Játékot csinálnak Nemere István egyik sci-fi regényéből

Mit tenne, ha egy száz éve elhagyatott marsi kupolavárosban ragadn? Egy Nemere István-regényből javában készülő, magyar fejlesztésű sci-fi kalandjátékban hamarosan kiderítheti.

A Kupolaváros egy belsőnézetes sci-fi kalandjáték, melyben a három főszereplő egy elhagyatott várost fedez fel a Marson. Abban a világban, melynek alapjait Nemere István A kupolaváros titka című regénye jelenti, de a fejlesztők a játékmenet kedvéért néhol kibővítették a történetet. A karaktereket irányítva matematikai, csillagászati vagy épp fizikatudást bevetve kell megoldalni a város rejtélyeit, időt és életet nyerve.

A bemutatóvideók alapján az Unreal Engine 4 motort használó játék már csak a hangok miatt is érdekes. Egyrészt mindig jó magyar szinkronos játékkal játszani, másrészt a Kupolaváros főhőse Ariel, Don és Lars hangját a Twilight-szériából, illetve a Harry Potter-filmekből ismert színészek kölcsönzik: Csuha Bori, Szvetlov Balázs és Gacsal Ádám.

A videojáték megvalósításához a Kickstarteren gyűjtik a tőkét, aki legalább 4000 forinttal beszáll, az már megkapja a játékot, a magasabb összegek pedig többek között exkluzív háttérképeket, novellát és pólót érnek. A sci-fi kaladn megjelenését 2017 októberére tervezi a fejlesztő Overon Station, első körben PC-re adják majd ki, de reményeik szerint ezt hamar követi majd a PS4-es és az Xbox One-ra írt verzió.

A videók mellett a fejlesztők rengeteg képet is közzétettek már a játékról, ezeket is mutatjuk.

Eredeti cikk