Ifjúsági kalandfilm forog Nemere István regényéből

Az alkotást jövő tavasszal mutatja be a Magyar Televízió 

Ifjúsági kalandfilmet forgat egy független filmes stáb Kiskunmajsán és Szegeden. A Nagyfülű Artúr kalandjai című Nemere István kisregényből az ORTT támogatásával készülő produkciót jövő tavasszal mutatja be a Magyar Televízió. 
Vajon tudják-e a mai gyerekek, milyen izgalmas lehet a nyár egy isten háta mögötti tanyán. Nemere István kisregényéből, a Nagyfülű Artúr kalandjaiból készülő tévéfilm egy ilyen vakáció történetét eleveníti meg. A rejtélyekkel teli krimiből Artúr a csacsi és persze a szerelmi szál sem hiányozhat. 
Egy olyan fajta világot szeretnénk megmutatni, amiben mi jól éreztük magunkat akkor, vagy nekünk akkor izgalmas volt. Lehet, hogy most a gyerekemet félteném egy ilyen kalandtól a nyáron, de ez nekünk akkor borzasztó izgalmas volt - mondta Csipak Emese rendező. 
A gyerekek élvezik a forgatást. 
Öltözködés, sminkelés, fodrász és hát ez az egésznapi pattogás... - mondta Mészáros Bettina. 
Itt nincs mitől izgulni, meg hát ez nem olyan, hogy 200 néző van előtted, csak a stáb - vallotta be Janik Csilla. 
A film forgatókönyve egy ORTT pályázatra készült. 
A mi cégünk úgy gondolta, hogy ha ez egy gyerekfilm gyerekeknek, akkor az szóljon gyerekekről úgy, hogy közben gyerekek játszanak benne. Tehát egy kicsit megkombináltuk. Igazából ORTT-es támogatással és mindenhonnan szponzori pénzből próbáljuk ezt összehozni - mondta Molnár Szilvia, producer. 
A 13 millió forintos költségvetésű 50 perces ifjúsági kalandfilmet 10 nap alatt forgatják le. A gyerekszínészek fáradhatatlanok és nagyon lelkesek. A történet üzenetét a forgatás során saját maguk is megtapasztalhatták. 
A csapatösszetartás az nagyon fontos, az, hogy összedolgozzunk, és akkor sikerül a legjobban - mondta Nagy Viktor. 
Az, hogy mi lesz a címe, még rejtély. Egy biztos, az m2-őn 2008 tavaszán látható ifjúsági tv-játékban Artúr a csacsi, címszereplő lesz. 

Megjelent: 2007.08.23. www.hirado.hu