Titokban készült Nemere István 500. kötete

Egyetlen kiadó sem rendelte meg, titokban készült, ismeretlen nyomdában, megbízható munkatársak nyomták és még senki nem olvasta. Ennyit lehetett tudni eddig Nemere István 500. könyvéről. Először a csütörtöki sajtótájékoztató meghívottjai vehették kézbe a kötetet, amelynek témája az ember és a kutya kapcsolata.

A Líra Könyvklub visszamenőleg elkészítette a 2007-es év eladási sikerlistáját, amelyen Nemere István a 4. helyen áll, A fáraó gyűrűje és Az egyiptomi mágus című regényeivel. Ez korántsem szokatlan és egyáltalán nem meglepő, hiszen Nemere könyveiből eddig 11 millió példány kelt el.

"Egyszerre több könyvön dolgozom és 7-8 kiadóval állok kapcsolatban" - mondta a sikerkönyvek szerzője, akinek egyébként nincs túl jó véleménye a könyvkiadókról. A regényíró szorgalmas fordító is, különösen sok lengyel szerzőnek volt magyar tolmácsolója.

Arra a kérdésre, hogy vajon a gyorsaság nem megy-e a minőség rovására, Nemere István elmondta, hogy gyorsan is lehet rossz könyvet írni és lassan is. Nem a tempón van a hangsúly.

Az ember és kutya kapcsolatáról szóló 500. könyvről Nemere láthatóan nagy szeretettel beszélt, hiszen maga is nagy állatbarát és több kutyája van, akikről és akik egyéniségéről még további köteteket tudna írni.

Mi lesz az 501. könyv témája? Amint azt a rekorder szerző elárulta, a Naponta fogsz meghalni budai úriasszonyokról szól majd, akik azon gondolkodnak folyton-folyvást, hogyan tegyék el láb alól a férjüket. Ezt az izgalmas könyvet az Atlantic Press Kiadó gondozza.

A csütörtöki sajtótájékoztatón megjelentek könyveinek illusztrátorai, egyik új kiadójának igazgatója, az interneten szerveződött Nemere-könyvklubok vezetői és hűséges olvasói is.

Mivel Nemere egyszerre több könyvön is dolgozik, már az 525. előkészületeit is megkezdte. Szándéka, hogy a tájékoztatón megjelentek közül szerepel majd valaki benne - akár úgy, hogy a nevét kölcsönzi az egyik figurához.

www.stop.hu 2008. szeptember 18.