaiból működtetnek. A bírák egyben kommandósok és ítéletvégrehajtók is.Kimenekül-e a karmaikból akár csak egyetlen száműzött diktátor, aki már-már azthiszi: biztonságban van, éssoha senki nem vonhatja felelősségreaz elkövetett háborús és emberiesség elleni bűnei miatt? Nem csak a hazájukból elűzöttek, a máshol letelepültek sem lehetnekbiztonságban. A „különlegesbíróság“ annak ismegtalálja a módját,hogyan büntesse a megérdemelthalállal a ma is hatalomban lévődiktátorokat…A filmszerűenpergő regény hőseivelegyütt szinte mi is ott lehetünk a változatos helyszíneken játszódó eseteknél. Mintha mi is kiadhatnánk az ítéletet azokra, akik arrarászolgáltak, bujkáljanak akár Dél-Amerikában, akár Ázsiában vagyAfrikában, a bíró-hóhérok elől nincs menekvés. Ám ők is csak emberek, ők sem mindig biztosak abban, hogyhelyesen cselekednek-e, mégsemismernek könyörületet.

Jókai Mór szerelmei

Sorszám380
CímJókai Mór szerelmei
Kiadva 2004
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Történelmi Életrajz
Tartalom A nagy író életét három nő árnyékában élte le. Az első felesége hozzá képest túl idős volt, a második asszonyért elhagyta volna az elsőt, ha az meg nem hal fiatalon. A harmadik huszonéves volt, amikor az agg író egy ország meglepetésére elvette. Tragédiák, szerelmi csalódások és a magánélet pillanatai elevenednek meg a könyv lapjain.

Kalandorok a magyar történelemben

Sorszám481
CímKalandorok a magyar történelemben
Kiadva 2008
Kiadó Anno Kiadó
ISBN
Műfaj Történelmi Dokumentum
Tartalom Tíz férfi az utolsó tíz évszázadból. Tíz nagyon is valóságos történet a régi krónikák, beszámolók alapján. Magyarok, honfitársaink, akiket hajtott a vérük, itthon és külföldön, olykor több világrészben éltek meg csodálatos, felemelő vagy megalázó kalandokat. Szeretők, politikusok, művészek, tudósok. Volt köztük száműzött király, sorozatgyilkos és hamispénzverő, katona, főúri szexgép, szent, festményhamisító… Ők is történelmünkhöz tartoznak.

Kalózok

Sorszám653
CímKalózok
Kiadva 2015
Kiadó Szalay Kiadó
ISBN 9789632537391
Műfaj Dokumentum
Tartalom Mindnyájunk fantáziáját megmozgatták már a kalózokról szółó történetek, amikor a vad, tengeri haramiák megtámadták a mit sem sejtő hajókat. Kalózok voltak, vannak és egy ideig még lesznek is. A szerző ebben a könyvben nem csupán az ismert és igen veszedelmes kalózokat mutatja be, de leírja hétköznapjaikat, szokásaikat, sorsuk alakulását. Megismerkedhetünk a Jolly Rogerrel, miközben egzotikus tájak tárulnak fel előttünk és hihetetlen izgalmas történetek elevenedenek meg a könyv lapjain. Aki sokat szeretne tudni a kalózokról, annak bizonyára ez lesz az egyik kedvenc olvasmánya.

Kalózok

Sorszám398
CímKalózok
Kiadva 2004
Kiadó Pallas Antikvárium Kiadó
ISBN
Műfaj Történelmi Dokumentum
Tartalom Az alcím mindent megmagyaráz: „A kalózkodás története”. Ókori, középkori és mai kalózokról, módszerekről, híres kalózvezérekről, elrejtett és soha elő nem került, vagy éppen megtalált kalózkincsekről is olvashatunk a könyv lapjain.

Kalózok az űrben

Sorszám14
CímKalózok az űrben
Kiadva 1983
Kiadó Népszava Lap- és Könyvkiadó
ISBN
Műfaj Regény Tudományos Fantasztikus
Tartalom A távoli jövőben, egy űrben száguldó utasszállító hajót kalózok támadnak meg. Nem tudják, hogy a hajón tartózkodik egy rendőrtiszt, aki éppen nászútjáról tér vissza a Földre. A fiatal rendőr egyedül veszi fel a küzdelmet a kalózok ellen, majd fokozatosan más utasok is melléállnak.

Károly Róbert és Nagy Lajos - Magyar Királyok és Uralkodók 10

Sorszám561
CímKároly Róbert és Nagy Lajos - Magyar Királyok és Uralkodók 10
Kiadva 2011
Kiadó Duna International Kiadó
ISBN
Műfaj Történelmi Dokumentum Életrajz
Álnév Kiss-Béry Miklós
Tartalom Miután kihalt az Árpádok vérvonala és dinasztiája, leáldozott a Turul-nemzetség fiainak, jöttek az idegen trónkövetelők. Magyarországot vagy évtizedig tépték a vetélytársak által keltett viharok, amelyekből a francia-nápolyi Anjou-család fia került ki győztesen. Uralmát megszilárdította, leverte a lázadó főurakat, túlélt egy merényletet, és fiából az egyik legjobb királyt, Nagy Lajos nevelte.

Katonai titkosszolgálat története

Sorszám332
CímKatonai titkosszolgálat története
Kiadva 2002
Kiadó Puedlo Kiadó
ISBN
Műfaj Történelmi Dokumentum
Álnév Harrington, Stuart
Tartalom A huszadik század két legnagyobb és leghatásosabb katonai kémszervezetéről, az egykori Szovjetúnióban rettegett GRU-ról és az Izraelben a mai napig is hatékonyan működő Aman-ról szól ez a könyv. Nem csak száraz adatokkal találkozik itt az olvasó, hanem érdekfeszítő akciók leírásával, a kémszervezetek belső életével, tagjainak pályafutásával is megismerkedhet.

Kedves lehallgatóink

Sorszám762
CímKedves lehallgatóink
Kiadva 2021
Kiadó Atlantic Press
ISBN 9789635570324
Műfaj Poltikai
Tartalom Érdekel, mik a biztos jelei annak, hogy lehallgatják a telefonodat? Érdekel, hogy itthon melyik hivatal foglalkozik a ,,hosszúfülűek" tevékenységével és hogyan? A szerző saját tapasztalatból régóta ismerkedik a témával, de most újabb szakértői véleményeket is idéz 2021 nyarának emlékezetes botránya, a Pegasus-ügy kapcsán. A fürkészek története ma aktuálisabb, mint valaha, jóllehet a lehallgatásoknak több évezredes múltja van. A botrány akkor robbant ki, amikor kiderült, hogy egyes kormányok a terrorelhárítás fegyvereként vásárolt, meglepően sokoldalú elektronikus eszközt nem a terroristák, hanem saját belső ellenzékük ellen vetették be. Nemere utánajárt a lehallgatás történelmi hagyományainak és eseteinek itthon és külföldön, részletesen foglalkozik a Kádár-korszakban alkalmazott lehallgatási módszerekkel, és a Snowden-ügy sem marad ki a könyv lapjairól. A legtöbb teret a szerző a magyar Pegasus-eseteknek szenteli, miután megkeresett számos hazai lehallgatott személyt és beszélt olyan szakértőkkel és más ,,illetékesekkel" is, akik a háttérben szeretnének maradni. Igyekezett a legobjektívebb képet festeni az ügy magyar szálairól. A végkövetkeztetés persze nem lehet más, mint az, hogy ha nem teszünk semmit a Pegasus-botrány kapcsán napvilágra került folyamatok, az egyre tökéletesebb lehallgatási eszközök politikai célú felhasználása ellen, akkor nincs többé magán&